Most wonderful colours of the year!

 
INTERIOR BLOGGER INTERIEUR STYLING SISSY BOY HOMELAND KERST XMAS THE NICE STUFF COLLECTOR 13.jpg
INTERIOR BLOGGER INTERIEUR STYLING SISSY BOY HOMELAND KERST XMAS THE NICE STUFF COLLECTOR 6.jpg
INTERIOR BLOGGER INTERIEUR STYLING SISSY BOY HOMELAND KERST XMAS THE NICE STUFF COLLECTOR 1.jpg

“Een eigen identiteit is van groot belang. Ook voor je huis. Dit kun je doen door middel van kleurgebruik. En dat is nu net waar Pure by Flexa ColorLab altijd voor heeft gestaan”

Willeke Jongejan, Senior Designer Flexa

INTERIOR BLOGGER INTERIEUR STYLING SISSY BOY HOMELAND KERST XMAS THE NICE STUFF COLLECTOR 5.jpg

Dit jaar heb ik in samenwerking met Flexa een woonkamer mogen ontwerpen en stylen op de VTwonen Designbeurs in Amsterdam waar Flexa een grote stand had tijdens deze beurs. Samen met nog drie andere kleurrijke bloggers hebben we een gezellig huis gemaakt met volop inspiratie met een prachtige kleurpalet waaronder de Kleur van het Jaar Heart Wood.

De basiskleur van mijn woonkamer was op de beurs, naast de kleur Heart Wood, was de kleur Cobalt Night. Een prachtige nacht blauwe diepe kleur en toen ik deze zag in deze kamer op de woonbeurs dacht ik meteen: deze wil ik thuis ook op de muren. Het leuke was dat Jelle dat precies ook dacht. Maar thuis hadden we al een donkere blauwe kleur op de muren in de voorkamer, maar het kan nog wat donkerder dachten we en zo bedacht zo gedaan.

Muur verven
Er zit dan maar één ding op, namelijk het verven van de muren in deze nieuwe kleur Cobalt Night. De kleur werkt zo mooi met het donkere van de vloer en het witte van de en-suite deuren in de voorkamer en maakt de kamer nog meer klaar voor winter. Overigens ga ik het nieuwe jaar de vloer ook in Cobalt Night verven, dit laat ik jullie dan graag zien :-) Wordt denk ik echt prachtig!

Je ziet gelukkig ook steeds meer dat men met kleur probeert te experimenteren en ik krijg dan ook vaak de vraag... hoe doe jij dit? Gaat het altijd in één keer goed en hoe combineer je kleuren? En tuurlijk gaat het bij ook wel eens mis hoor, dat de kleur net een tint donkerder of lichter mag zijn of de kleur totaal anders uit komt dan ik van te voren had verwacht. Maar sinds ik blog voor Flexa werk ik ook vaak met de Kleurtesters op de muur of pak ik de Visualizer App erbij zodat je echt een beeld krijgt van hoe kleur werkt op de muren.

INTERIOR BLOGGER INTERIEUR STYLING SISSY BOY HOMELAND KERST XMAS THE NICE STUFF COLLECTOR 11.jpg
 
INTERIOR BLOGGER INTERIEUR STYLING SISSY BOY HOMELAND KERST XMAS THE NICE STUFF COLLECTOR 15.jpg

Wat ik daarnaast ook altijd goed vind werken is contrasten in kleuren, structuren en dat werkt heel goed. Daar kies ik ervoor om onze eettafel te verven in een kleur als contrast met de muren, dan maakt je het geheel spannend en stiekem op donkere kleuren vast heel veel... misschien hoe ik daarom wel zo van deze Cobalt Night kleur.

Hout verven:
Maar naast de muren wil ik ook mijn eettafel een andere kleur verven. Deze is al een hele tijd zwart wat ik een mooi contrast vind met de rest van kleuren en altijd goed is te combineren. Maar stiekem jeukt het mij dan toch en wil iets meer roze, aubergine of taupe achtige kleur toepassen en dat hebben we dan ook meteen gedaan. Van zwart naar de kleur Full Taupe uit de Pure by Flexa ColorLab. De kleur is ook heel rijk te combineren met de donker blauwe Cobalt Night kleur, en versterkt elkaar. Ik koos voor een matte lak verf, maar zijdeglans zou ook prachtig zijn, dat hadden we hiervoor, dus ik wilde variatie en ben blij met mijn keuze. De tafel is door het matte gevoel extra aaibaar geworden en het blad heeft daardoor een strakke en rustige uitstraling gekregen.

Pure by Flexa ColorLab verf:
Meerdere kleuren in ons huis komt uit de Pure by Flexa ColorLab collectie, zoals onze slaapkamer die in verschillende tinten groen is geverfd. Deze kleuren zijn een selectie van mooie matte kleuren tinten in zowel pastels als diepe kleuren.
In samenwerking met een selectie Nederlandse top Verf en Behang Specialisten (VBS) heeft het Flexa team de kleurenwand in de verfspeciaalzaken een metamorfose gegeven en opnieuw naar de kleuren gekeken. Dus volop esthetiek en heel functioneel. Je vind deze collectie van kleuren in de verf-speciaal zaken. Kijk hier voor de verkooppunten en klik op 'Pure'.

INTERIOR BLOGGER INTERIEUR STYLING SISSY BOY HOMELAND KERST XMAS THE NICE STUFF COLLECTOR 9.jpg
INTERIOR BLOGGER INTERIEUR STYLING SISSY BOY HOMELAND KERST XMAS THE NICE STUFF COLLECTOR 10.jpg
 
INTERIEUR STYLING BLOG INTERIOR BLOGGER THE NICE STUFF COLLECTOR FLEXA 2.jpg

Ik ben ontzettend blij met deze kleur en kan niet wachten tot de vloer ook deze prachtige diepe blauwe kleur heeft, fijn winterplekje in huis, dat is echt genieten! Wat vind jij van mijn nieuwe kleuren? 


Kleurnummers:
Muurverf muren voorkamer: Flexa Mat krijtverf in de kleur ‘Cobalt Night’.
Lakverf eettafel: Flexa Matte lakverf in de kleur 'Full Taupe'.
Deze blog is een samenwerking met Flexa.