Philips Hue event

Afgelopen weekend ben ik samen met Anki Wijnen (Zilverblauw) uitgenodigd door Philips LIGHTING om de Philips Hue te beleven en workshops te geven over verlichting, styling en fotografie. De locatie was perfect passend namelijk het Sir Adam hotel in Amsterdam, gelegen naast het Eye Museum waar we verbleven op de 7e etage met een waanzinnig mooi uitzicht over de stad. 

Na het zien van de Suite waar wij de workshop gaven was ik meteen sprakeloos: wat een mooie plek, prachtig uitzicht en wat komen de Hue lampen van Philips Lighting hier mooi in uit. Naast het Hue systeem van Philips Lighting ontwerpen zij ook verschillende lampen die gepresenteerd werden in deze ruimte, een mooi contrast met de rauwe architectuur van het interieur, gecombineerd met sfeervolle bloemen, materialen en natuurlijk elke kleur die we maar konden wensen.

 
 

De workshop gaven wij voor verschillende redac-teuren van (online) magazines waarbij Anki tips & tricks gaf over fotografie en ik vertelde over het werken met licht in je huis. Zelf ben ik continu aan het veranderen in huis als interieur blogger met de indeling, en daarmee krijgen verschillende lampen ook een andere plek. 

 
 

TIP: Er zijn ook lampen die ik laat hangen en hierdoor een nieuwe functie krijgen omdat de meubels een nieuwe plek hebben gekregen. De eettafellampen geven nu sfeerverlichting i.p.v. directe verlichting op de tafel. Echt iets van nu, want vroeger bij mij thuis werd de bank nog wel een verzet van plek, maar de verlichting stond altijd op dezelfde plek. Uiteraard op de nieuwe locatie wordt de tafel ook weer goed verlicht, maar dan met andere verlichting.

 
 

Het is natuurlijk zo dat we tegenwoordig veel mobieler zijn en daardoor het experiment van licht in huis kunnen opzoeken en hierdoor kan ik mezelf steeds blijven verrassen. Ik was met de Philips Hue bekend vanwege de gekleurde verlichting, maar het is veel breder dan dat… Ons huis is al flink gekleurd; diverse meubels hebben een kleur en op de muren werken we met veel verschillende kleuren en daarom speel ik liever met verschillende wit/geel tinten. Hiermee kan je makkelijk switchen voor een ander heel ander effect. Van werksituatie tot sfeerverlichting of iets feller dat net fijner is om een boekje te lezen.

 
 

Sinds ik de Philips Hue in huis heb geïnstalleerd ben ik aan het “spelen” via mijn telefoon of tablet waarmee ik elke lamp afzonderlijk kan bedienen in een sfeer. En als ik ’s avonds thuis komt, zorg ik ervoor dat de lampen al aan staan als ik binnen kom, ideaal en het blijft zo handig en stiekem ook gewoon heel leuk.
Na de workshop was het fijn om na te borrelen en te praten waardoor je inspiratie deelt met elkaar en het energie-volle team te spreken van Philips Lighting. Na een heerlijke nacht geslapen te hebben in het hotel werd ik wakker gemaakt door de in te stellen Wake-Up functie waarmee de verlichting op een natuurlijke manier in fases aangaat en sterker wordt, veel beter dan wekkers! 

TIP: Je kan dit ook instellen als je wilt gaan slapen, dan werkt het precies andersom. 

 
 

Wil je meer informatie over de Philips Hue, kijk op de website en klik hier. Volg Philips Hue ook op Instagram.