Geen ananassen meer! Zie het filmpje ;-)

In september komt de nieuwe Blogspecial uit die jaarlijks wordt uitgegeven door vtwonen. Dit jaar ben ik gevraagd om mee te werken aan deze editie en het is echt onwijs leuk geworden. Omdat ik samen met Judith de Graaff (van Joelix blog & Urban Jungle bloggers) de vtwonen Meet the Blogger Blog Award heb gewonnen staan we er ook in met een interview en geven we onze ideeën weer hoe we werken met ons blog en social media. Ter voorbereiding hiervan een klein filmpje waarin ik mijn favoriete (woon)itemns/ideeën/inspiratie weergeef. En die ananas... eruit!! ;-) Laat je me weten wat je ervan vond? Mag ook via mijn Instagram.

Herfst blauw is mijn trend!

Met het nieuwe seizoen in het vooruitzicht vind ik het leuk om de voorkamer van ons huis een andere kleur te geven, in als dat idee éénmaal in mijn hoofd zit dan krijg je er die niet zomaar weer uit. Wellicht bekend dat onze serre in een Indigo kleur is geverfd van Flexa, daar hebben we de muren en het plafond in die kleur geverfd en het blauw geeft eigenlijk zo'n goed gevoel dat ik die kleur wilde gebruiken in de voorkamer maar dan net iets rustiger. Dit dit weer consequenties heeft voor de serre kleur kan je natuurlijk wel raden... haha. Ook die pakte ik aan, maar daarvoor een andere blog en natuurlijk via mijn Instagram account zie je er meer van. 

 
 

Het mooie is dat Flexa een Visualizer App heeft geïntroduceerd waarmee je heel makkelijk kunt kijken welke kleur mooi past in je interieur, maar ook kunt zien welke kleuren er nog meer goed werken bij in mijn geval de blauwe kleur. Ik kies ervoor om de muur in de donker blauwe kleur R8.15.23 te verven (nog net één tint donkerder dan Gelders blauw) die je kunt testen met de Visualizer App. Voor de kast wilde ik een camel tint gebruiken om het herfst gevoel extra zichtbaar te laten zijn in de woonkamer. Verven maar!

 
 

Het leuke vind ik aan verven dat je direct resultaat hebt. Stiekem vind ik verven gewoon ontzettend leuk: eerst de randjes doen, in dit geval verf ik de plinten mee in de muurkleur, om vervolgens de muur verder te verven in twee lagen met de juiste kleur zodat de blauw echt de juiste kleur blauw krijgt. Je ziet dat ik een aantal blauwkleuren heb getest om te kijken naar de perfecte muurkleur, het is de derde kleur geworden uit de rij die ik op de muur heb aangebracht.

Maar toen de kleur camel voor de en-suite boekenkast... die had ik niet getest met de Visualizer App en daardoor het zelfs mij overkomt het dat de kleur die ik kies toch niet het wauw gevoel geeft dan dat ik van te horen had bedacht. Maar gelukkig geeft de App nog een kleur optie die in mijn geval de juiste bleek te zijn, een grijs/blauwe kleur Rich Marble. Dit bewijst maar weer dat het opnieuw verven van de kast eigenlijk zo is gedaan en daardoor toch net het perfecte resultaat geeft... we houden van perfectie he? ;-) Als je op de foto's klikt dan kan je deze groter bekijken.

Tip:
Als ik verf kies ik ervoor om eerste met de kwast alle hoekjes te doen en daarna met de roller alles mooi glad te strijken. Zo kost het verven van de kast veel minder tijd

 
 

En als het dan éénmaal klaar is dan is dit het resultaat... ik ben verliefd! De blauwe kleur die in het kleurenpalet van de grijze vloer en de groene bank passend op elkaar afgestemd is, het geeft rust in de ruimte en misschien zelfs een tikje klassiek gevoel geeft. Ik ben er weg van, het lijkt vanaf elke avond 1001 nacht in huis ;-) Ik ben benieuwd wat je van het restultaat vind, geef je reactie op mijn blog of ga snel naar mijn Instagram account

 
 

Kleurnummers:
Donkerblauw: R8.15.23 (Flexa Mengcollectie)   
Grijs/blauwe kleur: Rich Marble (Pure by Flexa ColorLab)
Camel kleur: Full Brown (Pure by Flexa ColourLab)
De schouw hebben we schoolbord zwart geverfd (Flexa)
www.flexa.nl

Philips Hue event

Afgelopen weekend ben ik samen met Anki Wijnen (Zilverblauw) uitgenodigd door Philips LIGHTING om de Philips Hue te beleven en workshops te geven over verlichting, styling en fotografie. De locatie was perfect passend namelijk het Sir Adam hotel in Amsterdam, gelegen naast het Eye Museum waar we verbleven op de 7e etage met een waanzinnig mooi uitzicht over de stad. 

Na het zien van de Suite waar wij de workshop gaven was ik meteen sprakeloos: wat een mooie plek, prachtig uitzicht en wat komen de Hue lampen van Philips Lighting hier mooi in uit. Naast het Hue systeem van Philips Lighting ontwerpen zij ook verschillende lampen die gepresenteerd werden in deze ruimte, een mooi contrast met de rauwe architectuur van het interieur, gecombineerd met sfeervolle bloemen, materialen en natuurlijk elke kleur die we maar konden wensen.

 
 

De workshop gaven wij voor verschillende redac-teuren van (online) magazines waarbij Anki tips & tricks gaf over fotografie en ik vertelde over het werken met licht in je huis. Zelf ben ik continu aan het veranderen in huis als interieur blogger met de indeling, en daarmee krijgen verschillende lampen ook een andere plek. 

 
 

TIP: Er zijn ook lampen die ik laat hangen en hierdoor een nieuwe functie krijgen omdat de meubels een nieuwe plek hebben gekregen. De eettafellampen geven nu sfeerverlichting i.p.v. directe verlichting op de tafel. Echt iets van nu, want vroeger bij mij thuis werd de bank nog wel een verzet van plek, maar de verlichting stond altijd op dezelfde plek. Uiteraard op de nieuwe locatie wordt de tafel ook weer goed verlicht, maar dan met andere verlichting.

 
 

Het is natuurlijk zo dat we tegenwoordig veel mobieler zijn en daardoor het experiment van licht in huis kunnen opzoeken en hierdoor kan ik mezelf steeds blijven verrassen. Ik was met de Philips Hue bekend vanwege de gekleurde verlichting, maar het is veel breder dan dat… Ons huis is al flink gekleurd; diverse meubels hebben een kleur en op de muren werken we met veel verschillende kleuren en daarom speel ik liever met verschillende wit/geel tinten. Hiermee kan je makkelijk switchen voor een ander heel ander effect. Van werksituatie tot sfeerverlichting of iets feller dat net fijner is om een boekje te lezen.

 
 

Sinds ik de Philips Hue in huis heb geïnstalleerd ben ik aan het “spelen” via mijn telefoon of tablet waarmee ik elke lamp afzonderlijk kan bedienen in een sfeer. En als ik ’s avonds thuis komt, zorg ik ervoor dat de lampen al aan staan als ik binnen kom, ideaal en het blijft zo handig en stiekem ook gewoon heel leuk.
Na de workshop was het fijn om na te borrelen en te praten waardoor je inspiratie deelt met elkaar en het energie-volle team te spreken van Philips Lighting. Na een heerlijke nacht geslapen te hebben in het hotel werd ik wakker gemaakt door de in te stellen Wake-Up functie waarmee de verlichting op een natuurlijke manier in fases aangaat en sterker wordt, veel beter dan wekkers! 

TIP: Je kan dit ook instellen als je wilt gaan slapen, dan werkt het precies andersom. 

 
 

Wil je meer informatie over de Philips Hue, kijk op de website en klik hier. Volg Philips Hue ook op Instagram.

Behangen till you drop

Sinds het begin van dit voorjaar hebben we thuis een paneel gemaakt met behang die we afwisselen en een mooie plek geven in de woonkamer. Nog elke dag blij mee. Maar ja... je blijft verder kijken en weer nieuwe dingen zien, mooie behang ontwerpen wat soms gewoon kunst is. Wederom bij Cole & Son komen deze twee geweldige soorten vandaan, voor thuis hou ik mijn nog even in, want ik heb nog lang geen genoeg van mijn twee behang-soorten. Voor welke zou jij gaan van deze twee?

Kaarsje aan de wand

Vandaag heb ik de nieuwe collectie bekeken van Ferm Living en wat is dit een pareltje. Ik ben dol op (geur)kaarsen, maar ik heb ze of in een vaas staan of in een reguliere kaarsenhouder. Maar deze versie voor aan de muur vind ik wel erg mooi! Ik denk aan een plekje in de voorkamer aan de muur, perfecte aanvulling voor bij mijn bordjes en lijstjes aan de muur. Verliefd! Wil je 'm zelf ook bestellen, neem een kijkje op de site van Ferm Living.

Petit et beau

Zo petit zijn ze eigenlijk niet... deze mooie “dieren/planten-knuffels” van Anne-Claire Petit. Ik zag ze eerder bij Rozemarijn de Witte in haar hotel op Ibiza, en sinds dien kwam ik ze tegen in magazines als WOTH en op social media. Super leuk! Kijk nou deze plant (70 cm) hoog, hoe leuk! Of deze krab voor op de bank of op bed. Super leuk! Ik zet er eentje op mijn wish-list :-)

Stoere tafel

 
 

In de keuken hebben wij een oude werkbank staan die zo'n 20 jaar geleden is gemaakt door de vader van Jelle. Hoe leuk is dat we die nu een mooie plek hebben gegeven in de keuken en hij functioneert al jaren als serviestafel in de keuken. In ons oude huis hebben we 'm gebruikt als tafel, ook zo leuk. Kortom eindeloos veel mogelijkheden en herinneringen aan deze tafel die nu vol staat met mijn verzameling keramiek. Heb jij ook een item die geschiedenis heeft in huis?

Gefeliciteerd!

Vorige week mocht ik de give-a-way online plaatsen en wat heb ik veel reacties gehad op mijn Instagram account, wat ontzettend leuk! Ik ben blij met mijn Mushroom Artifort stoel en hoe leuk is het om dan ook een mooie kruk weg te mogen geven, deze Lilla 2.0 van Artifort!

Ik hou iedereen niet in spanning... maar de winnaar van de Artifort Lilla 2.0 kruk is geworden: Linda, @Lin_terieur. Gefeliciteerd!

 
THE-NICE-STUFF-COLLECTOR-INTERIOR-BLOG-INTERIEUR-BLOGGER-THEO-BERT-POT
 

Ben je ook nieuwsgierig naar een mooie stoel, kruk of bank van Artifort? Neem een kijkje op de website om de complete collectie te bekijken.

Museumstuk

Zondag was het eerste Pinkterdag en het was prachtig weer! Echt genieten van een heerlijke dag buiten en Jelle had het idee om even de deur uit te gaan. Nu wonen wij in Den Haag en in Wassenaar is vorig jaar een museum geopend waar we nog niet waren geweest Voorlinden genaamd. We hoorden al om ons heen dat het een geweldig museum is, en een vriendin van ons werkt daar en geeft rondleidingen in het museum en in de zomer ook door de beeldentuin. 

We zijn er geweest en het is werkelijk een prachtig gebouw op een heel mooi groen landgoed in Wassenaar. Op het landgoed is een oud gebouw uit begin jaren '10 gevestigd wat nu het restaurant is en daar tegenover staat een wonderschoon nieuw gebouw wat echt de allure heeft van een buitenlands museum en totaal niet de strijd aan gaat met de natuur of de oude architectuur van het restaurant. Juist een verrijking. 

 
 

In het museum hangen geweldige werken, staan prachtige objecten en op dit moment is er een expositie 'Say Cheese' door Martin Creed, waar mooi zich afwisselt met werken waardoor je heel vrolijk wordt of moet lachen waaronder een ruimte gevuld met ballonnen waar je doorheen kan dwalen voor jong en oud.

Kortom, ik ga er zeker nog een keer naar toe, dan neem ik wel een picknickmand mee vol lekkers, want je kan heerlijk genieten in de tuin en je mag ook echt overal zijn. En mocht je liever zin hebben om een rondje te lopen, je kan daar heerlijk lopen en dwalen over het terrein en bij helder licht kan je zelfs de zee zien als je achter het restaurant het bos in gaat en de heuvel op loopt. Een droomplek!

 
 

Inspiratie momentje

Zoals jullie weten ben ik dol op magazines, naast hele fijne Nederlandse titels lees ik ook vele andere magazines online via de iPad of als ze te vinden zijn in de Kiosk lekker in print (waar ik toch het meeste van houdt), bijvoorbeeld deze producties uit het spaanse woonmagazine AD Spain! Het leuke aan dit magazine vind ik dat ze net iets verder gaan dan veel andere bladen. Kleur, materialen, meubels, combinaties, volop inspiratie, aanrader om ook eens te gaan bekijken :-)

Hoe leuk is dit!

Ik werd enige tijd geleden door studente Fatma benaderd omdat zij voor haar opleiding een opdrahct moest gaan maken. Het ging om een meubelstuk die zij ging ontwerpen, maar had daarvoor input nodig van o.a. mij over hoe werkt een interieur, waar let je op, styling, etc. En hierbij de presentatie die ik van haar opgestuurd kreeg met een leuk en heel eigen eindresultaat. Goed gedaan Fatma! :-)

Klassiek kapje

Vandaag heb ik een nieuwe lampenkap en glazen standaard gevonden. Nu hoor ik je denken: “nieuwe lampenstandaard? Die heb ik toch al eerder voorbij zien komen op Instagram?” Dat klopt!, deze glazen standaard beviel mij zo goed, ik heb er nog één gekocht. Deze keer met een andere lampenkap dan velours oranje die we al hebben staan, omdat ik hou van het mixen van stijlen en doe ik dit ook steeds meer, ongemerkt met klassieke elementen.

Het werken met patronen in kussens of lampenkappen heb ik van mijn moeder. Haar huis is totaal anders dan ons huis, zij heeft een landelijke stijl qua wonen, maar ontzettend mooi doorgevoerd in verschillende grijstonen met fris wit en kleuraccenten als oker, groen en blauw. De vorige keer dat ik met haar in Den Haag was zijn we naar een stoffenwinkel gegaan op de Frederikstraat om een paar meter stof te kopen en hier mooie kussens van te laten maken. Wat een top-idee! Zelf heb ik op dit moment genoeg kussens, vandaar mijns stapje naar behang op de panelen, maar ook op een lampenkap. Leuk om zo ideeën te wisselen wat ik doe met Jelle, maar dus ook met mijn moeder. Ik ben benieuwd of jij ook houd van de nieuwe lampenkappen, ik denk een trend die al een paar maanden aan de gang is, lampenstandaard en kappen zijn weer terug. Gezellig!

Orange babe!

Vorige week werd er een groot pakket bij ons thuis bezorgd en ik zag het meteen... het was deze waanzinnige Mushroom chair ontworpen door Pierre Paulin in 1960 van Artifort. Een enorme design klassieker die ik mag toevoegen in ons huis, waanzinnig!
In maart ben ik samen met Susanne, Anki, Marloes en Desiree in Schijndel op bezoek geweest bij Artifort. Een prachtig nieuwe showroom waar alle ontwerpen staan die Artifort heeft uitgegeven. Wat zo leuk was aan dit bezoek, dat we het productieproces hebben kunnen zien van a tot z in de fabriek in Schijndel en één net over de grens in België.

Je kan mij op dit moment niet gelukkiger maken dan dat ik hier 's avonds met een fijn magazine op zit en geniet. Of het 'm in de kleur zit of niet, ik voel mij nu net de koning in deze Mushroom chair ;-) Oranje is de kleur waar ik van hou, met verschillende tinten oranje in mijn huis is dit wel echt dé eyecatcher. De stof is van Kvadrat en maakt de stoel helemaal af.
Vorige week was Anki Wijnen van Zilverblauw bij ons thuis om mijn Mushroom te fotograferen, de twee prachtige foto's hierboven zijn het resultaat. Een plaatje!

En we maken het allemaal nog leuker, want jij kan deze prachtige Lilla 2.0 kruk winnen van Artifort!

Ik mag zelf nu genieten van een prachtige stoel, maar jij kan dit binnenkort ook! Want ik mag een mooie donkergroene Artifort Lilla 2.0 kruk verloten! Deze Lilla 2.0 kruk, zie de foto hierboven, is bekleed met een nieuwe stoffen lijn die Kvadrat die samen met Artifort is ontwikkeld, de Artifort Selecte stofin de kleur 980. De Lilla 2.0 kruk is ontworpen door Patrick Norguet in 2006.
Hoe doe je mee met de win-actie? Dat lees je op mijn Instagram account door te liken en te delen, doe je ook mee? 

Tijdloos licht

 
 

Wat een prachtig weer vandaag, perfecte moment voor een foto van onze eettafel met deze fijne Tom Dixon lampen erboven. We hebben ze al enige tijd en vind ze zo tijdloos. Lampen zijn één van mijn 'woonzonden', heb je mijn artikel in de vtwonen van deze maand al gelezen?, we hebben al zo'n 19 lampen in de woonkamer! Elke keer zie ik weer lampen en dan denk ik: “die zou fantastisch staan aan die en die muur of op de schouw” en kan ik dan de verleiding weerstaan? Soms... ;-) Met deze lampen die we denk ik nu al zo'n zes/zeven jaar hebben denk ik altijd maar: investeren in de mooie dingen, want die blijven tijdloos en zal altijd je smaak blijven.

MOOI & LEKKER

 
 

Gisteren hebben Jelle en ik een nieuwe plant gekocht, eigenlijk voor in de tuin, maar hij is zo mooi binnen... Vandaar dat we deze vijf binnen hebben gezet. In eerste instantie hadden we de vijg in de hal geplaatst, maar twijfel net te veel over de licht inval :-S Vandaar deze nieuwe plek in de woonkamer, hoe fijn! Ik was vorige week bij Edith Sterk (waar ik mijn berber kleed vandaan heb via World of Blends), en zij had een prachtige plant staan met veel stam... Geïnspireerd daarop heb ik er nu ook één thuis met veel stam en ik vind 'm geweldig.