Hello!

The Nice Stuff Collector, de naam zegt meteen wie ik ben: een verzamelaar. Elke dag word ik geïnspireerd door wat ik om heen zie. Ik ben te zien in het TV programma BinnensteBuiten (kro-ncrv) als interieurstylist. Instagram is belangrijk om dagelijks mijn inspiratie te geven en te ontvangen. En werk ik aan verschillende interieur projecten voor particulieren als bedrijven.

THEOBERT POT KRO NCRV INTERIEUR ARCHITECTUUR STYLING THE NICE STUFF COLLECTOR BLOGGER STYLIST BINNENSTEBUITEN TV AMSTERDAM DEN HAAG portret.jpg
 
 

STYLEN IS SPELEN MET KLEUR EN SPULLEN

Ik hou van gezelligheid, gooi graag een mix van kleuren en materialen bij elkaar – misschien altijd net iets te veel – zodat je er genoeg ideeën uit kunt halen. Mijn huis is mijn stylinglaboratorium. Daar ben ik altijd aan het schuiven met meubels en accessoires. De verfkwast en ik zijn goede vrienden, want met kleur kun je zó veel sfeer scheppen! Voor een opdrachtgever, of dat nu een bedrijf is of een particulier is, maak ik altijd een uitgebreid moodboard, soms ook in verschillende stijlen, om een idee te geven welke kant we opgaan en zo een weloverwogen keuze te kunnen maken. Uiteindelijk creëren we samen een interieur waar je je thuis voelt en dat eigen en persoonlijk aanvoelt.

‘Bij mij is het altijd iets méér dan minder, in alles wat ik doe’


KLEUR EN LICHT BEPALEN HOE JE EEN RUIMTE ERVAART

Kleur betekent heel veel voor me, en misschien verrassend voor mensen die mijn werk en huis kennen: ik hou ook van wit, echt! En wil je niet alles in kleur, dan kan een lambrisering of een kleiner kleuraccent al het verschil maken. Dat kan overigens ook met meubels en accessoires, verf is niet het enige middel om kleur mee aan te brengen. Alles draait om het vinden van balans: een kleurpalet van twee of drie tinten vormt de basis en van daaruit kun je uit de band springen met een opvallend behang of felgekleurde kussens. Met verlichting werkt het net zo. Liever meer dan minder lampen, is mijn motto. Al naar gelang hoe je de ruimte gebruikt en het tijdstip van de dag kies je welke lampen je aan doet en welke niet.

DRUF TE SCHUIVEN IN HUIS

Veel mensen zetten hun meubels neer en dénken er zelfs niet aan om de indeling te veranderen. Ik zie meubels juist als puzzelstukken waar je naar hartenlust mee kunt schuiven, óók als je kamer geen balzaal is. Door te spelen met de ruimte die je hebt, en te schuiven met meubels en, niet te vergeten, verlichting, creëer je telkens een nieuwe energie, een nieuwe sfeer in je huis. Let wel, er is niets mis met een vaste opstelling, maar het idee dat je kúnt veranderen spreekt mij altijd aan. Daarom ga ik liever voor een elementenbank of kleinere banken waardoor flexibel wonen altijd een optie is, bijvoorbeeld als de gezinssamenstelling verandert of – doe eens gek – als je zin hebt in nieuw.


‘Humor in het interieur is essentieel voor je woonplezier. Dat kan een bijzondere kleurencombinatie zijn, een gek patroon of grapjes die je pas ziet als je wat langer kijkt’

WAAROM EEN SHOWROOM OOK HUISELIJK MOET ZIJN

In een zakelijke omgeving, bijvoorbeeld in een kantoor of een winkel, is het fijn als het interieur je omarmt, huiselijk is en je prettig laat voelen. Dát voor elkaar krijgen is mijn taak als interieurstylist en heb ik al bij vele opdrachtgevers weten te creëren. Door met elkaar te brainstormen ontstaan er nieuwe inzichten en ideeën en gun je jezelf een frisse blik op je zaak. Ik stel vragen zoals: wat wil je laten zien als merk? Hoe kun je je merk visueel versterken? Welke boodschap wil je uitdragen en hoe draagt het interieur daaraan bij? Ik ben behalve interieurstylist ook grafisch ontwerper, branding is iets waar ik bijna dagelijks mee bezig ben. Hoe je kantoor, showroom of winkel eruit ziet en aanvoelt, is een wezenlijk onderdeel van de merkbelevenis.

ONLINE IS NET ZO BELANGRIJK ALS OFFLINE

Social media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Ik ben eeuwig dankbaar voor de liefdevolle connecties die ik via Instagram maak met mijn volgers. Het heeft mij zó veel gebracht, zowel privé als zakelijk! Social media zoals Instagram en Facebook zijn ook voor een merk een prachtig marketinginstrument en vormen een ideaal podium om je stijl en je producten te laten zien. Met mooie beelden op Instagram maak je je zichtbaar en het levert absoluut resultaat op. Passende online content maken voor een merk is een mooi verlengstuk van mijn offline stylingwerk. Het merk en ik moeten wél goed bij elkaar passen, anders werkt het niet.


TV PROGRAMMA BINNENSTEBUITEN
‘OP ZOLDER VIND IK PARELS DIE EEN TWEEDE KANS VERDIENEN’

Voor het televisieprogramma Binnenste Buiten mag ik geregeld bij mensen thuis een ruimte opnieuw inrichten en stylen. De deelnemers zijn altijd op zoek naar balans, maar weten niet hoe ze dat kunnen bereiken... Dingdong! Daar sta ik voor deur, mét camerateam en een interieurplan. Bij het kennismakingsgesprek roep ik altijd: ‘Er komt wél een kwast aan te pas hoor!’, want kleur hoort natuurlijk bij zo’n metamorfose. Uiteraard verdiep ik me in hun levensstijl. Komen er veel vrienden over de vloer? Kijken ze graag met z’n allen tv op de bank? Speelt er iemand elke dag piano? Houden ze van koken? Allemaal zaken die van invloed zijn op de nieuwe indeling en de keuze van de meubels. Vaak ga ik ook even ‘winkelen’ op hun zolder of in de schuur; ik vind er soms de mooiste spullen die ik kan hergebruiken. Oud en nieuw, vintage en design combineren is zó belangrijk als je een thuis creëert.

‘Meestal maak ik een styling met woonitems in mijn huis, zodat je ziet hoe je die stoel, vaas of kunstwerken bij jou thuis kunt toepassen’

KIJKEND DOOR EEN CAMERALENS KRIJGT ALLES EEN ANDER PERSPECTIEF

Ik fotografeer ook interieurs, een passie waar ik een andere kant van mezelf kan laten zien. Wat ben ik trots als een van mijn interieurreportages in een woontijdschrift staat. Dat voelt als een bevestiging van mijn vakmanschap. Woonbladen zijn al van jongs af aan een grote inspiratiebron voor mij. Er is niets leuker dan bij iemand binnenkijken. Ik loop geregeld ’s avonds door mijn buurt, als het schemert en bij de meesten de gordijnen nog niet gesloten zijn, om ongegeneerd naar binnen te gluren. Een interieur vastleggen met m’n camera is zó leuk om te doen. Het leert me op een weer heel andere manier kijken naar een interieur.

COLLABORATION
Ben je nieuwsgierig naar wat de mogelijkheden zijn qua styling, fotografie, lezingen, interieuradvies en promotie?
Mail me op hello@thenicestuffcollector.com
of bel 06 1433 1485

Ik won met mijn blog de VTWONEN MEET THE BLOGGER AWARD!

Interview geschreven door Flory Hartog
Portretfoto door Stijn Ghijsen
Video header door Roomed

 

A SELECTION OF COLLABORATIONS WITH THOSE BEAUTIFUL BRANDS


 
the nice stuff collector interior blog interieur theo-bert pot