Het Kerstdiner deel III

 
 

Kerst vind ik altijd fijn om uit te pakken met de aankleding van de kersttafel, daarom mijn ideeën voor de kerst die ik graag wil delen. Dit keer ga ik voor een kerstlunch tafel idee! Heerlijk eten van warm- en koude gerechten, dichtbij de kerstboom en de tafel gezellig vol.

Zelf vind ik het mooi om te mixen met servies, zeker iets van deze tijd, waarbij het niet uitmaakt dat de soepkom niet overal hetzelfde is of de waterglazen ook variëren. Zelf hou ik de basis dan wel gelijk, in dit geval het witte bord en een mooi linnen servet.

Om het extra kerst te maken, maar wel eigentijds heb ik gekozen om eucalyptus als basis van de bloemen toe te passen, verschillende andere bloemen/kleuraccenten te gebruiken en mini bosjes te plaatsen voor iedereen aan bord. Je kan hier bijvoorbeeld leuk een naam voor de tafelschikking aan hangen of i.p.v. bloemen een bosje kruiden bundelen. Ook leuk en lekker :-)

 Naast het servies heb ik mooie items gezien bij Droog Design waarbij je de tafel net weer anders maakt en verrassend. Denk aan de strakke kandelaars (de Flames) i.p.v. de traditionele kandelaars, een mooi knal rode Red revisited plates (voor extra kerstrood), Optic glases of de Tea for one theekop/pot waarmee de tafel vol ligt met design. Zo zijn er steeds accenten die je kant toevoegen voor een perfect gedekte tafel. Wat leuk is om te vertellen, in de winkel (en online) heeft Droog Design 13 Christmas gifts geselecteerd om cadeau te geven of om jezelf te verwennen en om de kersttafel mooi aan te kleden. Neem een kijkje in de winkel aan de Staalstraat in Amsterdam of ga naar de webshop.

Geniet van mooie recepten uit te zoeken, het huis gezellig te maken en vooral te genieten van de geliefde om je heen, MERRY X-MAS!