Back to the 90's! Lekker stylen met sferen en stijlen door elkaar, doe je mee?

Vorig jaar waren Jelle en ik naar Milaan voor de Salone del Mobile. Daar zagen we toen al de bogen en strepen voorbij komen als trend voor deze winter en komend jaar 2020. Daardoor komen vormen als een toog, Romeinse versieringen/kolommen/gezichten en de ronde vormen terug in het interieur. Meubels, spiegels, accessoires, behang-dessins of in verf ideeën. Zo zijn de verticale strepen dus ook weer helemaal terug.

Ik ben vandaag met twee kleuren aan de slag gegaan waarmee ik deze strepen heb geverfd. Als ondergrond heb ik gekozen voor een lichte grijze tint en daarop echt een mooie ‘curry’ kleur. Deze combinatie maken elkaar iets zachter qua contrast dan wanneer ik had gekozen voor spierwit en deze curry kleur. Nadat ik alles had uitgemeten en met tape had voorzien ben ik gaan rollen en het mooie is… het effect is meteen zichtbaar. Nadat ik de tweede verflaag erop had ben ik gaan inrichten en zie het resultaat! Ik ben er ontzettend blij mee. Beetje jaren ‘90, klassieke toon zit erin en de jaren ‘70 komen ook nog terug. Voor mij een mooie mix. Je kan qua kleuren natuurlijk variatie maken waardoor het effect en stijl anders wordt. Ga je bijvoorbeeld voor de kleur grijs of zacht groen wordt het meer Scandinavisch en wanneer je voor donker blauw gaat wordt het klassieker. Speel met kleur en laat je verrassen. Bekijk ook de nieuwe collectie ‘19/’20 van HK living, een merk die zo goed met de trend gaat van de jaren 90! Ben er dol op :)

#Hashtag
Het is zo geestig dat de liefste Instagrammer Sabrina Visual ook aan de slag is gegaan deze week met strepen op de muur. We voelen elkaar goed aan betreffende de strepen-trend en daarom hebben we besloten om een toffe hashtag in het leven te roepen voor Instagram. Doe je mee om een paar mooie strepen te verven op je muur?

#InstagramStripesClub

Ben je ook geïnspireerd geraakt, deel je foto op Instagram met strepen in welke kleurstelling dan ook en deel ze met deze hashtag, zo leuk!

De twee kleuren die ik heb gebruikt zijn: ‘Sea Foam’ en ‘Indian Spice’ van Flexa Creations.

Franse zomer met Denim Drift blauw in de hoofdrol

 
 

Deze zomerse dagen gaan onze tuindeuren open en genieten we van zowel binnen en buiten. Daarnaast is het ideaal verven met dit zomerse weer want het droogt vrij snel. Dus voor mij fijn om een flinke verfklus aan te pakken in huis, en deze keer de serre.
In de zomer gebruiken we de serre net zoveel als in de winter. De deuren kunnen open terwijl je toch droog zit als er een zomerse bui valt, in de winter voelt de kamer extra gezellig omdat je het getik van de regen tegen de ramen goed kan horen en bij mooi weer is het de doorloop naar de tuin of een fijne schaduwplek waardoor het voelt alsof je in de tuin zit. Kortom deze ruimte verdient een mooie nieuwe kleur. Want als ik éénmaal de kwast heb gevonden dan verf ik ook alle muren én het plafond mee :)

Mijn moodboard

‘De perfecte kleur kies je makkelijk met de kleurtesters van Flexa. Je kan precies zien hoe de kleur werkt op de muur en het lichtinval’

 
 

Zo was de serre voorheen

Aan de slag met een verfblik Creations

Ik merk dat Nederlanders toch veel witte muren in huis hebben, zelf ben hier het tegenovergestelde van met veel kleur in huis. Je kan natuurlijk helemaal los gaan met bonte kleuren, maar alleen het wit eraf is al fijn van kleur. Denk niet standaard meteen RAL 9010, maar zoek als je niet van heftige kleuren houdt naar mooie zachte tinten zoals vergrijsde of vrolijke zachte tonen wat net het wit af maakt. Het idee hiervan is het contrast met de items in huis vele malen kleiner wordt dan als je gewoon wit gebruikt.

Een voorbeeld: Je hebt een donker grijze bank en een okergele lampenkap met een witte muur. Dan zijn alle contrasten van het grijs en het okergeel tegen de witte muur aan heel hard. Als je kies om bijvoorbeeld een zachte kleur te gebruiken, of een mooie warm grijze tint, dan wordt het contrast met de bank en de lampenkap veel kleiner en creëer je juist een kleurenpalet waarmee je in huis kunt ‘spelen’. Dit zorgt voor rust, dus vanaf vandaag; weg met de eerste geachte om RAL 9010 op de muren te verven ;-)

Welke kleur wordt het deze keer?

Test de kleur thuis op de muur
Maar hoe kies je dan toch een mooie kleur uit? Die vraag hoor ik heel vaak en dat is zo fijn aan Flexa, zij hebben de handige kleurtesters uitgevonden waarbij je eenvoudig een kleur kunt testen rechtstreeks op de muur waar je de kleur wilt aanbrengen. Hierdoor kan je thuis meteen op de muur de kleur testen en dat heb ik thuis ook gedaan met drie kleuren: ‘Dusty Lavender’, ‘Denim Drift’ en ‘Industrial Grey’ uit de Creation serie van 54 kleuren.
De trend met lila begint op te komen en wellicht is dit ook een goede kleuroptie om toe te passen in de serre. Of is de kleur ‘Authentic Grey’ (huidige kleur in de eetkamer) mooi te combineren met Industrial Grey in de serre. Of als derde optie, ga ik voor de Franse twist met de kleur Denim Drift wat een prachtige blauw, grijze kleur is met een tikje lila…

Wat ga ik verven en wat is de kleur geworden?
Ik heb besloten voor deze blog om de twee muren, het plafond én de houten kozijnen in één kleur te verven, en heb gekozen voor de kleur Demin Drift. De kleur geeft voor mij het gevoel Franse interieurs weer en helemaal in combinatie met de houten kozijnen en ornamenten aan het plafond. Laat ik nu ook nog wonen in een oud huis uit begin jaren 1900, dat versterkt dit classy gevoel helemaal. Het leuke is bij verven dat je meteen resultaat ziet, daarom is het ook zo makkelijk om een sfeer in je huis “snel” te kunnen veranderen.

Kleur kiezen
Als je niet goed weet welke kleur je wilt toepassen op de muren in je huis maak dan een moodboard. Een moodboard bestaat uit beelden, materialen of items die je mooi vind en je inspireert en zoek naar bepaalde kleuraccenten die terug komen. In het moodboard wat ik heb gemaakt zie je de lila en blauwtinten overheersen, maar dat ik ook kijk naar andere kleuren om een palet te kunnen creëren. Je kan d.m.v. een moodboard goed zien of bepaalde kleurcombinaties kloppen of dat je met verschillende texturen en materialen kunt werken. Heb je stapels tijdschriften liggen, blader ze door en scheur verschillende beelden uit of als je liever online een moodboard maakt, zoek via Instagram jou favoriete beelden en vergeet Pinterest natuurlijk niet. Op deze manier maak je voor jezelf een houvast en kan je beter een beslissing maken welke kleur(en) je wilt toepassen in huis.

 

‘Omdat we onze serre gebruiken als verlengde van onze tuin en woonkamer genieten we er elk seizoen van. In de zomer geeft dit een frans buitengevoel en in de winter omarmt deze kleur je door de warmte in de kleur‘

 

Muren/plafond verven
Om dit resultaat te krijgen ben ik flink bezig geweest. Normaal gesproken tape je alles af, maar omdat ik zelfs de vloer weer fris in de lak heb gezet kon ik in dit geval lui zijn en aan de slag gaan met het verven van de muren. Naast dat het resultaat van alle muren en plafond verven een vorm van rust geeft in de ruimte en knusheid scheelt het nog extra dat je zelfs de muren en het plafond niet meer hoeft af te plakken ;-) hahaha dat scheelt zo! Maar om terug te komen op het effect: het is echt zo… of je nu gaat voor een lichte kleur of donkere kleur, het geeft veel meer rust in de ruimte wanneer je meerdere muren in één kleur verft. Kijk maar eens naar Amerikaanse of Franse huizen, hier worden de muren vaak allemaal in kleur geverfd. Geeft eenheid en je wordt omringt door een sfeer die je maakt met kleur.

Maar wil je niet ook het plafond mee verven, kies dan voor het paars/blauwe tape, want hiermee haal je het stucwerk of een andere laag verf er niet mee af. Dat werkt perfect, vergeet de zacht-gele tape in dit geval, want die plakt voor deze klussen veel te hard.
Als je alles heb afgeplakt dan verf ik eerst de randjes rondom en dan met een grote of kleine roller vul je het kader in. Het licht aan de ondergrond of je de verf tweemaal moet verven, in mijn geval was deze verf meteen dekkend.

 

Mocht je tijdens het verven de ramen zijn vergeten af te tapen? Weest gerust, want met een makkelijk verfmesje schraap je de verf er zo van af.

 

Hout verven
En dan gaan we aan de slag met hout, want ik vind het mooi in dit geval om één zijde van de kozijnen te verven in dezelfde kleur als de muren. Geeft rust aan de kamer én hierdoor wordt het Franse gevoel wat ik voor ogen heb nog extra verhoogd. Maar welke stappen moet je nu ondernemen om de lak er goed op te krijgen in vijf stappen:
Stap 1: maak het houtwerk goed vetvrij.

Stap 2: Schuur het hout goed op, zodat de verf meteen kan hechten en tape waar nodig de muur, vloer of eventueel de ramen af met tape. Mocht je de ramen niet willen afplakken, zorg dan dat je een verfmesje hebt, dan krap je eenvoudig verf van het glas. Vergeet de stof niet weg te halen van het hout met een vochtige doek.

Stap 3: In dit geval hoef ik het hout niet te gronden, omdat er al een verflaag op het hout zat, daarom ga schilder ik met een kwast de eerste laag verf erop.

Stap 4: Na het drogen schuur ik de lak nog heel licht op, gebruik hiervoor fijn schuurpapier en maak het hout stofvrij met een vochtige doek.

Stap 5: Met de kwast schilder ik de tweede laag op de kozijnen en laat dit wederom goed drogen en dan kan je genieten van het resultaat.

 

Gouden tip: ‘Durf te combineren met als basis de kleur op de muren. Pak juist contrast kleuren bij elkaar of zoek naar texturen. Daarmee creëer je diepte in een interieur en gaat het leven. Zo combineer ik juist verschillende kleuren met elkaar zoals oranje, okergeel en roze’

 

Resultaat
En dan krijg je hiermee meteen het resultaat! Ik ben zo benieuwd wat je hiervan vind geworden. De kleur Denim Drift heeft mij echt verrast het het gevoel van een Frans huis/kamer is het dan ook echt geworden. Deze zomer en het komende najaar gaan we hiervan genieten, is het niet met een boek, dan wel met een glas wijn… viva la France! Op een mooie zomer en verf ze maar!

Zelf aan de slag
Wil je ook aan de slag, maar twijfel je tussen een paar kleuren? Laat je inspireren door alle kleuren op de website flexa.nl

P.s. de vloer heb ik gelakt in de kleur ‘Sea Foam’ uit de Creations lijn van Flexa.


De blog schreef ik i.s.m. Flexa.

Lampen aan de muur is de trend van nu in huis

Ja verlichting… ik kan hier echt geen genoeg van krijgen! Het is zo mooi om een sfeer te creëren met verlichting in huis. Denk aan goed werklicht, gezellig licht wanneer je aan tafel zit te eten met familie en vrienden of wanneer je gewoon relaxt op de bank ligt en een filmpje aan het kijken bent. Dan wil je ook een fijn lampje aan? Daarvoor heb je natuurlijk allemaal basislampen die je daarbij kunnen helpen, maar mij valt het op dat mensen altijd te weinig lampen in huis hebben. In dit geval zeg ik dan ook, beter een lamp te veel dan te weinig in huis.

 
 

Je zal wel denken als je mijn huis voorbij ziet komen dat er aardig wat lampen hangen en staan, maar dat is niet zonder reden. Goede verlichting vinden kost tijd en als deze een plek hebben gekregen dan verdwijnen zo ook niet zomaar. Aan meer lampen is het grote voordeel dat je kan wisselen en dat is nou precies wat ik altijd doe in huis.

Nu wil ik je toch echt iets vertellen over deze prachtige lamp aan de muur, eigenlijk een verlengstuk van de kunstwerken die ik aan de muur heb hangen. Deze lamp is van ontwerper Le Corbusier en heet de ‘Lampe de Marseille’ van Nemo. Eén die zo lang op mijn wensenlijst stond en nu hangt die aan de muur. Deze minivariant is ideaal om naast de bank of fauteuil te hangen voor fijn leeslicht, maar denk ook aan het belichten van een kunstwerk aan de muur. Deze wandlamp heeft namelijk twee lampenkappen in één. Zo tof!

Le Corbusier en verlichting
Ontwerper Le Corbubsier was een Zwitsers-Franse architect en stedenbouwkundige. Hij was zo bekend met zijn ontwerpen en vernieuwing in de 20ste eeuw dat hij ook wel dé architect van de 20ste eeuw wordt genoemd en werd zelfs vergeleken met kunstenaars als Michelangelo of Picasso.

Naast mijn werk als interieurstylist, fotograaf en blogger werk ik ook als grafisch ontwerper. Daarom vind ik het extra bijzonder dat Le Corbusier ook een magazine heeft ontwikkeld rond 1919 amen met dichter Paul Dermée. Het maandblad heette L’Esprit en besteedde aandacht aan politiek, theater, muziek, literatuur en natuurlijk beeldende kunst.

Naast zijn werk als architect was hij ook in het bijzonder geïnteresseerd in licht en donker, hij hield dan ook rekening in zijn ontwerpen met de 24 uren per dag, de beweging van de zon boven- en onder de horizon. Rond de jaren 1949-1952 ontwierp hij de Marseille lamp die aan twee zijdes tegelijkertijd licht geeft en je kan verstellen door de verstelbare arm van de lamp door de twee schanieren. Kortom een kunstwerk en zo sterk van design dat deze lamp nu weer helemaal terug is.

Ik ben dol op wandlampen omdat ze meteen een grafisch element zijn aan de muur. Zo heb ik thuis ook de 265 FL lamp van Flos aan de muur hangen wat een prachtig lijnenspel oplevert in de ruimte en aan de muur. Het mooie aan de Marseille lamp is dat deze juist één wordt met de kunstwerken die we al aan de muur hebben hangen en je de lamp alle kanten op kunst bewegen. Hoe fantastisch is het dan ook nog eens dat deze lamp aan twee kanten tegelijkertijd licht geeft en in twee maten beschikbaar is. Kortom een aanrader!

Verlichting in huis
Het komende seizoen ben ik weer als stylist te zien bij het tv-programma BinnensteBuiten (NPO 2 om 18.45 uur vanaf begin september). En daar valt me altijd op dat mensen geen raad weten met verlichting. Hoe pak je dit nu aan? Altijd worden hanglampen op vaste plafondpunten geplaatst, terwijl dit soms helemaal niet logisch is. Verplaats dan ook het punt en tegenwoordig maakt het helemaal niet uit als je een draad ziet hangen in een mooie boog bij het plafond. Juist het rommelige effect kan goed werken.
Maar ik betrap mezelf er ook op dat ik vaak ook een wandlamp voorstel in de woonkamer, slaapkamer of keuken bij mensen, maar ook bij mijzelf thuis. Denk aan een mooie grote industriële wandlamp voor bij de eettafel die je kan uitschuiven en kan kantelen… geeft zoveel mogelijkheden bij de tafel als sfeer-, eet-, of werklicht.

Ben jij ook zo van de wandlampen? Het is namelijk echt aan de hand en vind dit ook voor het najaar een must in huis. Dit kan een wandlamp zijn zoals deze versie die ik heb hangen, maar het kan ook een wandspotje zijn die subtiel naast de schouw of naast een kast verlichting biedt aan de ruimte als sfeer verlichting of juist om meer diepte te geven aan de kamer.

Wil je ook eens kijken naar wandlampen? Neem dan een kijkje op de site van Flinders en klik op deze link. En laat je inspireren door al het moois.


Deze blog schreef ik in z.s.m. Flinders.nl

Verven, klussen en stylen: meten is weten... en stiekem veel sneller

De trends vliegen je om de oren, van kleur tot stoffen in velours of mooie patronen, alles kan en mag in de tijdsgeest van nu. Zelfs het witte Scandinavische interieur begint kleur in huis te integreren. Zo fijn om te zien. Maar dat is tevens ook het leuke, lekker mixen van items die al in huis hebt staan met nieuwe items die je vind in leuke winkeltjes, kringlopen of straks op vakantie bij een leuke markt. Ik ben er zelf ook dol op.

Ik weet maar al te goed dat wanneer je gaat verven of klussen in huis, dat het goed is om te werken met de juiste materialen en tools. Op TV lijkt het bijvoorbeeld altijd veel makkelijker dan het in werkelijk soms is als je naar een klus programma kijkt. Zelf ben ik dan ook zo dierbaar met mijn vaste klusser in het programma BinnensteBuiten, waardoor alle ideeën goed uitgevoerd kan worden. Maar waar ik mij thuis veel mee bezig houd is natuurlijk het verven in huis. Dat zijn natuurlijk hele muren of een leuk meubel, maar de trend is ook om te werken met colour blocking. Tja… en dat is wel een volgende stap in het klussen. Want daarbij gaat het vaak om het maken van de perfecte vormen op de muur zoals een mooi recht kader. En daarvoor heb je dus ook tools om mee te werken en deze test ik meteen uit voor deze blog: namelijk de handige Bosch Quigo Green Kruis- en lijnlaser.

Meten is weten
Bij het stylen gaat het vaak om verhoudingen, een gevoel en optische vormgeving. Maar bij recht of schuine lijnen draait het om feiten, daarom is het zo handig om met een tool te werken die voor jou de lijnen uitzet. Daarom is deze kruis- en lijnlaser zo handig om te gebruiken. Je plaatst de kruis- en lijnlaser op een muurtje of je kan met de handige klem die erbij geleverd wordt ook het apparaat eenvoudig bevestigen aan een deur of meubel waardoor je precies kan zien waar je moet afplakken om een kader te verven. Dit scheelt zoveel meetwerk en wat eigenlijk ook niet in één keer goed gaat. Ik wil een kader maken op een stuk muur waarbij ik het apparaat klem onderaan de deur en voor de bovenste lijnen verstel en boven aan de deur plaats. In een mum van tijd heb ik de lijnen afgetapt waardoor ik meteen kan gaan schilderen.

Stylen en posters ophangen
Na het opdrogen van de verf en het kader staat wil ik een aantal lijsten ophangen en hier komt in eerste instantie het optische gevoel naar boven. Ik vind het mooi dat het grafische kader mee gaat doen in de compositie, daarom kies ik ervoor om de drie lijsten die ik ophang uit het kader te hangen. Op deze manier ontstaat er een balans tussen de achtergrondkleur, het kader kleur en de drie lijsten die ik op hang.

Maar dan komt de volgende stap: de lijst met de poster in het geel wil ik laten uitlijnen met de bovenkant van de groene poster… en daar kan je dus ook deze kruis- en lijnlaser voor gebruiken. Zodat je precies weet waar die spijker in de muur moet. Ook dit is zo gedaan en gaat veel sneller dan het uitrekenen waar de spijker precies moet komen.

Tadaa: het resultaat!
Ik ben ontzettend enthousiast over deze Bosch kruis- en lijnlaser, want op deze manier kan ik nog veel sneller kaders maken in huis of voor projecten. In Roermond heb ik voor Loft76 een loft ontwerp gemaakt waar ook diverse kleurkaders op de muur zijn geverfd en daar was dit apparaat ook ideaal voor.

Wil je deze nu ook bestellen om thuis ook aan de slag te gaan met de Bosch Quigo Green? Klik hier voor meer informatie over deze handige vondst van Bosch.


Deze blog schreef ik i.s.m. Bosch.

Haal de zomer binnen!

Laat jezelf verrassen om items van binnen te mixen met tuinitems, of andersom…

 

Het is zover… het is zomer! Heerlijk buiten in de tuin, volop planten in bloei en eventueel later op de avond een ijsje halen in de stad. Ik vind dat echt genieten. Als straks de zon weer wat sneller onder gaat en de avonden nog fijn warm zijn kunnen we genieten van gezelligheid in de tuin met verlichting erbij aan. Maar het kan ook zomaar ook eens gaan regenen in Nederland… niet zo leuk dat ik het schrijf, maar we weten het allemaal, de Hollandse zomers ;-) Daarom ben ik ook zo blij met onze serre wat een soort van tuinkamer wordt in de zomer. Wanneer er buiten dan toch een drupje valt… dan kunnen de deuren toch open zetten en genieten we van het binnen zijn met het gevoel van buiten zitten. Wellicht herken je dit zelf ook wanneer je misschien wel een heerlijke droge plek hebt in de tuin. En ruik jij dan ook die speciale geur van de eerste druppels op een warme vloer of in het gras? Stiekem ook lekker, voor even dan ;-)

Om deze reden wil ik het binnen in de zomer ook altijd gezellig hebben en wat ik schreef zojuist hierboven, onze serre is een tuinkamer. Daarom ben ik zo blij met dit rotan krukje en de glazen lantaarn via fonQ. Zowel mooi buiten de in tuin wanneer het zonnig is, maar binnen ook zo mooi aan de eettafel, bureautje of als tafeltje. Ik heb twee settings gestyled om te kijken wat goed werkt… Uiteraard kan beide van deze twee settings, maar welke vind ik zelf nu het leukste…?!

Eigenlijk best lastig kiezen, maar dat hoeft ook niet, want soms werk ik aan het blauwe bureautje, en is het heerlijk om rechtop aan het bureautje te zitten op deze mooi kruk van het merk HK Living. Anderzijds staat de lantaarn van het merk Ferm Living ook zo leuk op het krukje bij de rotan kast, gelukkig hou ik zo van mixen en veranderen in huis. Dit zijn typisch van die items waarbij je talloze plekken kunt verzinnen waar ze mooi kunnen staan. Denk bijvoorbeeld aan het lantaarn als die buiten staat bij de voorkeur als gezellig welkom, of op tafel in de tuin, maar denk ook binnen naast de bank of op de schouw. Geeft het jou inspiratie om zowel binnen als buiten te veranderen met items die je ook zowel binnen als buiten kunt gebruiken? Dat maakt het voor mij zelf extra waardevol om deze items in huis te hebben. Het gaat dan net langer mee dan de warme weken die we hebben in Nederland… eens?

Ben je nu ook zo benieuwd wat voor jou in de tuin leuk staat? of voor items die je ook binnen kunt gebruiken in huis wanneer de zon wat minder schijnt? Ga naar de site van fonQ en ga lekker shoppen voor rotan en items van glas. De trend van dit seizoen en ook van het najaar. Ideaal! :)

Knock knock, open voor inspiratie

LENOVONEDERLAND THEOBERT POT THE NICE STUFF COLLECTOR ONTWERP STYLING BLOG STAAND 2.jpg
 
LENOVONEDERLAND THEOBERT POT THE NICE STUFF COLLECTOR ONTWERP STYLING BLOG STAAND 4.jpg

Sinds ik met mijn blog ben gestart, en dat is inmiddels al weer 4 jaar geleden, rij ik stad en land af om inspiratie op te doen om over te schrijven, inspirerende ontwerpers en bedrijven te ontmoeten, kortom, ik heb altijd mijn ogen open. Wat kan ik gebruiken van de inspiratie die ik op doe om in ons eigen huis toe te passen, hoe werken mooie kleuren combinaties die ik elders heb gezien in huis?, of zie ik iets waardoor je weer op een nieuw idee komt. De afgelopen tijd heeft dit door verschillende projecten een sprong genomen om opdrachten vorm te geven met alle inspiratie. Ik krijg via Instagram steeds vaker de vraag, maar hoe doe je dan zoiets, hoe ga je te werk als je je woonkamer aanpakt en wilt veranderen van kleur, indeling en meer. Daarover gaat deze blog en daarvoor heb ik ook een nieuwe handige tool waarmee ik werk en waardoor mijn ideeën nog sneller weergegeven kunnen worden. Voor deze blog werk ik samen met Lenovo en deze prachtige Yoga Book C930. Ik wil jullie ook graag laten zien hoe deze device werkt. Met de “knock-knock” (letterlijk kloppen) functie opent de Yoga book en je hebt klaar om te beginnen, te leuk! De '“knock-knock” manier van openen van de device is een nieuw ontwikkelde technologie om makkelijker je laptop open te krijgen. De device is zo dun dat je ‘m moeilijk kunt openen met je handen, laatste staan je nagels, hoe tof deze manier van openen :)

 
 

Inspiratie zoeken uit bladen en online
Ik geloof dat ik wel elk woonblad wel in mijn handen heb als ze verschijnen, de stapels goeien dan ook snel bij ons thuis. Het blijft fijn om te bladeren, maar ook om te combineren met online inspiratie. Instagram is daarvoor natuurlijk groots, maar ook Pinterest is ook zeker favoriet! Wanneer ik in ons eigen huis iets wil veranderen bedenk ik eerst waar ik wat wil aanpakken, wat ik precies anders wil en welke sfeer krijgt de hoofdrol in de ruimte. Daarvoor ga ik aan de slag met mijn Yoga Book waarbij ik terwijl ik Pinterest open heb staan meteen een plattegrond kan schetsen wat ideaal werkt als je thuis zit te werken of onderweg bent. De twee schermen werken apart van elkaar, waardoor je snel kunt schakelen en ideeën meteen kunt uitwerken in schetsvorm. Met de speciale pen die erbij hoort word het schetsen ideaal en maak ik notes op de tekening waar dit nodig is. De muur krijgt die kleur of behang, de deur is 90 cm breed, gordijnen in twee lagen, etc, etc. Deze fase van inspiratie zoeken en tekenen is voor mij essentieel om een ontwerp te maken. Op deze manier werk ik zowel voor het vormgeven van ons eigen huis of voor een nieuw project. Juist met schetsen kom ik sneller tot een resultaat door het zien of het werkt of niet.

 

‘Het tweede scherm en de pen is een grote pré van deze device, werkt namelijk snel en makkelijk’

 

Multifunctioneel toetsen/schetsbord
Wat zo handig is om met de Yoga Book te werken is dat je verschillende kanten op kunt. Terwijl ik zit te tekenen of aantekeningen aan het maken ben kan je een serie kijken op het “tweede” scherm, maar wil ik typen om een presentatie gereed te maken verwissel ik de schermen naar een digitaal toetsenbord en beeldscherm met Word, maar het toetsenbord verwissel ik dan net zo snel weer tot een schetsblok waarbij ik de tekening die ik heb gemaakt meteen kan intergeren in mijn presentatie. Ideaal, want dit maakt dit apparaat zo multifunctioneel. Ditzelfde geldt voor handige notities die je kan toevoegen aan bestanden die je opent, dat werkt ideaal. 

 
 

Ontwerpen
Ik kijk bij het ontwerpen vaak eerst naar de basis waarbij de eerste vraag is: hoe wordt de ruimte gebruikt en door wie. Is het een gezin met jonge kinderen of iemand die alleen woont en veel vrienden thuis ontvangt. Dat is essentieel voor de keuze die je maakt voor je interieur: bij de één moet er voldoende opbergruimte zijn om speelgoed op te bergen en bij de ander is juist een grote eettafel gewenst om een groep vrienden kwijt te kunnen. Grote elementen in de ruimte en verlichting zijn dan ook twee punten waar ik mee starten samen met het toepassen van kleuren en/of behang. Dit vormt de basis van de ruimte die je vervolgens kunt aankleden met accessoires en kleinere meubels. Mijn handschrift laat daarin natuurlijk wel veel kleur zien, maar ook de mogelijkheid dat je de indeling kunt aanpassen om een beetje variatie te hebben in huis. Het is ook mogelijk om bij het tekenen met kleur te werken zoals een aquarel effect.

Gereed voor presentatie
Als ik een beeld heb van hoe de indeling gaat worden van het project wil ik mijn moodboard met gevonden inspiratiebeelden gereed maken om op deze manier alles bij elkaar te verzamelen. Door te te bundelen zul je zien dat de sfeer, producten en kleuren bij elkaar komen. Dit is altijd leuk om te zien, want ongemerkt zoek je dus toch naar items of beelden die bij elkaar kunnen passen. En dit zit ‘m deels in smaak, eigenheid wat heel belangrijk is en natuurlijk de uitgangspunten die je als vertrekpunt hebt bedacht.

Weet je waar ik altijd zo blij van word? Als ik dan het plan heb gemaakt, je ziet hoe beelden uit tijdschriften, boeken en online bij elkaar komen tot één geheel en dit kan presenteren. Met deze mooierd kan dit makkelijk want het beeldscherm kan je totaal open leggen zodat deze plat is, hierdoor kan de hele tafel zien wat je doet, maar je kan het scherm op inklappen en daarmee kan je handig werk bekijken. 

Samengevat:
   • denk na over welke ruimte het gaat en hoe die wordt gebruikt;
   • hou altijd je ogen open waar je ook bent, alles kan inspiratie zijn;
   • zoek inspiratie bij elkaar;
   • creëer een eigen stijl;
  • maak schetsen van de ruimte om te zien wat wel en niet werkt;
• maak een moodboard van beelden die je hebt gevonden;
   • kies je favoriete ontwerp en presenteren maar.

 

‘Bij het typen op het digitale toetsenbord voel je de toetsen door het nabootsen van een echt toetsenbord, dit werkt heel actief!’

 


Zelf ben ik dan ook erg blij om met de Yoga Book C930 deze blog te kunnen maken, want het laat mij ook zien dat een device die zo multifunctioneel is een handige tool kan zijn om een plan te maken en te presenteren. Tja… en als ik even iets heel anders wil gaan doen zoals een filmpje kijken, dan kan dit ook perfect. Want er moet natuurlijk wel een balans blijven tussen werken en relaxen he? Eens?

Ben je ook nieuwsgierig naar de Yoga Book C930 van Lenovo, klik hier voor meer informatie.

Deze blog maakte ik i.s.m. Lenovo Nederland.

een echte THEO-BED

THEOBERTPOT_BLOG-FONQ-APRIL_7.jpg

Zo leuk dit, ik hou van slapen en ik hou van onze slaapkamer, een groen walhalla is het bij elkaar. En hoe leuk om dan een samenwerking te hebben met Beddelicious. Het beddenmerk dat bij mij past, want zoals je weet, ik verander best vaak in huis wat normaal gesproken lastiger is met een bed. Beddelicious ontwikkelde het systeem dat je het hoofdbord en de omranding van deze boxspring kunt veranderen van stof in en kleur of dessin. Dat betekend dus dat je elke keer het bed kunt veranderen naast het beddengoed. Hoe tof en dat sluit perfect aan bij mij en mijn blog, want dit geeft nog meer input om inspiratie te geven.

 

Het matras dat in beweging is: comfort
Het idee van een matras is dat je natuurlijk comfortabel ligt en dan gaat het er eigenlijk niet om hoe het bed eruit ziet, alhoewel dat voor mij een gedeelde nummer één is ;-) Hoe vaak denk je bijvoorbeeld dat je draait in je slaap? Is dat tien keer, vijftig keer of misschien welk tweehonderd keer? Ik wist het niet, want hoe kan je zoiets weten? Beddelicious ontwikkelde hier samen met Nederlands eerste Slaap Fysiotherapeut een sensor waarbij je slaapgedrag wordt gemeten op bijvoorbeeld hoeveel keren je draait per nacht, hoeveel uren je slaapt, de diepte van je slaap, je slaaptemperatuur, hoe vaak je wakker wordt in de nacht, gewicht, slaaphouding, etc. Met de resultaten van dit apparaatje kan eenvoudig worden gekeken welk matras het beste bij je past. En het blocks matras waar we nu op slapen ligt dan ook als gegoten, wat een verademing!
Toen de matrassen bezorgd werden zijn ze helemaal op maat ingesteld door de beddenspecialist zodat wij de perfecte ondersteuning hebben wat bij ons lijf past en kunnen we toch op hetzelfde matras liggen! Ik ben een nogal goeie slaper (8 à 9 uur per nacht aan één stuk door), maar door het systeem van losse blokken (pocketveer modules) waarmee je het matras op maat kunt samenstellen wordt dit helemaal perfect. Hard, zacht, extra zacht, elke deel van je lijf wordt apart ondersteunt. En verandert er in de loop der tijd iets door bijvoorbeeld zwangerschap of verandering van gewicht kan je dit gemakkelijk zelf aanpassen. Ideaal! Oww… en wat mijn slaapuitslag was: 38x draai ik per nacht, ben een zij- en buikslaper en aan een stuk door in diepe slaap. Heerlijk, alleen is het buik-slapen niet zo best voor je lijf, dus ik ga proberen wat meer op de rug te liggen, dan is alles in balans!

EDIT collectie, special edition
Zie ons nieuwe bed stralen in de kamer met het dessin wat ik heb uitgekozen en wat nu dan ook verkrijgbaar is bij Beddenspecialist.nl met de EDIT collectie. Als je nu een boxspring besteld van Beddelicious EDIT dan krijg je er nog een extra hoes bij naar keuze, zodat je ook echt kunt afwisselen. En hiervoor zijn talloze keuzes te maken in kleur en stof. Ik ga lekker afwisselen en zal heerlijk blijven slapen, hoe slaap jij? Nieuwsgierig? Ga dan langs in de Beddenspecialist.nl winkels of kijk op de site van Beddelicious.


Deze blog maakte ik i.s.m. Beddelicious.

 

Lekker blauw!

THEO BERT POT STYLING FLEXA INTERIEURSTYLIST DEN HAAG AMSTERDAM AKZO NOBEL BLOG LIGGEND 4.jpg

‘Ik ben dol op blauwtinten en deze kleur blauw is geïnspireerd op het blauwe lampenkapje wat we thuis hebben staan’

BENODIGDHEDEN

THEO BERT POT STYLING FLEXA INTERIEURSTYLIST DEN HAAG AMSTERDAM AKZO NOBEL BLOG 10B.jpg
THEO BERT POT STYLING FLEXA INTERIEURSTYLIST DEN HAAG AMSTERDAM AKZO NOBEL BLOG 12.jpg

PROCES

‘De naam zegt het al: “Mooi Makkelijk Meubelverf” in 10 kleuren verkrijgbaar en je hebt geen grondverf nodig!’

THEO BERT POT STYLING FLEXA INTERIEURSTYLIST DEN HAAG AMSTERDAM AKZO NOBEL BLOG LIGGEND 1.jpg

Dit voorjaar heb ik ook weer fijne nieuwe verf projecten in gedachte en één daarvan ben ik deze week gaan uitvoeren, namelijk het verven van mijn favoriete bureau. Soms staat deze in de slaapkamer en anders staat het bureau in de serre of woonkamer. Het bureau is van hout en daarom zo makkelijk te veranderen van kleur, waardoor je echt een ander idee krijgt bij dit bureau. Jelle is het tafeltje een beetje zat, maar met deze nieuwe kleuren probeer ik hem ervan te overtuigen dat het bureau toch nog even mag blijven staan ;-)

THEO BERT POT STYLING FLEXA INTERIEURSTYLIST DEN HAAG AMSTERDAM AKZO NOBEL BLOG 14.jpg

‘Zorg voor een goede lakroller die ook echt voor lakverf geschikt is. Dan krijg je geen strepen in het verfwerk’

VAN OUD NAAR NIEUW:
Bij hout is natuurlijk dé regel: vetvrij maken én schuren, dat is dan ook het eerste wat ik ben gaan doen. Eerst vetvrij maken van het gehele bureau, even wachten tot het droog is en dan schuren. In dit geval zit er al een verflaag op dus kan ik deze licht schuren. Als je nu een onbehandelde houtsoort hebt of als je juist de vorige verflaag eraf wilt hebben, dan kan je werken met een grof stukje schuurpapier. In mijn geval ben ik voor een medium variant gegaan voor het schuren en daarna met een vochtige doek al het stof weggehaald. Het mooie is aan deze Mooi Makkelijk Meubelverf dat het ook echt makkelijk is, want je hebt geen grondverf nodig! Echt iets voor mij, want ik wil altijd zo snel mogelijk resultaat :-)

Het bureau bestaat uit twee gedeeltes, het blad en de poten wil ik in twee verschillende kleuren verven. Ik begin met het blad die ik blauw maak. Deze Flexa kleur heet ‘100% Golvend’, deze gemengde kleur kan je dus ook bestellen op Mooi Makkelijk Meubelverf. De eerste laag is al goed dekkend, maar na een paar uur droogtijd heb het blad een tweede laag gegeven om de kleur optimaal te krijgen. Hoe tof deze blauwe kleur!

Voor de poten geldt eigenlijk het zelfde als het blad, twee lagen lakken zodat de kleur echt naar voren komt. De poten heb ik eerst met een kwast geverfd bij de randen die ik op afdekfolie stonden en daarna heb ik met de verfroller de poten gelakt. Hierdoor krijg je geen strepen en worden de verflagen mooi glad. Voor de poten heb ik gekozen voor de kleur ‘Mooi olijfgroen’.

HET RESULTAAT:
Zoals je weet ben ik natuurlijk dol op kleur. In onze serre hebben we de muren in een groen/gele kleur geverfd (ook van Flexa) en als we deze twee nieuwe kleuren combineren knalt het aan alle kanten. De diepe kleur blauw werkt zo mooi vind ik, eens?.
De trend dit seizoen is deze kleur cobalt blauw, dit komt ook terug in collecties van HK Living of bijzettafels van Karwei. Zo leuk even knallen met kleur. Op deze manier heb je eenvoudig een kleur die je als trend kan toevoegen aan je interieur. En voor dit geldt dan ook, als ik deze kleur volgend jaar zat ben dan verf ik het bureau weer in een andere kleur. Bijvoorbeeld de kleur van de poten, want die verf heb ik nog over ;-)

HET COMBINEREN VAN KLEUREN:
Ik hoor vaak dat men het moeilijk vind om kleuren te combineren met elkaar, maar kijk hoe mooi blauw, oranje, geel, groene en de accessoires met elkaar combineert. Maar ook met donker blauwe kleur van de muur zoals de foto’s hieronder. Onze voorkamer is in de kleur Royal Blue ‘ geverfd van Flexa en kijk hoe deze fellere kleur goed werkt met elkaar. Ook hier combineer ik het groen van planten en een grafische kleurrijke poster met elkaar. Ik word hier blij zo van, want het is een tikje eigenwijs.

THEO BERT POT STYLING FLEXA INTERIEURSTYLIST DEN HAAG AMSTERDAM AKZO NOBEL BLOG LIGGEND 3.jpg

Ik kon het natuurlijk niet laten om de serre een tweede keer te stylen met een meer Scandinavisch uitgangspunt. Leuk om te zien dat je met kleine aanpassingen in accessoires, de stoel en een vloerkleed een heel ander effect kan creëren. Van een klassiek accent naar een Scandinavisch gevoel met als eye-catcher de nieuwe blauwe kleur van het bureau.

Enne… ik heb Jelle overtuigd met deze nieuwe kleuren, het bureau mag nog even blijven in huis, blij mee! :-) Wil je nu ook aan de slag met deze handige Mooi Makkelijk Meubelverf van Flexa? Kijk dan op de site, kies uit de tien standaard kleuren en je kan ook vele lichte en donkere kleuren laten mengen. Bestel deze voor in je huis.

Deze blog maakte ik in samenwerking met Flexa, AkzoNobel.

MOEDERDAG bloemen

Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik de aller aller aller liefste moeder heb van de wereld! :-) Maar als ik de Moederdag Bloomon win-actie van afgelopen week lees op mijn Instagram account denk ik dat alle moeders gewoon ontzettend lief zijn, en dat is natuurlijk ook zo. Wat veel ontroerende, mooie, lieve, spontane en vrolijke berichten kwamen er binnen. Soms zelfs zo heftig dat je even moet slikken om de volgende reacties te lezen op deze actie. Heel bijzonder dat iedereen dit wilde delen voor Moederdag!

Zoals jullie ook weten ben ik dol op “groen” in huis en daarbij het combineren van verschillende kleuren. Als je aan kleuren denkt om mee te combineren denk je meteen aan meubels, verf op de muren, kaarsen en kussens. Maar onderschat de kracht van bloemen niet. Elk seizoen heeft haar eigen kleuren en dat laat meteen zien dat je verschillende kleuren in je interieur goed kan combineren. Ik hoor vaak dat het moeilijk is om vier, vijf of misschien wel zes verschillende kleuren met elkaar te combineren in bijvoorbeeld de woonkamer, maar kijk deze prachtige Moederdag bloemen en kijk hoe de roze, de blauwen, rode, lila en het groenen met elkaar laat combineren. Werkt hartstikke goed en op basis van de bloemen kan je inspiratie krijgen om ook extra kleur in je huis toe te voegen. Lekker durven :-)

Wil je ook deze mooie bos bloemen bestellen voor Moederdag? Klik op deze link en bestel deze speciale Moederdag bloemen van Bloomon.

Het leuke is is dat deze bloemen rechtstreeks van de kweker komen en met het verversen van het water om de drie dagen de bloemen wel 10 dagen blijven staan :) Een mooier en kleurrijker cadeau dan dit is er niet. Ik denk dat mijn moeder ook blij verrast zal zijn komende zondag. Geniet van elkaar en de mooie momenten met je moeder!

– Deze blog maakte ik i.s.m. Bloomon –

voorjaar in een POTJE

 

Een paar weken geleden kwam onze lindeboom uit in de tuin, voor mij het teken dat het voorjaar echt is begonnen. Heerlijk deze boom die volop in de bloesem stond met prachtige roze kleuren, echt genieten. Maar waarom deze bloesem tijd zo kort is begrijp ik niet, wat zou het mooi zijn om er langer van te kunnen genieten.
Inmiddels is de lindeboom groen in de tuin, de “witlofjes“, zoals ik de bloesem noem, liggen op de grond, dus de tuin hoef ik mij geen zorgen meer over te maken, die is groen. Maar dan willen we ook het huis voorjaars-klaar hebben, klinkt dat bij jou ook bekend in de oren? Lekker schoonmaken, alles even anders neerzetten in huis of de kwast pakken voor een mooie nieuwe kleur op de muur?

Voorjaar betekend voor mij ook genieten van seizoensbloemen in huis. Ik kreeg een gele mimosa-tak die inmiddels prachtig is ingedroogd en blijft staan. Ik vul deze elke week weer aan met nieuwe bloemen, maar deze gele tak blijft mijn basis. Bij fonQ heb ik een aantal mooie vazen uitgekozen die nu onze schouw versiert waar o.a. de mimosa-tak een plekje heeft gerkegen en die ik combineer met andere mooie kleurrijke bloemen. Wat een knallers zo! “Mijn voorjaar in huis”.

Ik vind het erg mooi om te mixen met kleuren en soorten keramiek- en glazen vazen, dit maakt de combinatie juist spannend! In de nieuwe collectie van HK Living is ook de leverkleurige vaas verschenen waarbij je de ambacht nog ziet van de mal waarin de vaas is gemaakt. Dit combineer ik met een knal blauwe vaas als accent en verrassende kleur waarvan je zou denken dat het onnatuurlijk is, maar zie de blauwe Delphinium in de vaas en zie je dan ook de natuurlijke match? ;-) Prachtig als de kleuren uit de natuur die we vertalen in ons interieur, en zelfs deze kleur blauwe kleur die trendkleur is voor dit voorjaar. Ben jij ook klaar om te experimenten met mooie accessoires waardoor je jou woonkamer voorjaars-klaar kan maken? Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om lekker te shoppen en te combineren met wat je hebt staan. Geniet van een mooi voorjaar en durf kleur te bekennen! :-)

 

Deze blog heb ik gemaakt i.s.m. fonQ

De lampenkap is de trend van dit jaar: intiem en fris klassiek, mijn top 5!

Dit jaar begon goed voor ons met een fijne vakantie samen met Jelle en vrienden, perfect om de jaarwisseling te vieren! We hebben geluk want deze vrienden hebben een familiehuis op een berg in de buurt van Florence. Het was weer zo fijn dat Jel en ik onze tickets voor april al weer hebben geboekt, even het voorjaar proeven in Italië. Maar tot die tijd is het ook weer fijn om thuis te zijn. De komende maanden houden we nog donkere maanden in Nederland en kan het nog echt winter gaan worden en zoals je weet ben ik dol op lampen in huis.

 
 

TAFELLAMP TREND
Wat mij opvalt is dat de tafellamp weer helemaal terug is, je ziet deze lampen terug in veel verschillende modellen. Maar dan is de lampenkap weer eentje die echt van nu is. Je weet wel de klassieke lampen, maar dan van nu. Denk aan lampenkappen met zes- of achthoeken, of natuurlijk de ronde kappen. Kappen in kleuren, met prachtige (stoffen)dessins of in effen stoffen in kleur of juist in naturellen. Deze nieuwe mooie lamp die we thuis hebben staan via Flinders van het merk Gubi staat prachtig op de schouw of juist op een leuk tafeltje naast de bank. Het mooie is dat de kap is gemaakt van een linnenstof en zowel de boven- als de onderzijde van de kap niet open is, dit geeft qua licht een mooi effect en je kijkt daardoor ook niet meteen in de lamp. Ik word hier zo blij van!

Als je in met name buitenlandse films of magazines kijkt zie je vaak een tafellamp op het aanrecht in de keuken staan. Niet zozeer functioneel voor het koken, maar wel gezellig als je aan het (na)tafelen bent of als je een lampje aanlaat in de keuken, mooie plek om een tafellamp te plaatsen. Maar denk ook aan licht op het bureau, tafeltje naast de bank zoals bij ons thuis of als nachtkast lamp. Ik heb laatst ook twee tafellampen met een glazen voet aan mijn moeder gegeven, ook zo leuk!

MILAAN DESIGNBEURS
De tafellamp die we thuis hebben staan heet de ‘Gravitiy’ en kwamen we tegen vorig jaar tijdens de beurs in Milaan. Het merk Gubi had op de beurs ook een prachtig oud pand omgetoverd tot “Casa Gubi” en we kregen alleen nog maar meer inspiratie. Een prachtig Italiaans gebouw met design, prachtige combinatie.


TREND top 5 tafellampen

 
STYLIST LAMP FLINDERS NL STYLING INTERIOR THEOBERT POT THE NICE STUFF COLLECTOR GUBI DESIGN WONEN TOP 5.jpg
 
  1. Oluce Atollo lamp van glas en is makkelijk dimbaar. Geeft prachtig licht, ideaal voor op het bureau of als sfeerlamp in de woonkamer. 2. Flos IC lamp als bureaulamp werkt heel goed en naast de gouden versie is deze lamp nu ook in het zwart leverbaar, zo mooi! 3. Gubi Gravitiy tafellamp met een marmeren voet, hoe tof ook. Mijn blog gaat over de zwarte versie, maar deze variant is ook prachtig, echt een trend van dit jaar! 4. HK Living Triangle tafellamp geeft meteen een knaller van een kleur in huis. Hoe mooi het cobalt blauw, ik word hier heel vrolijk van. En als kleuraccent in huis past deze lamp in een kleurrijk en rustig interieur. 5. Menu JWDA tafallamp is goud en ideaal dimbaar. Het witte melkglas is ook echt een trend van nu en je ziet het veel in hanglampen terugkomen.


De ‘Gravity’ lamp van Gubi is verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Ben je nu ook benieuwd naar een tafellamp met een toffe kap, ik heb nog een aantal andere trends in tafellampen op een rijtje gezet die verkrijgbaar zijn via Flinders.be

Deze blog heb ik gemaakt  i.s.m. Flinders.

Een mooie start van 2019 in Toscane met een prachtig uitzicht over de bergen

Op deze plek in Italië komen we vaker de afgelopen jaren, op 40 minuutjes rijden met de auto van Florence vandaan staat dit heerlijke huisje midden in de natuur van Toscane. Vrienden van ons hebben dit huisje in de familie en deze keer met Oud & Nieuw hadden we het idee om met elkaar hier naar toe te gaan.

In 2013 hebben we dit ook gedaan en toen hadden we zo’n geluk met het weer. De gevoelstemperatuur voelde goed en daar kan je heerlijk mee buiten zitten voor een laat ontbijt, lunch of middelborrel. Dat maakt de plek ook zo fijn, de natuur en het uitzicht als een levend schilderij. Deze dagen hoopten we ook op hetzelfde mooie zonnige weer en dat is gelukt, volop zon, fijne temperatuur, blauwe luchten en op Oudejaarsavond met een vuurtje buiten het nieuwe jaar ingeluid. Naast het huisje heeft deze locatie meerdere mooie huizen staan waar we ook van het uitzicht hebben genoten tijdens een wandeling, bijvoorbeeld deze foto hieronder, hoe tof!

En zie deze twee foto’s hieronder (links en midden) waar je als atelier of orangerie van doomt… Zo mooi om te zien, dit was ook een van de huisjes die we tegen kwamen tijdens de wandeling.

Lieve allen,
op een mooi 2019, geniet van de mooie momenten.

'The Eye' een boek vol inspiratie van 80 creatieven

Boek
The Eye

Het magazine Kinfolk is één van mijn favoriete magazines met prachtige fotografie, gedrukt op mooi papier en van de vormgeving word ik ook enthousiast. Ken je het magazine? Kinfolk heeft naast het magazine ook verschillende boeken uitgegeven waaronder Kinfolk Home, Kinfolk Table en Entrepreneur, aanraders. Zo mooi en wat een inspiratie om te bekijken en te lezen.
Hoofdredacteur van Kinfolk, Nathan Williams, heeft een nieuw boek gemaakt ‘The eye’. Een prachtig dik boek met inspirerende interviews met tachtig invloedrijke creatieven van o.a. modeontwerper Dries van Noten. Het is zo inspirerend om deze verhalen te lezen van hen, een boek om echt te lezen en ook te genieten van mooie zwart-wit portretten. En bekijk alleen de cover, hoe mooi!

 
 

Verrassen door vorm, kleur en materiaal in het Museumhuis bij Museum Jan van der Togt

In Amstelveen is het Jan van der Togt Museum gevestigd met aangrenzend het Museumhuis waar oprichter en kunstenaar Jan Verschoor woont. Vanaf nu t/m 6 januari 2019 is het huis volop kerst en toont Verschoor hier zijn nieuwe hang- en wandobjecten die weer een prachtige uiting zijn van zijn niet-aflatende creativiteit als beeldend kunstenaar. De balans en harmonie in vorm, kleur en materiaalgebruik - onder meer kralen en metalen - vormen opnieuw zijn unieke artistieke handtekening.

 

December museum tip!

De kunstzinnige ornamenten worden geëxposeerd in de intieme sfeer van het Museumhuis, de plaats bij uitstek voor de ontmoeting met kunst en kunstenaar.

 

Het Museumhuis is toegankelijk via Museum Jan van der Togt, gedurende de openingstijden van het museum. Het museum is gesloten op 25 december 2018 en 1 januari 2019. Voor meer informatie kijk op de website.

Boeken vol inspiratie van planten tot interieur! Fijne kerstcadeau inspiratie.

Boek 4
Wonderplants
deel 2

 
 
 

Na het eerste deel van Wonderplants kan je natuurlijk verwachten dat er een deel 2 zou komen, want hoe tof was het eerste deel al! En het tweede boek ligt zeker weer in ons huis, want je krijgt hier zoveel inspiratie van. De Wonderplants boeken is net weer anders dan de andere interieur boeken omdat hier, zoals de titel al zegt’ de planten centraal staat. En dat kan met Judith Baehner, haar heb ik eerst ontmoet tijdens een leuke workshop bij Sissy-boy Homeland en we komen elkaar regelmatig voorbij leuke openingen of evenementen waar planten centraal staat. En als je met haar spreekt dan is er al inspiratie! Kortom, dit boek moet je hebben en het handige is: alle planten die worden weergegeven staan ook achterin het register met een uitgebreide uitleg samen met mooie illustraties. Het boek heeft Judith samen met Irene Schampaert gemaakt. Kortom: deel 2 moet ook bij jou in de boekenkast liggen en is nu te bestellen via Uitgeverij Lannoo voor € 34,95


Boek 5
Lekker thuis

 
 
 

Hoe te gek is dit, met je eigen huis in een boek staan! Dit jaar gebeurde het ons tweemaal, waarvan de eerste werd gepubliceerd in het boek Lekker Thuis van Ikea. Fotograaf Hans Blomquist kwam een dag fotograferen en we zijn ontzettend blij met de foto’s. Het boek is vertaald in weet ik niet hoeveel talen, maar gelukkig ook in het Nederlands. Voor € 14,95 heb je ook een exemplaar en deze is alleen verkrijgbaar bij Ikea. Naast ons huis is het boek gevuld met heel veel andere mooie huizen van Londen tot Zuid-Afrika met hele eigen stijlen, echt een boek om te kopen en helemaal voor deze leuke prijs en niet alles is Ikea ;-) Inspiratie!


INTERIOR BOEKEN BOOKS WONDERPLANTS STYLING VINCENT VAN DUYSEN LANNOO THE NICE STUFF COLLECTOR THEO-BERT POT INTERIEURDECOR ARCHITECTUUR-6.jpg

Boek 6
Toc Toc Toc Edition Los Angeles

 

Dit boek is leuk als je bijv. naar LA gaat. Een boek waar creatieven uit LA hun hotspots laten zien en je meer krijgt te weten over deze inspirerende mensen. Het boek is € 29,- en vond ik bij The Fine Store in Den Haag.

Donderdag volgen mijn laatste drie favoriete boeken van dit jaar! Heerlijk voor de kerstdagen :)

Kleur op de muren, wooninspiratie, architectuur, gekleurde meubels: de mooiste boeken als kerstcadeau

Boek 1
van interieurarchitect
Vincent Van Duysen

 
 
 

Den Haag is maar 1,5 uur van Antwerpen vandaan met de auto, daarom ben ik regelmatig in deze stad te vinden. Ik vind het een prettige stad om lekker te eten en natuurlijk veel inspiratie op te doen in winkels en de mooie panden, (woon)winkels in Antwerpen Zuid.
Jaren geleden ontdekte we de winkel Graanmarkt 13 gevestigd op de gelijknamige naam, een mooi plek met veel bomen. De winkel zelf is meer dan alleen een winkel, namelijk ook een galerie, restaurant en een prachtig appartement die te huur is. Naast de producten die ze verkopen zoals keramiek en verlichting wordt je meteen aangetrokken door de look, wauw zo mooi! Helaas heb ik het appartement nooit in real-life gezien, maar alleen al op foto’s ziet het er te gek uit. En wie kan dit dan ontworpen hebben, dat kan er maar één zijn, dat is Vincent van Duysen. Deze Belgische architect in zijn zojuist verschenen boek zien hoe hij te werk gaat, met welke materialen hij speelt in het ontwerp en hoe les is more interessant kan blijven en zelfs ik die juist tegenovergesteld is qua stijl hier inspiratie uit haalt. Het boek is daarom ook een aanrader om voor de kerst te vragen of je zelf cadeau te doen, je blijft namelijk bladeren, terug bladeren en steeds zie je in het minimalistische ontwerpen steeds weer nieuwe details. Van Duysen werkt naast zijn werkzaamheden als architect ook samen met merken als Kvadrat en Molteni&C. Oh en als je hem op Instagram gaat volgen zie je ook zijn prachtige teckels, daar ben ik dan ook weer verliefd op ;-)
‘Vincent van Duysen Works 2009 - 2018’ is te bestellen via de site van Uitgeverij Lannoo voor € 49,99


Boek 2
Who’s afraid of pink, orange & green?

 
 

Een totaal, maar dan ook echt een totaal ander boek van het verzamelde werk van Vincent van Duysen, dit boek laat heel veel kleur zien op welke manier ook. Ik herken mij hier zelf ook wel in, het experiment met patronen in kleur, materialen in kleur en meubels in kleur, maar dan bij elkaar toch proberen ‘rust’ te creëren en een eenheid te laten zijn. Dit prachtige dikke boek geeft je net de inspiratie om ook eens een pot verf te kopen in een kleur die je niet 1-2-3 kiest, iets wat ik juist ook probeer te laten zien met mijn Instagram account, mix alles door elkaar en je creëert een eigen stijl en maakt het huis “persoonlijk”.
Dit boek is uitgegeven door Lannoo uitgevers en is meteen via de site te bestellen voor € 39,99


Boek 3
Bloomon
Floral
Philosophy

 

Bloemen in huis is een must, zelfde geldt dit voor planten, maar herken je niet dat als je jarig bent of als bedankje van vrienden of buren een boeket krijgt waarvan je denkt: hoezo!!? wat moet ik hiermee!… vervolgens stiekem wat bloemen uit plukt om daar een bosje van te maken wat nog enigszins leuk eruit ziet. Of veel te korte boeketten zodat je zelf geen vaas meer kan kiezen, ik haat dat soort boeketten. Ik moet zeggen dat sinds Bloomon is gelanceerd dat mensen makkelijker mooie boeketten cadeau geven of Bloomon als inspiratie gebruikt om een mooi boeket bloemen te maken in welke maat dan ook. En nu komen ze met dit mooie boek wat gaat over de bloemen, over bloem stylisten, leuke DIY ideeën en natuurlijk inspiratie met mooie interieur beelden waar de boeketten met verse bloemen centraal staat. Naast de inhoud is het boek prachtig vormgegeven en echt een cadeau voor jezelf. Wacht kerst maar niet af, bestellen dit boek.
“Floral Philosophy” is uitgegeven door Spectrum/Uniekboek en is hier voor € 20,- te bestellen.

Morgen lees je hier op mijn blog mijn andere drie favoriete boeken van dit moment!

Weekendje weg naar Parijs! Genieten van shoppen en heel veel lekker eten

Bonjour! Parijs, Parijs, Parijs… ik kan wel elke maand naar Parijs. Wat vind ik dit een heerlijke stad. New York waren we in oktober (onze uitgestelde zomervakantie), wat een te gekke stad is, maar Parijs… dat is echt onze stad. Jelle heeft precies hetzelfde gevoel als het over Parijs gaat, zo fijn! We hadden een leuke treinticket gevonden naar Parijs met de Thalys, dan wil je zeker wel gaan. En via Petite Passport ontdekte we het hotel C.O.Q., onder de Seine en met de metro overal dichtbij. Het hotel is ingericht met mooie kleur combinaties en de meubels zijn gecombineerd van nieuw design tot te gekke vintage stukken. Warm door kussens en mooie kleden op de vloer en natuurlijk perfect om een wijntje te drinken. Als je de naam van het hotel uitspreek schiet je eigenlijk al in de lach, en dan hebben ze ook nog C.O.Q.-wine. We lagen in een deuk, maar smaakte goed! Kortom een aanrader.

We zijn lekker op pad gegaan en we begonnen met een fijne lunch bij Le Brebant (32 Boulevard Poissonnière) waar het restaurant lekker too much is gedecoreerd met planten, behangen, spiegels, maar een lekker frisse lunch :) Echt een leuke plek om te gaan eten.
Vanuit daar zijn we naar de winkel Merci (111 Boulevard Beaumarchais) gegaan, het welbekende warenhuis waar alles net weer iets anders is dan een regulier warenhuis. Mooie linnen stoffen, dekbedovertrekken, leuke kerstdecoraties, je kan er heerlijk even zitten en genieten van een fijne chocoladetaart of een lekkere salade en rondjes blijven lopen. Inmiddels kent denk ik iedereen Merci wel, maar toch leuk om even te kijken. Al is het alleen maar om de ingang, altijd zo leuk. En precies wat bij mij past, more is more, niet één kerstboom, nee hoppa we doen er meteen twintig tegelijk :-)

Van een bekende kreeg ik de tip om ook naar Empreintes (5 Rue de Picardie) te gaan, een mooie plek om de hoek van Merci waar jonge ontwerpers, voornamelijk keramiek, hun werk tentoonstelt. Erg mooi werk zit er tussen en je kan ook bij een aantal ontwerpers het traject zien doordat ze met beelden het proces en atelier laten zien. Inspirerend om eens te kijken. En het mooie is, bij jonge ontwerpers verwacht je soms een wat mindere presentatie, helemaal in zo’n grote stad, maar het ziet er erg mooi uit!

Na al dat lopen hebben we genoten van macarons, ik denk dat we er elk wel tien hebben gegeten hahahah, ik vind ze zo lekker! Ook een aanrader is om naar de deze winkel/galerie te gaan A Rebours genaamd (46 Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie). Er was nu een toffe Pop-up gedeelte in de winkel vanuit het magazine Milk. Echt heel leuk. Acht designers hebben een item ontworpen voor deze speciale collectie, van keramiek tot sierraden, alles kwam voorbij. zo leuk om te zien! En misschien heb je mijn blog van donderdag gelezen of via Instagram een foto gezien van een nieuwe lamp die we hebben gekocht. Deze lamp is van ontwerper Virginia Sin (Brooklyn, NY) en de lamp heet ‘Rolling Hills’. Kijk wat een beauty dit dan weer is! Deze konden we natuurlijk niet laten staan. We kende haar beide niet en de lamp was echt liefde op het eerste gezicht en dat gevoel hadden we allebei, hoe leuk!

We zijn ook geweest bij een waanzinnig mooi restaurant Le Camondo (61bis Rue de Monceau), we gingen er naar toe voor een lunch en het restaurant ging om 12.00 uur open en we stonden er ook om die tijd voor. Gelukkig maar, want er was (yes!!) nog een tafeltje vrij. En we waren er al eerste, dus na het opnemen van onze lunch zijn we lekker wat foto’s gaan maken. Prachtig! Mooi combinaties van vintage, maatwerk en design, we keken onze ogen hier uit. Een half uurtje later zat het restaurant al stampend vol, dus als je ook wilt gaan, even reserveren. Geen toerist te bekennen trouwens haha, maar echt een aanrader :)

 
 

Nagenieten van al het moois zijn we lekker gaan shoppen, hebben we allebei leuke schoenen gekocht en zijn we bij Diptyque geslaagd voor een paar mooie geurkaarsen en handzeep. Er zijn meerdere winkels in Parijs van Diptyque, de winkel in Saint Germain (34 Boulevard Saint-Germain) is de eerste store geopend begin jaren 1900. Vandaar ook dat ‘34’ hun eerste geur is en nog steeds in de collectie is opgenomen. Zo mooi, en kijk dat behang over behang, hoe tof! En zoals jullie weten ben ik dol op geurkaarsen, een walhalla voor mij in die winkel :)

In het begin van mijn blog vertelde ik al even over het hotel, C.O.Q. waar we verbleven. Helaas niet midden in de Marais, maar echt een aanrader. Wat een fijn hotel en lieve mensen.. je hoeft alleen de foto’s te zien en je begrijpt meteen wat ik bedoel, hello new home!

The Hoxton is een van de populairste hotels denk ik van dit moment, je hebt er een in New York, Amsterdam, Londen en ook in Parijs. Prachtige plek, hier zou ik best willen slapen, maar dat deden we dit keer in een ander hotel, dus we dachten we gaan hier ontbijten. En dat kan zeker. In New York deden we dat ook vaak. We hebben een keer in het hotel ontbeten waar we verbleven, maar het is ook leuk om hotels te zien van binnen waar je niet verblijft, maar wel inspirerend zijn. Daarom een heerlijke French Toast ontbijt… wauw heerlijk! En kijk wat een te gekke binnen plaats en dat gaat alleen maar zo door. Prachtig!

 
 

Bij Pierre Frey (2 Rue de Furstemberg)… tja als je het hebt over een walhalla dan is deze winkel het zeker wat betreft patronen, wat een prachtige stoffen en behangen hebben zij. Echt te gek. Zoveel moois, als we voor thuis of projecten iets nodig hebben dan gaan we hier zeker een afspraak maken. Daarnaast leuke thee winkels. Je kent Kusmi Tea natuurlijk wel, maar stiekem vind ik Mariage Freres de beste, heerlijk en natuurlijk een fijn busje meegenomen met mijn favoriet Casablanca (Marokaanse munt thee). Heerlijk. En Collection T. ken ik niet, maar de winkel zag er van buiten al zo leuk uit.

Het houd niet op, alles is zo leuk,
wat een inspiratie!

En al lopende kwamen we langs deze winkel, vlakbij The Hoxton, wat een mooie winkel. Hier wil je echt alles uit hebben, mooie kleuren, mooie banken, mooie serviezen, geurkaarsen, kussens, bestek, lampen, alles!! Wij kende deze winkel nog niet, maar echt een aanrader om te gaan, het heet Maison de Vacances (63-64 Galerie de Montpensier). We hebben hier een leuk fluitketel van tin gekocht en een vaas (zie de rechter foto hieronder, maar dan net een ander model). Ik had zo nog tien tassen kunnen vullen, zo mooi, maar heb me kunnen inhouden hahaha ;-)

 
 

En het houd gewoon niet op, want we kwamen weer in een leuke tent terrecht, dit keer was het Alcazar (62 Rue Mazarine) waar je echt moet reserveren om er te kunnen eten. Tja dan heet je Theo-Bert & Jelle en dan vergeet je dat. Met alle credits aan Guido van Wempe & Wempe (mooie servieswinkel in Den Haag), want hij regelde een tafeltje voor ons. Zo leuk! En wat hebben we genoten van heerlijk eten. Zeker ook naar toe gaan.

En dan houd het echt op, want deze drie dagen vlogen voorbij zoals je kunt merken. In gidsen zoals Petite Passport en Barts Boekje vind je nog veel meer leuke eettenten, en we hebben genoten van koffietjes en taartjes op leuke plekken. Kortom als je drie dagen gaat, zitten ze proppie vol met allemaal leuks, INSPIRATIE! :-) Merci!

Hobbel de bobbel tafellamp

Afgelopen weekend waren Jelle en ik in Parijs, heerlijk een paar dagen weg. En zet ons tweeën in Parijs.., dan gaan we los hahaha ;-) Nee valt mee hoor, maar in Parijs kom je zoveel leuks tegen. En op dag twee kwamen we deze prachtige lamp tegen in de winkel/galerie A. Rebours (adres: 46 Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie). Een te gekke plek vol met keramiek en zelfs een limited collectie van Milk Magazine in combinatie met verschillende ontwerpers. Mocht je komende weken gaan naar Parijs, moet je zeker even naar deze winkel gaan.

Maar de lamp, we zagen deze allebei en we dachten tegelijk: JAAAA! Hoe fantastisch is deze lamp. e naam Rolling Hills is al geweldig vanwege de vormen en is ontworpen door Virginia Sin. Ze woont in Brooklyn (US) en maakt lampen, borden en nog meer keramiek. Maar deze is mijn favoriet en kijk hoe leuk deze staat in huis. We genieten van deze prachtige aankoop, ben jij ook fan? :-)

De kleur, de kleur wordt...

Sinterklaas verlaat het land en de kerstboom komt het huis weer in, dat is bij mij niet anders. Heerlijk om te veranderen in huis, want de kerstboom moet toch een goede plek krijgen. Ik denk dat dit ook één van de momenten is dat we met z’n allen opnieuw gaan kijken met de indeling van de woonkamer. Of als straks de kerstboom de deur uit gaat, alle naalden weg zijn en dan wil je toch iets anders met je interieur. Bij mij kriebelt het dan zeker ook.

Onze eetkamer heeft al ruim 2,5 jaar dezelfde kleur, de roze kleur op alle muren in deze kamer, en ja dat is voor mij erg lang... Veel mensen denken als ik dit vertel dat de roze kleur veel korter op de muur zit, maar nee!, echt 2,5 jaar. Kortom Theo-Bert wilt veranderen! ;-)

 
 

Afgelopen oktober heb ik voor Flexa de slaapkamer ingericht op de stand met het thema LOVE tijdens de vtwonen & designbeurs in de RAI. Ik vond dit meteen een perfecte match, want liefde en de slaapkamer… daar hoef ik natuurlijk niet veel meer aan toe te voegen. Met het nieuwe kleurenpalet van de Flexa Creations kon ik aan de slag en heb ik acht verschillende kleuren met elkaar gecombineerd. Soms subtiel in het verven van een bloempot, maar ook op de muren ben ik los gegaan om een wandtekening te maken van organische kleurvlakken. Deze slaapkamer op de beurs was erg klein, daarom heb ik ervoor gekozen om één muur te beplakken met vierkante spiegels, waardoor er een patroon ontstond en de ruimte werd verdubbeld, de één-persoons bed werd een dubbel bed, de kleuren kwamen nog meer naar voren en spiegels… hahahaha. (dat laatste is natuurlijk met een dikke knipoog ;-) Kortom combineren en je zelf laten inspireren. Naast de slaapkamer waren er ook vier andere interieur bloggers aan de slag voor het Flexa-huis: Wimke heeft de woonkamer gemaakt, Souraya een tiny-house, Marij de keuken en Marina de kinderkamer. Iedereen heeft haar eigen kleuren palet gecombineerd en dit gaf een waanzinnig en diverse resultaat bij elkaar!

Het leuke is dat het mij zelf ook inspireerde om nieuwe kleuren toe te passen in ons eigen huis en daarom heb ik de roze kleur op de muur vervangen door een aantal hele mooie nieuwe kleuren. Van het roze naar grijs-groen, werken met een groot kader van een heel donker groen en een kunstwerk gemaakt die ik soms kan ophangen en ook weer eens kan weghangen, om juist reuring te creëren op de muur of soms even rust te hebben in huis.

Als ik de muren verf tape ik natuurlijk af, maar het fijne is dat als ik verf meteen alle muren mee schilder. Dit geeft rust aan de ruimte, maar een tweede punt is je hoeft minder af te tapen, zo handig en ik heb een vaste hand en dat helpt ook mee bij het verven. Ik heb gekozen voor de kleur uit de Flexa Creations collectie ‘Authentic grey’ voor de basis. Het is een grijze kleur met iets wat groen erin, dit geeft echt die Franse sfeer vind ik. Grijze kleurtonen zijn er heel veel, denk aan een koele grijzen of juist warme grijstonen. In een koele grijze kleur kan je zien dat er meer blauw in de kleur zit en wanneer de grijze warmer is dan is er meer roze aan de kleur toegevoegd. Bij de kleur ‘Authentic grey’ zit er iets meer groen in de kleur en omdat ik deze heb laten mengen in een krijtverf wordt de kleur extra mat en krijg je een beetje het poeder gevoel (denk niet aan schoolbord krijt in dit geval ;-). Ik vind dat altijd erg mooi werken.

 
KLEUR IN HUIS FLEXA INTERIEUR KERST XMAS THE NICE STUFF COLLECTOR THEO-BERT POT 19.jpg
 
 

Alles op een rij om een kader te maken op de muur:
STAP 1: Meet hoe groot je het kader wilt hebben. STAP 2 Tape deze af en gebruik hier eventueel een infrarood paskruis voor. STAP 3 Verf eerste randen van het kader met een kwast. STAP 4 Pak de roller en vul het kader in STAP 5 Om een goede dekking te hebben, verf het kader twee lagen in totaal.

Om de kleur op de muur “te breken” heb ik een kader op de muur geverfd in de kleur ‘Factory Green’, deze kleur komt ook uit de Flexa Creations collectie. Bij het verven van zo’n kleurvlak is het altijd even werk om dit af te tapen. Je kan dit makkelijk op twee manieren doen: er bestaat een apparaatje die je kan huren bij de bouwmarkt en die geeft paskruis lijnen infrarood lijnen aan op de muur. Je kan dan langs de lijn afplakken wat heel handig werkt. Zelf heb ik dit niet gedaan en ben gaan meten. Ik begin dan met het afmeten van de onderzijde en zet een aantal streepjes met potlood waarna ik langs kan plakken met het tape. En dit doe ik ook bij de zijkanten waardoor je makkelijk en toch vrij snel een mooi kader hebt om te verven. Ook deze kleur heb ik gekozen voor een krijtverf.

Deze krijtverf kan je ook toepassen op hout, denk bijvoorbeeld aan een kast, maar in dit geval heb ik mijn deur ermee geverfd, deze staat recht tegenover het kader op de muur, en vind het mooi om deze kleur hier terug te laten komen. De deur heb ik met een grondverf behandeld en daarna geverfd in de kleur ‘Factory Green’. Je kan hier ook een beetje mee spelen, want als je de kleur aanbrengt met een verfroller krijg je een heel strak geheel, maar ik vind het leuk om de deur levendiger te maken en heb ervoor gekozen om de volledige deur te verven met een kwast. Dan zie je de vegen er heel subtiel nog doorheen en dit gevoel vind ik passen bij het Franse kleurgebruik op de muren.

 

Alles op een rij om een houten meubel te verven:
STAP 1: Maak het houten meubel vetvrij. STAP 2 Schuur het meubel tot het ruw aanvoelt. STAP 3 Wanneer het meubel nog niet eerder is geverfd, gebruik een grondverf, de grondverf kan je ook al laten mengen in de uiteindelijke kleur. Wanneer het meubel al een keer is geverfd, dan kan je al starten met de lak. STAP 4 Voor moeilijke stukjes verf je met een kwast en voor grotere oppervlakte pak je de verfroller. STAP 5 Na het drogen verf je nogmaals een laag over het meubel en laat deze goed drogen voordat je er dingen opzet.

TIP: Als je het meubel wat speelser wilt laten zijn, verf dan alles met de kwast i.p.v. een verfroller. Hierdoor zie je de lijnen subtiel terug, geeft een authentiek gevoel aan het meubel.

Dan heb ik ook de vloer geverfd, we hebben altijd een witte vloer en dat wilde we graag behouden, maar er mag iets meer diepte in komen. Daarom heb ik de kleur ‘Sea Foam’ laten mengen op basis van de zijde glans lak. Het mooie is dat de kleur iets een wit/grijze toon heeft, maar je ziet das echt goed als je er een witte stoel op zet. Dat subtiele kleurverschil vind ik heel mooi werken. Mocht je je muren wit willen verven, dan zou ik hiervoor de kleur ‘Sea Foam’ adviseren, want ook daar gaat het meer diepte geven (uiteraard met een muurverf/krijtverf).
Om de vloer mooi te houden, want de vloer moet deze tegen een stootje kunnen, heb ik deze twee keer gelakt met de gemengde kleur en vervolgens twee lagen aangebracht van een matte vernis laag om echt hard te worden. Let wel op: het verven is vaak het werk niet, maar het wachten tot het droog is, hou daarvoor je geduld, want wil je optimaal resultaat dan moet je hier de tijd echt even voor uittrekken. En moet je kijken hoe mooi en fris de vloer is geworden in combinatie met de muren. Zo blij mee!

 
KLEUR IN HUIS FLEXA INTERIEUR KERST XMAS THE NICE STUFF COLLECTOR THEO-BERT POT 10.jpg
 

Wil je nu ook verven en ben je geïnspireerd geraakt? Kijk in de bouwmarkt of op Flexa.nl voor meer informatie over de kleuren én je kan er een kleurtester bestellen in de 54 Flexa Creations kleuren zodat je dan echt achter je kleur staat en je kamer een make-over kunt geven. Veel plezier!


Deze blog is gemaakt i.s.m. Flexa Creations. —

X-MAS TIME! Veel styling, lichtjes, kerststerren en de kerstboom

Ik ben dol op de kerstdagen, een heerlijke tijd. Vanaf 6 december net als Sinterklaas weer op de boot staat komt de kerstboom meteen weer binnen. Heerlijk versieren, leuke dingen bedenken voor in huis of in de boom, etentjes met familie en vrienden, kortom nog even wat extra aandacht voor het huis.

Om deze foto’s te maken in huis was ik al lekker bezig om mezelf uit te dagen om de woonkamer in kerstsfeer te brengen. Lichtjes, kaartjes, leuke vaasjes, takken, bloemen en mooie vazen in de leukste vormen toevoegen aan je interieur. Echt even gezellig maken voor de feestmaand. Echt een boost voor de komende kerstdagen.

Ik mag namens online woonwinkel fonQ € 500,- aan kerstitems weggeven en die kom ik thuis bij jou stylen! Hoe leuk is dat :-) We gaan je woonkamer met leuke items echt kerst klaar maken en natuurlijk maken we er foto’s van. Doe je mee? KLIK HIER en doe mee aan deze actie.

Voor deze actie heb ik mijn huis al versierd met leuke ideeën voor de kerst, bekijk mijn foto’s en kom in de X-mas mood :-)

De winnaar is inmiddels persoonlijk op de hoogte gesteld, half december laat ik het resultaat zien van deze kerstboost op mijn blog en Instagram-stories.