Dutch Design Week 2017

De Dutch Design Week in Eindhoven is afgelopen zaterdag van start gegaan en ik ben samen met Jelle meteen deze zaterdag gegaan. De hele stad design, design, design en dat merk je. Overal lopen leuke mensen die vertellen over wat ze hebben gezien of wie ze hebben gesproken, DDW-taxi's brengen je overal naar toe waar je wilt, het is perfect! We zijn gestart op Strijp R waar Piet Hein Eek is gevestigd. Koffie, taartje, heerlijk en uiteraard meteen in de wereld van PHE gedoken. Het mooie aan het pand/terrein is dat alles van glas is, je daardoor alles zien. Van winkel, werkplaats tot de grote meubelen die tentoon staan gesteld, het is zo inspirerend. We zijn uiteraard al vaker in zijn winkel/atelier/werkplaats geweest, maar welke keer is het toch weer verrassend.

De eerste twee foto's hierboven van de grote glazen zwarte ruimte... we zeiden al tegen elkaar: als nu ons huis was... hoe gaan wij deze ruimte indelen? Inspiratie! :) Op het Strijp R terrein waren nog meer ontwerpers te vinden zoals Auping met een mooie abstracte presentatie, Vij5, Ontwerpduo en een ruimte vol met jonge ontwerpers zoals Spruitje Amsterdam, Mickey Philips en Nikkie Wester. Mooie presentaties, nieuwe producten, nieuwe texturen, er was zoveel moois te zien!

Een van mijn favoriete adresjes was The Young Collectors. Een huis dichtbij Strijp S die open was voor bezoek (op de Julliusstraat) en wat is ingericht door ontwerpers Thier & van Daalen. Wat een geweldig leuk huis. Beneden heeft het huis een eye-catcher en dat is de blauwe keuken met messing grepen, waarbij Thier & van Daalen het blad speciaal op maat hiervoor hebben laten maken. En boven voelt het als een mini hotelkamer/loft waar de badkamer voor mij echt een droom badkamer is. Stijlvol, vernieuwend, gebruik gemaakt van eenvoudige oplossingen gecombineerd met goede architectuur. Ik werd hier heel erg blij van. Naast dat het huis op de Julliusstraat zo mooi was, stond het ook nog eens vol met designspullen van ontwerpers zoals Mea Engelgeer en David Derksen. 

Na een ochtend die voorbij vloog hebben we gegeten bij de Radio Royaal, die ruimte blijft adembenemend zo mooi. Elk jaar weer kijk ik hier mijn ogen uit en trouwens heerlijk geluncht :-)

Op de Design Academie hebben we een flinke ronde gedaan, een overvloed aan nieuwe concepten, ideeën, mogelijkheden, technieken en dit komt hier allemaal samen. Het is altijd super druk, maar neem er zeker de tijd voor. De dag vlieg voorbij, want we hebben nog niet alles kunnen zien: twee dagen is veel beter en dan nog moet je flink doorlopen wil je alles goed zien.

Maar het is zeker ook dit jaar weer een aanrader om te gaan. De Dutch Design Week is t/m zondag a.s. in Eindhoven, ik ben benieuwd wat jij van deze week vind :) Enjoy!!