Het perfecte recept voor een heerlijke wortel-noten taart en natuurlijk even afstylen :-)

Ik ben naast een interieur fan ook fan van bakken. Een paar jaar geleden toen 'Heel Holland Bakt' voor het eerst op tv was zat ik voor de buis, wat een fijn programma, nog elk seizoen weer blij als het weer wordt uitgezonden, dus ik wacht al weer op september wanneer het nieuwe seizoen weer te zien zal zijn.

Daarnaast ben ik dol op kookboeken, niet alleen vanwege de recepten, maar ook vanwege die prachtige fotografie en inspiratie die ik daarvan krijg. Thuis heb ik planken vol met kookboeken, maar uit koken? Hmmm... maar bakken jazeker! 

Het eerste boek van de winnaar van HHB 'Rutger Bakt' heb ik gekocht en daar stond een te gek basis recept in die ik meestal gebruik. Maar ik zou Theo-Bert niet zijn als ik dit natuurlijk weer net anders zou maken dan wordt vertelt ;-)
Wil je ook deze heerlijke wortel-noten taart maken? Bekijk hier het recept!


Ingrediënten voor de taart:
200 ml zonnebloemolie,
250 gr basterdsuiker (donkere),
200 gram bloem,
Snufje zout,
1 sinaasappelrasp,
3 eieren,
Zakje bakpoeder,
4 flinke theelepels Kaneel,
350 gram geraspte wortels,
100 gram gedroogd fruit,
1 blikje ananasblokjes (zonder sap)* en
100 gr ongezouten notenmix

Ingrediënten Topping buttercream:

45 gram bloem,
240 ml melk,
200 gram ongezouten roomboter,
200 gram poedersuiker,
2 zakjes vanillesuiker en
1 sinaasappel rasp

* De ananas is een extra ingrediënt om eraan toe te voegen, dit kan natuurlijk ook perzik zijn of gewoon niet. 

TAART: Voordat je begint met de taart zet de oven op 180 graden om voor te verwarmen en ik gebruik een gemiddelde grote van de bakvorm, ± 25 cm. Ik weeg alles even af van te voren in aparte schaaltjes. En ik rasp de wortels alvast zodat die straks in het mengels toegevoegd kunnen worden.

Doe de zonnebloemolie, basterdsuiker, sinaasappelrasp en het snufje zout in één kom van de keukenmachine en laat dit goed mengen. Voeg één voor één de drie eieren door het mengsel heen en laat dit een goede drie minuten doormengen op een goede snelheid.

Doe de bloem, bakpoeder en kaneel met een zeef in de kom van het mengsel wat je zojuist hebt gemaakt en meng dit met een spatel door elkaar. Voeg daarna de wortelrasp, gedroogd fruit, ananas toe en spatel deze nogmaals goed door elkaar.

Dit geheel in de ingevette bakvorm doen, de oven in en ongeveer één uur later is deze klaar. Ik prik er altijd even met een prikken in de taart, als die nog heel nattig is dan mag die nog even een paar minuutjes extra in de oven. Let wel: de ananas is vochtig, dus het kan zijn dat de taart lekker kleverig wordt. Ik vind dat heel lekker!

TOPPING: Voor de topping doe je de melk in een pannetje op het vuur, voeg de bloem toe en roeren maar. Het geheel wordt naar een paar minuten dik en blijft roeren tot het stroef gaat en je het gevoel hebt dat er een rietje in kan blijven staan en laat dit afkoelen.
Ondertussen de roomboter op kamertemperatuur in stukjes snijden en deze in een kom doen van de mengmachine, doe de poedersuiker en vanillesuiker er meteen bij en laat dit goed roeren tot de boter romiger wordt. De afgekoelde bloem-melk mengsel toevoegen aan het geheel en de sinaasappelrasp hier ook aan toevoegen. Laat de de keukenmachine goed zijn best doen voor ruim vijf minuten tot het geheel goed luchtig is en het lijkt veel meer geworden. Zet de buttercream in de koelkast voor zeker een half uurtje.

Dan het leukste: de taart is klaar uit de oven, goed laten afkoelen en als deze koud is de buttercream erop, strooi de ongezouten noten(mix) erop en ik ben stiekem even bij de Franse bakker geweest voor een paar heerlijke macarons voor een extra feestelijk geheel die ik op de taart heb geplaatst. Smullen maar! :-) Laat je me weten hoe jou taart is geworden? Enjoy!