De kleur, de kleur wordt...

Sinterklaas verlaat het land en de kerstboom komt het huis weer in, dat is bij mij niet anders. Heerlijk om te veranderen in huis, want de kerstboom moet toch een goede plek krijgen. Ik denk dat dit ook één van de momenten is dat we met z’n allen opnieuw gaan kijken met de indeling van de woonkamer. Of als straks de kerstboom de deur uit gaat, alle naalden weg zijn en dan wil je toch iets anders met je interieur. Bij mij kriebelt het dan zeker ook.

Onze eetkamer heeft al ruim 2,5 jaar dezelfde kleur, de roze kleur op alle muren in deze kamer, en ja dat is voor mij erg lang... Veel mensen denken als ik dit vertel dat de roze kleur veel korter op de muur zit, maar nee!, echt 2,5 jaar. Kortom Theo-Bert wilt veranderen! ;-)

 
 

Afgelopen oktober heb ik voor Flexa de slaapkamer ingericht op de stand met het thema LOVE tijdens de vtwonen & designbeurs in de RAI. Ik vond dit meteen een perfecte match, want liefde en de slaapkamer… daar hoef ik natuurlijk niet veel meer aan toe te voegen. Met het nieuwe kleurenpalet van de Flexa Creations kon ik aan de slag en heb ik acht verschillende kleuren met elkaar gecombineerd. Soms subtiel in het verven van een bloempot, maar ook op de muren ben ik los gegaan om een wandtekening te maken van organische kleurvlakken. Deze slaapkamer op de beurs was erg klein, daarom heb ik ervoor gekozen om één muur te beplakken met vierkante spiegels, waardoor er een patroon ontstond en de ruimte werd verdubbeld, de één-persoons bed werd een dubbel bed, de kleuren kwamen nog meer naar voren en spiegels… hahahaha. (dat laatste is natuurlijk met een dikke knipoog ;-) Kortom combineren en je zelf laten inspireren. Naast de slaapkamer waren er ook vier andere interieur bloggers aan de slag voor het Flexa-huis: Wimke heeft de woonkamer gemaakt, Souraya een tiny-house, Marij de keuken en Marina de kinderkamer. Iedereen heeft haar eigen kleuren palet gecombineerd en dit gaf een waanzinnig en diverse resultaat bij elkaar!

Het leuke is dat het mij zelf ook inspireerde om nieuwe kleuren toe te passen in ons eigen huis en daarom heb ik de roze kleur op de muur vervangen door een aantal hele mooie nieuwe kleuren. Van het roze naar grijs-groen, werken met een groot kader van een heel donker groen en een kunstwerk gemaakt die ik soms kan ophangen en ook weer eens kan weghangen, om juist reuring te creëren op de muur of soms even rust te hebben in huis.

Als ik de muren verf tape ik natuurlijk af, maar het fijne is dat als ik verf meteen alle muren mee schilder. Dit geeft rust aan de ruimte, maar een tweede punt is je hoeft minder af te tapen, zo handig en ik heb een vaste hand en dat helpt ook mee bij het verven. Ik heb gekozen voor de kleur uit de Flexa Creations collectie ‘Authentic grey’ voor de basis. Het is een grijze kleur met iets wat groen erin, dit geeft echt die Franse sfeer vind ik. Grijze kleurtonen zijn er heel veel, denk aan een koele grijzen of juist warme grijstonen. In een koele grijze kleur kan je zien dat er meer blauw in de kleur zit en wanneer de grijze warmer is dan is er meer roze aan de kleur toegevoegd. Bij de kleur ‘Authentic grey’ zit er iets meer groen in de kleur en omdat ik deze heb laten mengen in een krijtverf wordt de kleur extra mat en krijg je een beetje het poeder gevoel (denk niet aan schoolbord krijt in dit geval ;-). Ik vind dat altijd erg mooi werken.

 
KLEUR IN HUIS FLEXA INTERIEUR KERST XMAS THE NICE STUFF COLLECTOR THEO-BERT POT 19.jpg
 
 

Alles op een rij om een kader te maken op de muur:
STAP 1: Meet hoe groot je het kader wilt hebben. STAP 2 Tape deze af en gebruik hier eventueel een infrarood paskruis voor. STAP 3 Verf eerste randen van het kader met een kwast. STAP 4 Pak de roller en vul het kader in STAP 5 Om een goede dekking te hebben, verf het kader twee lagen in totaal.

Om de kleur op de muur “te breken” heb ik een kader op de muur geverfd in de kleur ‘Factory Green’, deze kleur komt ook uit de Flexa Creations collectie. Bij het verven van zo’n kleurvlak is het altijd even werk om dit af te tapen. Je kan dit makkelijk op twee manieren doen: er bestaat een apparaatje die je kan huren bij de bouwmarkt en die geeft paskruis lijnen infrarood lijnen aan op de muur. Je kan dan langs de lijn afplakken wat heel handig werkt. Zelf heb ik dit niet gedaan en ben gaan meten. Ik begin dan met het afmeten van de onderzijde en zet een aantal streepjes met potlood waarna ik langs kan plakken met het tape. En dit doe ik ook bij de zijkanten waardoor je makkelijk en toch vrij snel een mooi kader hebt om te verven. Ook deze kleur heb ik gekozen voor een krijtverf.

Deze krijtverf kan je ook toepassen op hout, denk bijvoorbeeld aan een kast, maar in dit geval heb ik mijn deur ermee geverfd, deze staat recht tegenover het kader op de muur, en vind het mooi om deze kleur hier terug te laten komen. De deur heb ik met een grondverf behandeld en daarna geverfd in de kleur ‘Factory Green’. Je kan hier ook een beetje mee spelen, want als je de kleur aanbrengt met een verfroller krijg je een heel strak geheel, maar ik vind het leuk om de deur levendiger te maken en heb ervoor gekozen om de volledige deur te verven met een kwast. Dan zie je de vegen er heel subtiel nog doorheen en dit gevoel vind ik passen bij het Franse kleurgebruik op de muren.

 

Alles op een rij om een houten meubel te verven:
STAP 1: Maak het houten meubel vetvrij. STAP 2 Schuur het meubel tot het ruw aanvoelt. STAP 3 Wanneer het meubel nog niet eerder is geverfd, gebruik een grondverf, de grondverf kan je ook al laten mengen in de uiteindelijke kleur. Wanneer het meubel al een keer is geverfd, dan kan je al starten met de lak. STAP 4 Voor moeilijke stukjes verf je met een kwast en voor grotere oppervlakte pak je de verfroller. STAP 5 Na het drogen verf je nogmaals een laag over het meubel en laat deze goed drogen voordat je er dingen opzet.

TIP: Als je het meubel wat speelser wilt laten zijn, verf dan alles met de kwast i.p.v. een verfroller. Hierdoor zie je de lijnen subtiel terug, geeft een authentiek gevoel aan het meubel.

Dan heb ik ook de vloer geverfd, we hebben altijd een witte vloer en dat wilde we graag behouden, maar er mag iets meer diepte in komen. Daarom heb ik de kleur ‘Sea Foam’ laten mengen op basis van de zijde glans lak. Het mooie is dat de kleur iets een wit/grijze toon heeft, maar je ziet das echt goed als je er een witte stoel op zet. Dat subtiele kleurverschil vind ik heel mooi werken. Mocht je je muren wit willen verven, dan zou ik hiervoor de kleur ‘Sea Foam’ adviseren, want ook daar gaat het meer diepte geven (uiteraard met een muurverf/krijtverf).
Om de vloer mooi te houden, want de vloer moet deze tegen een stootje kunnen, heb ik deze twee keer gelakt met de gemengde kleur en vervolgens twee lagen aangebracht van een matte vernis laag om echt hard te worden. Let wel op: het verven is vaak het werk niet, maar het wachten tot het droog is, hou daarvoor je geduld, want wil je optimaal resultaat dan moet je hier de tijd echt even voor uittrekken. En moet je kijken hoe mooi en fris de vloer is geworden in combinatie met de muren. Zo blij mee!

 
KLEUR IN HUIS FLEXA INTERIEUR KERST XMAS THE NICE STUFF COLLECTOR THEO-BERT POT 10.jpg
 

Wil je nu ook verven en ben je geïnspireerd geraakt? Kijk in de bouwmarkt of op Flexa.nl voor meer informatie over de kleuren én je kan er een kleurtester bestellen in de 54 Flexa Creations kleuren zodat je dan echt achter je kleur staat en je kamer een make-over kunt geven. Veel plezier!


Deze blog is gemaakt i.s.m. Flexa Creations. —