Industriële verlichting combineren in een klassiek huis met deze designklassieker

 
 

Dit voorjaar heb ik een lezing gegeven over interieurstyling en Instagram bij Pot Interieur in Axel, een waanzinnig grote woonwinkel vol met merken zoals Flos, Vitra, Moroso, Artifort, Arco, Nemo en veel meer. De match met deze samenwerking is natuurlijk extra passend aangezien we dezelfde achternaam delen, maar helaas geen familie. Als je in Axel bent kijk je je ogen uit, zoveel moois is er te zien.

Op de foto staan twee prachtige vloerlampen naast elkaar van Flos, de Toio genaamd. Toen we zes jaar geleden in dit huis kwamen wonen hebben we er een gekocht en nu is er een twee bijgekomen. Toen ik deze tweede lamp bestelde bij Pot Interieur hadden Jelle en ik het gevoel, deze inspiratie van twee Toio's naast elkaar kwamen we altijd in bladen tegen, zo tof! En nu staan ze naast elkaar in onze woonkamer.

De Toio van Flos is ontworpen door de Italiaanse ontwerpers Achille en Pier Giacomo Castiglioni in 1962. De bron en inspiratie van deze lamp is een auto koplamp die gebruikt, schijnt omhoog en is heel handig dimbaar. Door de industriële vormgeving van de lamp wordt de lamp iets rauwer en ik vind dit zo leuk te combineren in ons wat klassiek/moderne interieur. Ook weer het contrast op zoeken. De woondroom van Jelle en mij is om ooit een oude garage te kopen en op te knappen en daar zou deze Toio ook weer perfect passen in die stijl en sfeer. Leuk is dat om te combineren :) Wat is jou favoriete lamp?

Pot Interieur is onderdeel van Berden interieur. Berden heeft meerdere woon/kledingwinkels in Limburg.

Kunst aan de muur, maar stiekem is het een tv!

 

In ons huis vind ik het belangrijk dat er kunst of posters aan de muur hangen. Misschien is het het mijn grafische oog die hier van houd, maar het geeft een ruimte vaak net meer eigenheid, kleur en de muren wordt er speels van om combinaties te maken van verschillende kunstwerken of posters. Nu ben ik ook een liefhebber van verven, maar mocht je dat niet zo hebben dan is kunst een mooie manier op kleur aan te brengen in je interieur en je kan dit ook nog eens veranderen waar wat hangt. Ideaal dus!

In mijn vrije tijd ben ik dol op het kijken van series en films, maar waar kijk ik dat dan op? Ik krijg vaak te horen op Instagram of als ik mensen spreek, “Theo-Bert, waar hangt jou tv in huis?” Eerlijk gezegd heb ik geen, omdat ik een tv niet mooi vind werken in huis. Tot nu... In samenwerking met Mediamarkt en Samsung heb ik nu de tv The Frame aan de muur hangen waardoor ik overstag ben gegaan. Uiteraard is het een tv, maar vermomt als een kunstwerk. de tv hangt plat tegen de muur met een mooie lijst, die je kan wisselen, en als je geen tv kijkt veranderd het beeldscherm in een kunstwerk naar keuze. Hoe te gek is dat!
Op deze manier kan ik genieten van een tv in de woonkamer die ik ophang tussen mijn lijsten in, ik ben er zo blij mee! Maar of de tv voor altijd aan deze muur blijft hangen... dat weet ik niet, want veranderen in huis hoort bij mij en deze parel staat denk ik overal goed.

 
 
 

Uitpakken met bloemen, stylen, combineren en sfeer brengen in huis... de orchidee!

 

Bloemen bij de bloemist halen is altijd een feestje en voor mij het perfecte begin van het weekend. Je laten verrassen door de kleuren, vormen en geuren van deze bloemen, heerlijk. “Mijn” bloemist heeft bloemen per stuk, hierdoor kan je je eigen boeket samenstellen of aanvullen als er nog een paar bloemen of takken goed zijn uit het vorige boeket. Dat werkt echt ideaal, want het soms echt zonde om de hele bos weg te gooien terwijl er nog bloemen tussen zitten die nog goed zijn. 

 
 

Voor het samenstellen van een bos bloemen hou ik rekening met verschillende hoogtes van de bloemen, kleuren, herhalen en structuren. Hierdoor wordt je boeket spannend. Ik werd door orchideeën kweker Sion gevraagd om de orchidee bij ons thuis te fotograferen. De combinatie van de orchidee als snijbloem vind ik mooi om te combineren met de vaste orchidee als plant. In verschillende settings heb ik de bloemen en planten gefotografeerd, waardoor het soms schilderij achtige stillevens worden en sfeer in huis geven. De fotografie was zo mooi om te doen, naast het traditionele gebruik van orchideeën is het ook leuk om eens verder kijken als je een hele tafel vol zet met deze kleurrijke bloemen of het boeket extra feestelijk maakt om de orchideeën te combineren in het boeket en te kijken in welke bloempotten je de orchideeën neerzet. Hoe tof!

 
 

Wat ik bij het stylen van deze foto's achter kwam is dat het ontzettend leuk is om de orchideeën te gebruiken tijdens een diner. Je eettafel stylen met deze plant erop geeft een mooi doorkijkje naar mensen die tegenover je zitten aan tafel. In plaats van bossen bloemen die vaak in de weg staan is dit wel een leuke oplossing :-) Ben je nu ook geïnspireerd geraakt om de orchidee te gebruiken in je boeket of in leuke bloempotten in huis te zetten, lekker doen want combineren van groene planten en een kleurtje in huis vind ik zelf erg mooi werken.

 
 

Deze foto's worden gepresenteerd vanaf maandag a.s. bij Sion in De Lier tijdens de Flower Trials. Hou mijn Instagram stories in de gaten om meer te zien van de Trials. 

 

Welke bloem ben jij? Style je woonkamer met kleurrijke verse bloemen

 

 

Elk seizoen verheug ik mij weer op kleuren in huis, het frisser of juist donkerder maken, het ligt aan het seizoen. Mijn voorliefde voor verse bloemen blijft groot, eigenlijk ook voor planten, maar bloemen kan je echt mee decoreren. Jelle en ik hebben een mooie bos bloemen (cadeaubon) gekregen voor onze verjaardag van de familie die we deze week hebben verzilverd. Je kan mij eigenlijk niet blijer maken met heerlijke geuren in huis, waar bloemen goed aan mee doen. 

Vroeger dacht ik altijd: wordt mijn moeder echt blij van bloemen? Is het niet saai om te geven als we weer een bos mee nemen? Als ik dan bij een bloemist was in Harderwijk (waar ik ben geboren en ben opgegroeid) keek ik altijd mijn ogen uit naar de mooie vazen die ze hadden staan of hoe de bloemist zelf met de boeketten in de weer was. Misschien begon daar ook al mijn kijk op bloemen, vazen en keramiek. Zelfs voor mijn eerste studentenkamer in Den Haag (dat was in 2005) heb ik twee enorm grote glazen vazen gekocht (in de vorm van een bloempot) die ik heb meegenomen. En ik heb er nu nog steeds één van in de tuin staan. De andere was vrij snel gesneuveld moet ik zeggen, want ik dacht hier een vissenkom van te maken wat leuk stond. Maar na een week moest die vaas/vissenkom natuurlijk schoongemaakt worden, en je raad het al, bij het optillen hiervan viel de bodem uit de vaas… Mijn hele kamer lag vol water en twee bibberende goudvissen op de houten vloer… Die twee goudvissen hebben het gelukkig gered, maar de vloer moest even drogen zoals je begrijpt, aiiii. 

Wat ik altijd leuk vind is als we ergens gaan eten om iets mee te nemen. Vroeger met etentjes bij ons thuis kregen mijn ouders ook bloemen of wijntjes van de gasten die kwamen. Ik moest altijd wel lachen om die boeketten die ze kregen, want stiekem geeft het wel weer wie je bent. Met bloemen kan je zoveel stijlen en kanten op, dat je het heel tuttig kunt maken of juist heel fris. Och vooral die ronde boeketten en vooral heel kortgeknipt, hoezo? De oplossing was: de tuttige boeketten werden ontleed met alle mooie bloemen en verdeelden we vaak in kleine vaasjes en de andere boeketten konden meteen de vaas in. Is dit herkenbaar?

Zelf herken ik dit ook en de trend tegenwoordig is toch wel de lossere boeketten, de pluk/veldboeketten, of juist de over the top boeketten met grote bloemen, volume en veel kleur. Als ik mijn bloemen bij de bloemist haar vind ik het prettig om deze per stuk te kunnen uitzoeken, hierdoor kan je precies combinaties maken die ik mooi vind en vind passen bij de stijl die ik deze week in huis wil halen. En als ik zelf bloemen mee neem voor vrienden of familie, ik vraag altijd of ze de stelen niet willen afknippen, zo kan men zelf kijken wat voor een bos er op tafel komt te staan, ik word daar namelijk ook blij van :) En dit boeket wat nu op tafel staan is ook perfect voor mij, zegt dat dan iets over mij?

 

Fries geluk in een prachtig boek over styling en leuke DIY ideeën

Tijdens de vtwonen Designbeurs afgelopen jaar mocht ik voor Flexa de woonkamer inrichten op de stand van Flexa. Samen met drie andere bloggers hebben we met elkaar eigenlijk een totale woning ingericht met een eetkamer, slaapkamer en kinderkamer op deze stand. Deze drie andere ruimtes werden ingericht door Souraya (Binti Home), Marije (Enter My Attic) en Wimke (wimke.nl).
Daar ontmoette ik voor het eerste Wimke Tolsma en we hebben veel gelachen. Niet omdat we volop aan het verven waren en het zweet overal uitbrak, maar ook omdat ik ongeveer drieduizend boeken in mijn woonkamertje plaatste voor die week, waarop Wimke zei: “Nou volgend jaar verschijnt mijn eigen boek, die kan er mooi bij”, en zo is haar nieuwe boek verschenen 'Smûk’ genaamd. Een prachtig boek vol met Fries-geluk zoals schrijft en Smûk ook betekend. Het boek laat zien hoe je met kleine dingen weer iets mooi kan maken, eigenlijk met hoe je een stukje meer aandacht iets nieuws kan creëren voor thuis om als cadeau te geven. En dat maakt het boek heel “eigen” voor Wimke en daardoor extra leuk om door heen te bladeren en ideeën op te doen. Zelf heb ik een absolute favoriet, het kleuren van stoffen op basis van groentes. Denk aan rood-roze kleur van bietjes, zo mooi! Naast de vele ideeën is het boek mooi vormgegeven en raak je ook zeker geïnspireerd door de fotografie.
Deze zomer weet ik wat ik ga doen, linnen stoffen kopen en verven maar voor een perfect picknicktafelkleed. Waar ga jij als eerste mee aan de slag?
SMÛK is o.a. te koop via wimke.nl

 

‘Een perfect cadeau dit boek voor jezelf, maar ook om te geven. Je kan van zoveel dingen in huis weer nieuwe dingen maken en daar word ik echt gelukkig van’

Interieur boek over styling, tips en natuurlijk met prachtige fotografie: boekentip!

 

Sinds ik me kan heugen ben ik verzot op boeken en magazines. Als kind maakte ik al soort van magazines en boekjes voor het kinder tv programma Telekids om op te sturen en wellicht dat het wel op tv zou komen. Dit deed ik regelmatig samen met een vriendinnetje. Het verzamelen van goede boeken, inspiratie, het doorlezen van magazines is eigenlijk altijd gebleven en misschien nog wel meer gegroeit en als grafisch ontwerper mag ik ook regelmatig een mooi magazine ontwerpen en vormgeven.

Ik denk als ik al mijn tijdschriftenstapels qua stukprijs zou optellen… ik denk dat ik stiekem gek word hahaha, veel te veel! Maar aan de andere kant, ik blijf er continu mijn inspiratie vandaan halen. Het idee dat je even een blad kan pakken en kan bladeren en dat is toch de perfecte afwisseling op het scrollen via Pinterest of Instagram? Heerlijk!

Afgelopen april was de Salone del Mobile in Milaan, dé designbeurs waar dé ontwerpers en kunstenaars tentoon staan gesteld, een walhalla aan inspiratie. Tijdens deze beurs werd het boek van blogger Patrick Kooiman gepresenteerd. Helaas kon ik bij deze presentatie niet aanwezig zijn, omdat ik pas later deze designweek in Milaan was, maar gelukkig heb ik een prachtig exemplaar ontvangen. Zijn boek ‘Volume’ is een mooie verzameling van verhalen, interieurs en fotografie met heel veel smaak. Waar ik van hou is om kleuren te mixen, patronen te kiezen die niet voor de hand liggen, klassiek- en moderne stijlen te combineren, vernieuwende materialen gebruiken en daardoor allemaal heel “eigen”. Ik ben er dol op! Ik hou er ook van als er over styling wordt nagedacht of is ontstaan door de smaak van bewoners waardoor echt een eigen stijl wordt laten zien, het zegt namelijk veel over de bewoners/stylist/ontwerper zelf. Met dit boek krijg je inspiratie om zelf ook weer heerlijk aan de slag te gaan.

Als ik dit soort boeken zie vol met mooie binnenkijkers zou het een droom zijn van mij om ooit ook een prachtig boek te kunnen maken en uitgeven. Hoe tof zou dat zijn… maar eerst dit boek lekker doorlezen en kijken. Kortom een aanrader om ook in jou verzameling boeken op te nemen.
Ben je ook nieuwsgierig naar dit boek? Bestel ‘Volume’ hier via de webshop van uitgeverij Lannoo voor € 39,99

 

WIN 2 toegangskaarten voor het Haagse Designkwartier van 1 t/m 3 juni! Heel veel design in Den Haag

Het eerste weekend start de vijfde editie van het Festival Designkwartier in Den Haag. Drie dagen lang staat de stad in het teken van Design. Ontwerpers, lezingen, pop-up stores, woonwinkels en nog veel meer is er te doen,  een bron van inspiratie!

Voor deze komende editie mag ik 3x 2 toegangskaarten verloten t.w.v. € 15,- per kaart. Zo leuk! Wil je kans maken op deze kaarten? Laat een originele reactie achter op mijn Instagram account waarom jij deze kaarten moét hebben! :-)

Met deze kaarten kan je een tal van locaties bezoeken zoals op het Energiekwartier en het huis van Mary Hessing (hoofdredacteur van WOTH magazine).

RONDLEIDING MET MIJ:
Op de zaterdag en zondag geef ik een rondleiding op het festival en laat ik graag mijn favoriete adresjes zien! Geef je op via de site van Festival Design Kwartier en klik hier.

Tot dan!

INTERIOR STYLING FESTIVAL DESIGN KWARTIER DEN HAAG THEO-BERT POT RONDLEIDING.png

Nieuwe metamorfose die ik heb gedaan voor tv programma Binnenste Buiten van deze meiden slaapkamer

Gisterenavond is de meiden slaapkamer metamorfose uitgezonden bij het tv programma Binnenste Buiten die ik heb ontworpen en gerealiseerd samen met het team en de bewoners. Onwijs leuk! Yaël is 12 jaar en is vorig jaar begonnen aan de middelbare school, en daar hoort natuurlijk een goede meidenkamer bij. Relaxen op haar bed met vriendinnen, lekker slapen natuurlijk, maar vooral ook huiswerk maken en haar hobby knutselen uitwerken. Wat ontzettend leuk om te doen! Bekijk het item hier als je deze nog niet hebt gezien :) En laat je mij weten wat je ervan vond? :)

Style je eetkamertafel op je eigen manier, maar niet te netjes en zeker niet te weinig

Vroeger was onze eettafel thuis het middelpunt van het huis, toen al vond ik dat leuk. De krant of mail werd gelezen door bijvoorbeeld mijn vader, mijn moeder was in de keuken aan het rommelen of haar nagels aan het lakken en ik zat mijn huiswerk te maken. Maar toch na elke avond werd alles van tafel geruimd en alleen de bloemen stonden op tafel. Ook leuk en opgeruimd natuurlijk, maar de trend nu is dat je mag laten zien dat je van magazines houdt, of dat je aan je eettafel werkt of dat we de fruitschaal weer op tafel hebben staan. Kortom: als je de volgende keer weer aan tafel wilt gaan werken, lekker eten of even relaxen, het ligt allemaal in de buurt.

In samenwerking met online woonwinkel Flinders heb ik deze prachtige fruitschaal (Echasse Bowl) van het merk Menu mogen uitzoeken, samen met het kleine opberg potje van Ferm Living. Ideaal voor kruiden, knoflook of natuurlijk grof zeezout. Toen ik deze fruitschaal zag staan bij Flinders was ik verkocht en dacht ik meteen, mijn blog gaat over inspiratie om drie soorten tafels te laten zien hoe je deze kunt stylen met in de hoofdrol mijn prachtige fruitschaal. 

— TAFEL 1:
Het leuke is dat je bij een ronde tafel extra accent kan leggen op zachtheid door de kleuren die je gebruikt van de tafel zelf, stoelen, maar natuurlijk ook de vormen die terugkomen op tafel. Op deze ronde tafel heb ik allemaal ronde vormen gebruikt in verschillende kleuren, maar wat wel bij elkaar past. Op deze manier staat er genoeg op tafel, maar toch is het rustig en is het een eenheid. 

— TAFEL 2:
Deze tweede tafel heeft een speciaal gevoel, mijn schoonvader heeft deze houten werkbank op zijn 16e jaar zelf gemaakt. Tot negen jaar geleden was het ook echt een werkbank, tot Jelle en ik gingen samenwonen en het eerst een eettafel werd in onze oude huis. Maar in onze keuken nu is deze tafel al jaren lang een sidetable met daarop mijn serviezen, keukenspullen en soms zelfs een tafel om aan te werken. 
Deze tafel is dan ook perfect geschikt om serviezen tentoon te stellen en met deze nieuwe fruitschaal wordt het prachtig. Ook hier let ik op de combinaties van kleuren zoals het goud van de fruitschaal die terug komt in de lamp. En wat ik zo mooi vind aan het glas van de schaal, het donkere, is dat het fruit zo mooi uit komt. Het voordeel van deze plek is dat ik veel in de keuken ben te vinden en zo extra kan genieten van deze beauty.

— TAFEL 3:
Ik kon het natuurlijk niet laten om deze beauty van een fruitschaal ook uit te proberen op onze grote eettafel. Gecombineerd met mijn magazines en boeken die ik continu lees in huis, maar aan de andere zijde lekker kan eten of werken. Ideaal om je tafel gezellig vol te zetten. Combineer verschillende stapelhoogtes van de magazines, zorg voor een fijne bos bloemen en een aantal stukken die je verzameld zoals een kaarsenstandaard, kaarsen, fruit en bijzondere bakjes of items. Zet deze bij elkaar en het levert een verrassende tafel op. Het huis is om in te leven en dan mag je soms best wat laten slingeren en met een fruitschaal op tafel kan je meteen lekker wat eten ;-)

Deze blog i.s.m. gemaakt met Flinders. Wil je ook deze Menu fruitschaal bestellen of het opbergbakje van het merk Ferm Living, neem een kijkje op de site van Flinders.

Onze houten tuintafel en poortdeur in een nieuwe frisse kleur voor deze zomer

Deze week met het mooie weer hebben we allemaal weer zin om naar buiten te gaan. Lekker naar het strand, de tuin in, lange avonden buiten zijn, volop genieten van het mooie weer. Deze zonnige week heb ik dat zelf ook zeker gedaan. Afgelopen week ben ik de tuin ingegaan om de tuin zomer klaar te maken. Nieuwe planten, de blaadjes opruimen én onze picknicktafel een nieuwe kleur geven.

Voor de onze houten picknicktafel gebruik ik deze beits van CetaBever die speciaal voor tuinhout geschikt is. Omdat ik geen standaard kleur wilde hebben voor onze picknicktafel heb ik deze beits laten mengen in diepe oranje kleur. De kleur vind ik echt heel mooi, naast dat we binnen een aantal meubels in het oranje hebben staan dacht ik... waarom buiten ook niet! Met veel groen in de tuin en een zwarte schutting werkt dit prachtig bij elkaar.
De foto hiernaast is de kleur hoe we de tafel vorig jaar zomer in de tuin hadden staan, een lichte kleur. Ook erg mooi, maar ik wilde toch iets meer pit... en dat lukt wel met deze oranje-beits toch? :-)

Omdat onze houten picknicktafel al een beitslaag had van afgelopen jaar heb ik deze als eerste de tafel schoongemaakt, vetvrij gemaakt en daarna geschuurd. Na het stofvrij maken van de tafel heb ik de eerste beitslaag met een lakroller aangebracht en voor de hoekjes een kwast. Deze eerste beitslaag is bijna dekkend, maar heeft zeker nog een tweede beitslaag nodig. Deze tweede laag is niet alleen voor de mooi en de kleurechtheid, maar ook voor het sterk maken van de beits en geeft tot drie jaar bescherming aan het hout en waterafstotend. Voordat ik de tweede beitslaag schuur ik de tafel licht op, waardoor deze tweede laag goed pakt en kijkt het resultaat! :-)

 

TIP:
EERST ONTVETTEN, 
SCHUREN, STOFVRIJ
MAKEN EN DAN PAS BEITSEN. en bij warm weer al met 2 uur over te beitsen voor de tweede laag!

TUINONTWERP VERVEN BEITS CETABEVER BLOG BLOGGER THEO BERT POT THE NICE STUFF COLLECTOR 7.jpg

Naast de tafel heb ik in de donkere groene kleur van CetaBever onze poortdeur ook gebeitst in een donker groene beits en precies op dezelfde manier als ik ook heb gedaan bij de tafel. Schoonmaken, vetvrij maken, schuren, eerste beitslaag aanbrengen, licht opschuren en vervolgens de tweede beitslaag aanbrengen en goed laten uitharden. Ik ben er ontzettend blij mee! Wat zou jij willen gaan beitsen in je tuin?

Deze blauwe kleur op de schutting van het schuurtje heb ik vorig jaar gebeitst. Ik wilde de klimop er tegenaan hebben als contrast en kijk hoe tof het resultaat is nu naar één jaar! Het idee is dat de klimop niet nog dichter wordt, dus dat wordt goed bijhouden en snoeien, maar het contrast met de blauwe kleur en het groen van de plant vind ik prachtig.

De kleur oranje die ik heb laten mengen is kleurnummer E0.62.53 (uit de AkzoNobel waaier, waar CetaBever onderdeel van is).
De donkergroene kleur is kant-en-klaar gemengd in het CetaBever beitsschap te vinden onder donkergroen (CetaBever Tuinhout Beits)
De donkerblauwe kleur is kant-en-klaar gemengd in het CetaBever beitsschap te vinden onder Gelders blauw (CetaBever Snelbeits).
Wil je zelf ook aan de slag met deze beits van CetaBever voor in de tuin? Kijk dan gauw op de site en klik hier!

TUINONTWERP VERVEN BEITS CETABEVER BLOG BLOGGER THEO BERT POT THE NICE STUFF COLLECTOR 0.jpg

Deze blog maakte ik i.s.m. CetaBever.

TV programma Binnenste Buiten make-over woonkamer in de Jordaan

Voor het TV-programma Binnenste Buiten wat elke werkdag op NPO 2 wordt uitgezonden mocht ik deze Jordaanse woonkamer opnieuw inrichten en stylen. Wat een leuk project was dit om te doen. Veel boeken, een prachtige hoge ruimte, roze bank, heerlijk warm berber kleed en natuurlijk de 'Dicky' stoel die de bewoonster al in haar huis had staan. Hoe leuk is dat!
Wil je de uitzending terugkijken? Klik dan op deze link en laat me weten wat je van het resultaat vind :)

Nieuwe lamp om fijn mee te stylen in huis en uiteraard met de trend van het goudaccent

Lampen in huis, jullie lezen het vaker, ik ben hier echt verslaafd aan. Ik blijf zoveel mooie lampen zien en er gaat er zelden één het huis uit. Zo ook dit prachtige exemplaar van de (online) woonwinkel Store without a Home. Een standaard van messing met daarop een bol van melkglas. Het leuke is dat ik dit model heb geprobeerd als vloerlamp en op ons bureautje in de woonkamer, en het kan beide. 
Het mooie aan het spelen met verlichting in huis is dat je continue andere functies kan bedenken voor een lamp. Deze mooie nieuwe lamp heeft op de vloer de functie als sfeerverlichting, terwijl op het bureau het functioneel licht geeft om mee te werken. Ik kan mij niet voorstellen dat ik voor altijd lampen op dezelfde plek laat staan en eigenlijk is dat ook zonde. Speel jij ook veel met verlichting thuis?

De trend gaat worden: steen, marmer, structuren, patronen en kleuren en dit alles met elkaar te mixen

Naast het gebruik van verlichting waardoor ruimtes op verschillende manieren verlicht kan worden geven spiegels een extra ruimtelijk idee in kamers. Ik ben dol op rond, we hebben een grote ronde spiegel op de grond staan van rookglas en deze kleinere op het bureau of op de schouw van de (online)woonwinkel Store without a Home en ik vind het gewoon werken. Ik heb de linker foto gemaakt en je ziet toch een detail van een ander stukje van de kamer. En na het zien van verschillende appartementen in Milaan tijdens de Salone del Mobile kan deze stenen voet van de spiegel echt niet ontbreken. De trend gaat worden: steen, marmer, structuren, patronen en kleuren en dit alles met elkaar te mixen. voor mij een perfecte start van deze prachtige spiegel.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat de webshop van 'Store without a Home' nog meer voor moois heeft? Neem gauw een kijkje op de site en klik hier!

Style je tafel met dit perfecte nieuwe bestek van ontwerper Daniël van Dijck en steun zijn Kickstarter project

 

Ontwerper Daniël van Dijck is een vriend van Jelle en mij vanuit de Kunstacademie (KABK) in Den Haag. Na de Kunstacademie heeft Daniël een master heeft gevolgd aan het Sandberg Instituut in Amsterdam, waarna hij zijn collectie is gestart met keramiek ontwerp op basis van een persoonlijk concept. Na verschillende exposities in binnen- en buitenland zoals de Milaan Designweek en Object Rotterdam is hij continu bezig met nieuwe projecten en collecties te ontwikkelen. Zijn keramiek collectie wordt sinds vorig jaar bij Cor Unum geproduceerd en verkocht. Andere ontwerpers zoals Mae Engelgeer en Maarten Baas werken ook samen met Cor Unum.


Maar dit voorjaar start hij met een eigen Kickstarter waarbij jij hem kunt steunen! 

Dit prachtige zilver-gouden bestek wilt hij zelf gaan produceren, maar daarvoor heeft hij jou hulp nodig. Je kan al vanaf één set bestellen en inschrijven om op deze manier binnen een aantal weken zijn productiekosten bij elkaar te krijgen via deze Kickstart-project. Als je de bestekset(s) besteld krijg je die voor dit project met een mooie korting, dus genoeg redenen lijkt mij om dit project te ondersteunen én er zelf ook nog een prachtig bestek aan over te houden.

Deze foto's van het bestek maakte ik thuis, maar wil jij thuis nu ook een mooie set? Het bestek is verkrijgbaar vanaf € 55,- per set van vijf stuks (voor één persoon). Klik hier om meer te weten te komen over het project en beloof je dat je je ook in zal schrijven? :-)

De zwarte borden en schaal op de bovenstaande beelden die ik thuis maakte zijn ook ontworpen door Daniël van Dijck. Bekijk zijn website: www.danielvandijck.com

Lekker bakkie koffie koffie! En het staat ook nog eens mooi in de keuken

Ik dol op de keuken om een lekker taartje bakken, leuke serviezen een plekje te geven en mooie spullen op het aanrecht. Bij ons staat door het huis aardig wat spullen, allemaal stillevens waar ik mijn inspiratie in kwijt kan. Zo ook op het aanrecht, waardoor alles een beetje door elkaar staat, maar ik merk dat je daardoor ook veel verschillende items gebruikt.

Nu zijn veel apparaten niet zo mooi om in zicht te hebben, maar deze te gekke nieuwe espressomachine is daar een uitzondering op. In samenwerking met fonQ hebben we deze espressomachine nu thuis in de keuken staan en heeft Jelle zich al opgegeven voor een barista workshop. Het maken van koffie wordt zoveel leuker dan alleen op een knopje te drukken én het is dan ook nog een pareltje op het aanrecht. 

Het leuke aan deze Quick Mill espressomachine is dat die mooi is vormgegeven voor een strakke of juist zoals wij een vrij vormgegeven keuken, past dus altijd! De knopjes aan de voorzijde vind ik stiekem het allermooiste, eigenlijk wil ik de machine steeds weer aan en uit zetten ;-)
Nu verschillende koffies uittesten bij een goede koffiewinkel en genieten, want dat is ook een voordeel: je kan je eigen koffie uitzoeken, even geen cups. 
Ben je ook nieuwsgierig geworden naar deze machine? Kijk op de site van fonQ.nl
 

Workshop/lezing bij Pot Interieur in Axel over interieur styling, fotografie en Instagram

KOM JE OOK? Zaterdag a.s. geef ik om 11.00 uur een lezing/workshop bij Pot Interieur in Axel. Hoe leuk de naam die we beide delen!: Theo-Bert Pot vs. Pot Interieur, nee geen familie, maar wel een perfecte match :-)
Zaterdag wordt er door Vitra een workshop gegeven waarin zij de Eames lounge chair in elkaar zet zodat je al je wensen kan toevoegen tot een eigen stoel. 
En ik geef een lezing/workshop over interieur fotografie, styling en Instagram om 11.00 uur in de winkel. Dit is gratis en je kan je nog steeds opgeven. Leuk als we elkaar daar zien!
Je kan je opgeven via de Instagram van Pot Interieur, klik hier en stuur een berichtje. Heb je geen Instagram, stuur dan een mailtje aan Pot Interieur, klik hier.

Het perfecte recept voor een heerlijke wortel-noten taart en natuurlijk even afstylen :-)

Ik ben naast een interieur fan ook fan van bakken. Een paar jaar geleden toen 'Heel Holland Bakt' voor het eerst op tv was zat ik voor de buis, wat een fijn programma, nog elk seizoen weer blij als het weer wordt uitgezonden, dus ik wacht al weer op september wanneer het nieuwe seizoen weer te zien zal zijn.

Daarnaast ben ik dol op kookboeken, niet alleen vanwege de recepten, maar ook vanwege die prachtige fotografie en inspiratie die ik daarvan krijg. Thuis heb ik planken vol met kookboeken, maar uit koken? Hmmm... maar bakken jazeker! 

Het eerste boek van de winnaar van HHB 'Rutger Bakt' heb ik gekocht en daar stond een te gek basis recept in die ik meestal gebruik. Maar ik zou Theo-Bert niet zijn als ik dit natuurlijk weer net anders zou maken dan wordt vertelt ;-)
Wil je ook deze heerlijke wortel-noten taart maken? Bekijk hier het recept!


Ingrediënten voor de taart:
200 ml zonnebloemolie,
250 gr basterdsuiker (donkere),
200 gram bloem,
Snufje zout,
1 sinaasappelrasp,
3 eieren,
Zakje bakpoeder,
4 flinke theelepels Kaneel,
350 gram geraspte wortels,
100 gram gedroogd fruit,
1 blikje ananasblokjes (zonder sap)* en
100 gr ongezouten notenmix

Ingrediënten Topping buttercream:

45 gram bloem,
240 ml melk,
200 gram ongezouten roomboter,
200 gram poedersuiker,
2 zakjes vanillesuiker en
1 sinaasappel rasp

* De ananas is een extra ingrediënt om eraan toe te voegen, dit kan natuurlijk ook perzik zijn of gewoon niet. 

TAART: Voordat je begint met de taart zet de oven op 180 graden om voor te verwarmen en ik gebruik een gemiddelde grote van de bakvorm, ± 25 cm. Ik weeg alles even af van te voren in aparte schaaltjes. En ik rasp de wortels alvast zodat die straks in het mengels toegevoegd kunnen worden.

Doe de zonnebloemolie, basterdsuiker, sinaasappelrasp en het snufje zout in één kom van de keukenmachine en laat dit goed mengen. Voeg één voor één de drie eieren door het mengsel heen en laat dit een goede drie minuten doormengen op een goede snelheid.

Doe de bloem, bakpoeder en kaneel met een zeef in de kom van het mengsel wat je zojuist hebt gemaakt en meng dit met een spatel door elkaar. Voeg daarna de wortelrasp, gedroogd fruit, ananas toe en spatel deze nogmaals goed door elkaar.

Dit geheel in de ingevette bakvorm doen, de oven in en ongeveer één uur later is deze klaar. Ik prik er altijd even met een prikken in de taart, als die nog heel nattig is dan mag die nog even een paar minuutjes extra in de oven. Let wel: de ananas is vochtig, dus het kan zijn dat de taart lekker kleverig wordt. Ik vind dat heel lekker!

TOPPING: Voor de topping doe je de melk in een pannetje op het vuur, voeg de bloem toe en roeren maar. Het geheel wordt naar een paar minuten dik en blijft roeren tot het stroef gaat en je het gevoel hebt dat er een rietje in kan blijven staan en laat dit afkoelen.
Ondertussen de roomboter op kamertemperatuur in stukjes snijden en deze in een kom doen van de mengmachine, doe de poedersuiker en vanillesuiker er meteen bij en laat dit goed roeren tot de boter romiger wordt. De afgekoelde bloem-melk mengsel toevoegen aan het geheel en de sinaasappelrasp hier ook aan toevoegen. Laat de de keukenmachine goed zijn best doen voor ruim vijf minuten tot het geheel goed luchtig is en het lijkt veel meer geworden. Zet de buttercream in de koelkast voor zeker een half uurtje.

Dan het leukste: de taart is klaar uit de oven, goed laten afkoelen en als deze koud is de buttercream erop, strooi de ongezouten noten(mix) erop en ik ben stiekem even bij de Franse bakker geweest voor een paar heerlijke macarons voor een extra feestelijk geheel die ik op de taart heb geplaatst. Smullen maar! :-) Laat je me weten hoe jou taart is geworden? Enjoy!

Elk weekend verse bloemen op tafel in deze prachtige vaas van Vitra, heerlijk om te stylen

 
 

Ik probeer om het weekend een bos verse bloemen te kopen die ik in huis verdeel over verschillende vazen. Echt even een momentje thuis waar ik gelukkig van wordt en het zit 'm dus in deze kleine dingen. Mijn bloemist die om de hoek zit heeft de meest mooie staan en het leuke is dat je ze per stuk kunt kiezen, waardoor je een mooi mix krijgt die je zelf mooi vind. Lekker genieten. Naast de kleuren van de bloemen ben ik ook zo dol de oranje-roestkleur van deze Nuage vaas van Vitra. Er zijn verschillende hoogtes van verkrijgbaar en in verschillende kleuren en materialen. Voor welke kleur zou jij gaan en ben je ook zo dol op bloemen? Heerlijk, helemaal nu het voorjaar weer gaat starten :-)

Deze blog schreef ik i.s.m. met Vitra Nederland.

Interieurstyling op TV! Donderdagavond bij het tv programma Binnenste Buiten, ga je ook kijken?

Naar aanleiding van onze binnenkijker in het tv programma Binnenste Buiten ben ik gevraagd door de redactie om een pilotaflevering te maken voor het creëren van een nieuwe ruimte in een huis. Zo tof om te doen! Ik had verwacht dat de uitzending pas eind maart uitgezonden zou worden, maar hij is lekker naar voren geschoven.

Ga je morgenavond ook kijken op Nederland 2 om 18.50 uur naar Binnenste Buiten.

Je interieur stylen met een extra kleur toevoegen in een reeks van jou favoriete kleuren

In huis hebben we op dit moment aardig wat blauwe muren, in de voor-hal en de woonkamer hebben we een verschillende blauwe kleur en zelfs de vloer in de woonkamer is de vloer donker blauw (Cobalt Night van Flexa). Maar soms wil ik ook een kleur uitzoeken die een beetje “vloekt” aan de ene zijde, maar juist ook heel verrassend kan werken. 

Daarom heb ik mijn bureau, die ook Cobalt Night van kleur is en heb geverfd tijdens de vtwonen Designbeurs voor Flexa, heb ik nu de bovenkant geverfd in de kleur 'Puur Oceaan' van Flexa. Deze combinatie van donker blauw met een felle blauw werkt vind ik erg mooi. Juist de combinatie van de roze kleur, messing, donker groen en de bordeaux rode kleur van de DAW stoel, ben er dol op. Ik zou er nog een steenrood bij willen, maar of ik dit ga doen nog op het bureau of stiekem toch op een andere muur in huis... ik ben binnenkort vast aan het verven en daar zal ik je zeker een update van geven :) Welke nieuwe kleur zou jij in huis willen toepassen?

 
 

DURF TE KIEZEN VOOR EEN KLEUR DIE SPANNING GEEFT AAN JE INTERIEUR EN NET AFWIJKT VAN EEN 'NORMALE' KEUZE. HET LEUKE DAARVAN VIND IK DAT JE EXPERIMENTEERT MET KLEURGEBRUIK IN HET INTERIEUR