10 vragen aan ontwerper Sarah Lavoine

Thuis ben ik altijd druk bezig met het veranderen van kleuren, nieuwsgierig naar nieuwe ontwerpen en ontwerpers, en voortdurend dingen herschikken. Dat is wanneer ik de collectie van Sarah Poniatowski ontdekte. Het is misschien wat minder bekend in Nederland, maar als een liefhebber van Parijs ben ik zeker haar winkels tegengekomen. In Frankrijk zijn er verschillende winkels, en laat me je vertellen... zo veel en zo mooi! Net als onze eettafel thuis, waar vind je een eettafel die groen Carrara marmer en rotan combineert? Het is gewoon geweldig! Er zijn genoeg redenen om Sarah Lavoine een paar vragen te stellen over hoe ze haar winkels is begonnen, haar reis als ontwerper en natuurlijk haar favoriete items.

1. Hi Sarah, ik zag in Vogue dat je ook in een kleurrijk huis woont (ik hou van je groene keuken!!), wanneer en hoe ben je begonnen met Maison Sarah Lavoine? Dank je wel voor je lieve woorden. Ik heb mijn studio opgericht in 2002 en het merk 10 jaar later. Het begon allemaal met de wens om een vleugje Parijse chic en joie de vivre aan interieurontwerp toe te voegen. Ik ben van jongs af aan ondergedompeld geweest in de wereld van decoratie, omdat mijn moeder interieurontwerper was. Ik ben altijd gepassioneerd geweest over kleur en de manier waarop het ruimtes kan transformeren, dus het oprichten van mijn eigen ontwerpstudio en lifestyle-merk stelde me in staat om mijn visie uit te drukken en naar een breder publiek te brengen. Sindsdien is Maison Sarah Lavoine gegroeid, en we hebben aan verschillende projecten over de hele wereld gewerkt, altijd met de nadruk op tijdloze elegantie en een levendig kleurenpalet.

2. Het is prachtig dat je winkels je eigen achternaam dragen. Ontwerp je alles zelf in de collectie? De waarheid is dat ik niet kan tekenen, maar ik ben heel hands-on in het ontwerpproces en ik ben betrokken bij elke stap van het creatieve proces. Van het ontwerpen van meubels en woonaccessoires tot het selecteren van stoffen en kleuren, mijn doel is om elk stuk te doordrenken met mijn persoonlijke stijl en visie. Ik werk nauw samen met een getalenteerd team van ontwerpers en vakmensen om mijn ideeën tot leven te brengen.

De waarheid is dat ik niet kan tekenen, maar ik ben heel hands-on in het ontwerpproces
— Sarah

3. Als ik door Parijs loop, voelt het als een enorme bron van inspiratie voor mij. Laat je je inspireren door de stad Parijs of meer door het land Frankrijk? Of iets heel anders? Parijs is een eindeloze bron van inspiratie voor mij, en het speelt een belangrijke rol in mijn ontwerp esthetiek. De stad zelf, met haar rijke geschiedenis, kunst en cultuur, is een constante muze. Ik haal inspiratie uit haar iconische bezienswaardigheden, de unieke charme van haar wijken en de manier waarop natuurlijk licht door de stad danst. Maar het is niet alleen Parijs; heel Frankrijk heeft een speciale plaats in mijn hart. De diverse landschappen van Frankrijk, van het pittoreske platteland tot de prachtige kustlijn, bieden een breed scala aan invloeden. Ik word geïnspireerd door de schoonheid van de natuur, de warmte van traditioneel Frans design en het vakmanschap van lokale ambachtslieden uit verschillende regio’s.

4. Wat is je favoriete plek in Parijs om te eten? Het kiezen van een favoriete plek in Parijs om te dineren kan behoorlijk uitdagend zijn, omdat de stad een overvloed aan uitzonderlijke restaurants biedt. Als ik er één zou moeten kiezen, zou ik misschien een klassiek Parijs gourmetrestaurant in de wijk Saint-Germain-des-Prés kiezen, zoals l’Atelier de Joel Robuchon. Dit gebied heeft een tijdloze charme en een rijke literaire en artistieke geschiedenis.

5. Thuis heb ik momenteel deze prachtige eettafel met verschillende materialen: Carrara-marmer en rotan. Hoe kwam je op dit idee? Het mixen van verschillende materialen is een ontwerp-aanpak waar ik dol op ben. Het voegt visuele interesse en textuur toe aan een ruimte, waardoor een unieke en harmonieuze uitstraling ontstaat. Wanneer ik stukken zoals deze ontwerp, laat ik me vaak inspireren door de schoonheid van contrasterende elementen en de wens om stukken te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Ik ben ook toegewijd aan het gebruik van edele materialen om meer informele stukken te creëren.

Bij Theo-Bert thuis

Sarah

Mooi grafische plaid

Najaarscollectie 2023/24

Najaarscollectie 2023/24

6. Wat is je favoriete ontwerp uit de SML-collectie? Wat betreft mijn favoriete ontwerp uit de Maison Sarah Lavoine-collectie, is het moeilijk om er slechts één te kiezen, want er zijn er zoveel die een speciale plaats in mijn hart hebben. Als ik echter moet kiezen, zou ik kunnen zeggen dat ik een zwak heb voor onze Module E. Dit modulaire stuk kan worden gebruikt als een eindtafel, salontafel, nachtkastje of boekenkast, waardoor je interieur kan evolueren. Ik draag ook de Singuliers-collectie een warm hart toe, een “galerie” -collectie die de essentie van mijn werk als interieurontwerper uitdrukt. Het ontwerp van deze stukken werd alleen geleid door de wens om iets te creëren op basis van schoonheid en Frans vakmanschap, zonder prijsbeperking.

7. Wat is je favoriete kleur voor in huis? (Ik zag je prachtige blauwe deuren thuis in Vogue, geweldig! We hadden ook blauwe raamkozijnen in ons nieuwe huis)? Het is onmogelijk om te kiezen, maar ik hou van de veelzijdigheid van blauw, vooral Bleu Sarah, mijn handtekeningskleur. Blauwtinten zijn voor mij een bron van meditatie en inspiratie. Ze kunnen zowel warm als koud zijn en zijn geweldige partners voor andere kleuren. Ik hou ook van oker, dat me doet denken aan de specerijenstalletjes van de souk in Marrakech, mijn thuisland.

8. Met de herfst in aantocht, wat is een must-have in de woonkamer? Naarmate de herfst nadert, is een must-have in de woonkamer gezellig textiel zoals onze serenity plaid en onze aura kussens in warme, aardse tinten. Deze elementen voegen comfort en een vleugje seizoenswarmte toe aan je ruimte.

Ik hou ervan om dingen te mixen: stukken uit verschillende tijdperken of stijlen, vintage, erfstukken en nieuw
— Sarah

9. Wat is voor jou een no-go als het gaat om interieurdeco? Een totale look zou mijn no-go zijn. Ik hou ervan om dingen te mixen: stukken uit verschillende tijdperken of stijlen, vintage, erfstukken en nieuw. Ik geloof dat dit een ruimte levendiger en interessanter maakt. Je huis moet jouw verhaal vertellen! Ook kies ik alleen voor natuurlijke materialen. Plastic items zijn voor mij uit den boze.

10. Wat staat er nog op je verlanglijst om aan de collectie toe te voegen? Ik zou graag een nieuwe stoel willen creëren. De Double Jeu Chair is de afgelopen jaren een van onze kenmerkende stukken geweest. Het heeft een uitdager nodig. Ik wil iets nieuws en anders brengen. Het is een lang proces, maar we zijn klaar voor de uitdaging.

 

Als je in Parijs of bijvoorbeeld Brussel bent, moet je zeker een van de Maison Sarah Lavoine-winkels bezoeken voor een dosis inspiratie en om prachtige items voor je huis te vinden. Het beste is dat er meer winkels zijn verspreid over heel Frankrijk, en onlangs is er een mooie winkel geopend in Brussel. Kijk en klik hier op de website voor meer informatie of winkel online!

Theo-Bert Pot

Interior blog of Theo-Bert Pot - The Nice Stuff Collector - Instagram @theobert_pot Interieur blog

http://www.thenicestuffcollector.com
Vorige
Vorige

Publicatie vtwonen

Volgende
Volgende

Mijn eerste interieur boek ‘Nice Stuff’ is nu uit!