Verven, stylen en je interieur een voorjaars gevoel geven, kortom: de deuren kleuren!

Het voorjaar is wat mij betreft na een heerlijk weekend vol zonneschijn al echt een beetje begonnen, althans, ik krijg die lentekriebels weer in mijn lijf. Heerlijk vind ik dit, de seizoenen lente en herfst zijn dan ook mijn favoriet, we gaan ons weer anders kleden en in huis verruilen we de vele kaarsen voor kleurrijke bloemen. Het klinkt dan misschien heel cliché maar in maart begin ik toch echt het huis te poetsen. Voordat het zover is wilde ik een aantal deuren in huis een nieuwe kleur verven.

   Een kleur kiezen
In de woonkamer hebben we onze muren in een donker blauw geverfd ('Cobalt Night' genaamd) en het lijkt me mooi om de deur een contrastkleur te kiezen. De hal heeft nog witte muren in huis en daarop staat een mooie groene kleur ook wel heel mooi. Ik had een aantal kleurstalen aangevraagd om te kijken wat mooi werkt in de ruimte, maar ik kwam tot twee kleurtinten en hier maakte ik een klein moodboard van. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de kleur 'Real Tundra' van Pure by Flexa ColorLab. In de eetkamer hebben we een roze muur, maar daar kies ik dan weer voor een contrastkleur, de kleur die we gebruiken in de woonkamer 'Cobalt Night'. Hoe tof!

   Houtwerk verven
Met houtwerk is het zo dat je dit goed moet voor behandelen wil je dat de verf goed blijft zitten. Wat ik heb gedaan is het houtwerk van de deuren en kozijnen afgeschuurd en daarna vetvrij gemaakt met water en een scheut ammoniak. Daarna ben ik na het afpakken van de randen gaan verven met kwast voor de eerste laag. Ik vind dit fijn want je krijgt daarmee een goede laag op het houtwerk en dit blijft goed werken.

Omdat ik werk met krijtverf van Pure by Flexa ColorLab geeft dit een heel mat effect dat snel droogt. Je kan ervoor kiezen om na de eerste verflaag éénmaal heel licht op te schuren, maar omdat de verf zo mat is kan de tweede laag er ook meteen overheen. Het grote voordeel is dat je dus vrij snel je verfwerk kan realiseren en lijkt een deur verven in eens veel toegankelijker. We hoeven dus niet meer zolang te wachten.

Tip:
Ik gebruik heel graag krijtverf voor de muren en voor mijn houtwerk, heel makkelijk verven, je ziet geen strepen en het droogt mooi mat op wat een waanzinnig mooi effect geeft.

Naast de deuren in de woon- en eetkamer heb ik ook de deuren geverfd in de hal. We hebben in huis weinig witte muren, maar in de hal zijn de muren nog wit waar deze 'Real Tundra' kleur perfect bij past. Het geeft een tikje frans/klassiek/boerderij gevoel wat ik heel mooi vind passen in een eigentijds interieur en de komende lente! Ik ga genieten van deze “nieuwe” deuren, heel blij mee!

Ben je ook benieuwd naar de kleuren van de Pure by Flexa ColorLab krijtverf collectie? Neem een bezoekje op de site en kies jou favoriete kleur. Laat je me weten op mijn Instagram wat jou favoriete Pure kleur is? 

Ik schreef deze blog i.s.m. Flexa.