Hollandse meesterwerken

Vorige week vrijdag was ik in het Brabantse Schijndel bij Artifort, uitgenodigd door Artifort en Anki & Casper van Zilverblauw samen met andere bloggers Desiree, Suzanne en Marlous waar we een tour kregen door de showroom en de fabrieken in Schijndel en net over de grens in België in Lanaken als start van een inspirerende samenwerking!

Artifort is één van de bekendste Nederlandse designmerken en wordt in Nederland geproduceerd en gestoffeerd in België. Dit alles wordt in eigen beheer uitgevoerd en het gaat hier om echte vakmanschap. Wat ik zo mooi vind aan de ontwerpen is dat Artifort samenwerkt met verschillende bekende ontwerpers waardoor vernieuwing, innovatie en duurzaamheid een grote rol spelen. Je kent Artifort waarschijnlijk wel door zijn bekende oranje-rode kleur herkennen die terug keert in verschillende ontwerpen (al hoe wel er eindeloos veel uitvoeringen mogelijk zijn). Zelf ben ik dan ook gevallen voor een oranje stof op de Mushroom Chair die ik heb mogen uitzoeken.

Tijdens de tour deze dag door de fabrieken kom je een langs alle facetten van de productie en ik keek hier mij ogen uit; wat groots, wat veel en wat een inspirerende omgeving met geweldige details in de ruige industriële werkplaatsen. Maar ook de verfijning van de controle en toepassing van stoffen op de meubels waardoor vakmanschap en passie er vanaf stralen! Met maar liefst een team van ruim 200 man wordt er gewerkt aan het realiseren van de collecties en dit met alle precisie.

De ontwerpers waar Artifort door de jaren mee heeft samengewerkt en samenwerkt is breed, zo is één van mijn favoriete ontwerpers Pierre Paulin (1927) een ontwerper die veel heeft ontworpen voor Artifort, waaronder de Mushroom chair, Butterfly chair en de Moulin chair. Ontwerpen waar ik zelf heel blij van wordt. Daarnaast werkt het merk ook samen met ontwerpers zoals Kho Liang le, Jasper Morrison, Richard Hutten, René Holten en UNStudio.

Een dag waarbij Artifort ons geweldig heeft ontvangen, en te gek om als bloggers onderling deze dag te beleven. Het is leuk hoe dingen kunnen lopen, want Anki kwam ik tegen tijdens de uitreiking van de vtwonen blog Award tijdens de Meet the Bloggers conference in Amsterdam en hoe leuk dat we nu op deze manier met elkaar kunnen samenwerken.

Ik moet nog 49 nachtjes slapen en dan ontvang ik “mijn” Mushroom chair waar ik heel veel plezier van ga hebben en prachtig zal staan in ons interieur. Én extra goed nieuws is: we mogen iets heel moois verloten van Artifort... dus hou mijn blog en Instagram in de gaten. Er komt zoveel leuks aan!

 
Alle bloggers in de fabriek

Alle bloggers in de fabriek