Kleur op de muren, wooninspiratie, architectuur, gekleurde meubels: de mooiste boeken als kerstcadeau

Boek 1
van interieurarchitect
Vincent Van Duysen

 
 
 

Den Haag is maar 1,5 uur van Antwerpen vandaan met de auto, daarom ben ik regelmatig in deze stad te vinden. Ik vind het een prettige stad om lekker te eten en natuurlijk veel inspiratie op te doen in winkels en de mooie panden, (woon)winkels in Antwerpen Zuid.
Jaren geleden ontdekte we de winkel Graanmarkt 13 gevestigd op de gelijknamige naam, een mooi plek met veel bomen. De winkel zelf is meer dan alleen een winkel, namelijk ook een galerie, restaurant en een prachtig appartement die te huur is. Naast de producten die ze verkopen zoals keramiek en verlichting wordt je meteen aangetrokken door de look, wauw zo mooi! Helaas heb ik het appartement nooit in real-life gezien, maar alleen al op foto’s ziet het er te gek uit. En wie kan dit dan ontworpen hebben, dat kan er maar één zijn, dat is Vincent van Duysen. Deze Belgische architect in zijn zojuist verschenen boek zien hoe hij te werk gaat, met welke materialen hij speelt in het ontwerp en hoe les is more interessant kan blijven en zelfs ik die juist tegenovergesteld is qua stijl hier inspiratie uit haalt. Het boek is daarom ook een aanrader om voor de kerst te vragen of je zelf cadeau te doen, je blijft namelijk bladeren, terug bladeren en steeds zie je in het minimalistische ontwerpen steeds weer nieuwe details. Van Duysen werkt naast zijn werkzaamheden als architect ook samen met merken als Kvadrat en Molteni&C. Oh en als je hem op Instagram gaat volgen zie je ook zijn prachtige teckels, daar ben ik dan ook weer verliefd op ;-)
‘Vincent van Duysen Works 2009 - 2018’ is te bestellen via de site van Uitgeverij Lannoo voor € 49,99


Boek 2
Who’s afraid of pink, orange & green?

 
 

Een totaal, maar dan ook echt een totaal ander boek van het verzamelde werk van Vincent van Duysen, dit boek laat heel veel kleur zien op welke manier ook. Ik herken mij hier zelf ook wel in, het experiment met patronen in kleur, materialen in kleur en meubels in kleur, maar dan bij elkaar toch proberen ‘rust’ te creëren en een eenheid te laten zijn. Dit prachtige dikke boek geeft je net de inspiratie om ook eens een pot verf te kopen in een kleur die je niet 1-2-3 kiest, iets wat ik juist ook probeer te laten zien met mijn Instagram account, mix alles door elkaar en je creëert een eigen stijl en maakt het huis “persoonlijk”.
Dit boek is uitgegeven door Lannoo uitgevers en is meteen via de site te bestellen voor € 39,99


Boek 3
Bloomon
Floral
Philosophy

 

Bloemen in huis is een must, zelfde geldt dit voor planten, maar herken je niet dat als je jarig bent of als bedankje van vrienden of buren een boeket krijgt waarvan je denkt: hoezo!!? wat moet ik hiermee!… vervolgens stiekem wat bloemen uit plukt om daar een bosje van te maken wat nog enigszins leuk eruit ziet. Of veel te korte boeketten zodat je zelf geen vaas meer kan kiezen, ik haat dat soort boeketten. Ik moet zeggen dat sinds Bloomon is gelanceerd dat mensen makkelijker mooie boeketten cadeau geven of Bloomon als inspiratie gebruikt om een mooi boeket bloemen te maken in welke maat dan ook. En nu komen ze met dit mooie boek wat gaat over de bloemen, over bloem stylisten, leuke DIY ideeën en natuurlijk inspiratie met mooie interieur beelden waar de boeketten met verse bloemen centraal staat. Naast de inhoud is het boek prachtig vormgegeven en echt een cadeau voor jezelf. Wacht kerst maar niet af, bestellen dit boek.
“Floral Philosophy” is uitgegeven door Spectrum/Uniekboek en is hier voor € 20,- te bestellen.

Morgen lees je hier op mijn blog mijn andere drie favoriete boeken van dit moment!