Museumstuk

Zondag was het eerste Pinkterdag en het was prachtig weer! Echt genieten van een heerlijke dag buiten en Jelle had het idee om even de deur uit te gaan. Nu wonen wij in Den Haag en in Wassenaar is vorig jaar een museum geopend waar we nog niet waren geweest Voorlinden genaamd. We hoorden al om ons heen dat het een geweldig museum is, en een vriendin van ons werkt daar en geeft rondleidingen in het museum en in de zomer ook door de beeldentuin. 

We zijn er geweest en het is werkelijk een prachtig gebouw op een heel mooi groen landgoed in Wassenaar. Op het landgoed is een oud gebouw uit begin jaren '10 gevestigd wat nu het restaurant is en daar tegenover staat een wonderschoon nieuw gebouw wat echt de allure heeft van een buitenlands museum en totaal niet de strijd aan gaat met de natuur of de oude architectuur van het restaurant. Juist een verrijking. 

 
 

In het museum hangen geweldige werken, staan prachtige objecten en op dit moment is er een expositie 'Say Cheese' door Martin Creed, waar mooi zich afwisselt met werken waardoor je heel vrolijk wordt of moet lachen waaronder een ruimte gevuld met ballonnen waar je doorheen kan dwalen voor jong en oud.

Kortom, ik ga er zeker nog een keer naar toe, dan neem ik wel een picknickmand mee vol lekkers, want je kan heerlijk genieten in de tuin en je mag ook echt overal zijn. En mocht je liever zin hebben om een rondje te lopen, je kan daar heerlijk lopen en dwalen over het terrein en bij helder licht kan je zelfs de zee zien als je achter het restaurant het bos in gaat en de heuvel op loopt. Een droomplek!