Style je eetkamertafel op je eigen manier, maar niet te netjes en zeker niet te weinig

Vroeger was onze eettafel thuis het middelpunt van het huis, toen al vond ik dat leuk. De krant of mail werd gelezen door bijvoorbeeld mijn vader, mijn moeder was in de keuken aan het rommelen of haar nagels aan het lakken en ik zat mijn huiswerk te maken. Maar toch na elke avond werd alles van tafel geruimd en alleen de bloemen stonden op tafel. Ook leuk en opgeruimd natuurlijk, maar de trend nu is dat je mag laten zien dat je van magazines houdt, of dat je aan je eettafel werkt of dat we de fruitschaal weer op tafel hebben staan. Kortom: als je de volgende keer weer aan tafel wilt gaan werken, lekker eten of even relaxen, het ligt allemaal in de buurt.

In samenwerking met online woonwinkel Flinders heb ik deze prachtige fruitschaal (Echasse Bowl) van het merk Menu mogen uitzoeken, samen met het kleine opberg potje van Ferm Living. Ideaal voor kruiden, knoflook of natuurlijk grof zeezout. Toen ik deze fruitschaal zag staan bij Flinders was ik verkocht en dacht ik meteen, mijn blog gaat over inspiratie om drie soorten tafels te laten zien hoe je deze kunt stylen met in de hoofdrol mijn prachtige fruitschaal. 

— TAFEL 1:
Het leuke is dat je bij een ronde tafel extra accent kan leggen op zachtheid door de kleuren die je gebruikt van de tafel zelf, stoelen, maar natuurlijk ook de vormen die terugkomen op tafel. Op deze ronde tafel heb ik allemaal ronde vormen gebruikt in verschillende kleuren, maar wat wel bij elkaar past. Op deze manier staat er genoeg op tafel, maar toch is het rustig en is het een eenheid. 

— TAFEL 2:
Deze tweede tafel heeft een speciaal gevoel, mijn schoonvader heeft deze houten werkbank op zijn 16e jaar zelf gemaakt. Tot negen jaar geleden was het ook echt een werkbank, tot Jelle en ik gingen samenwonen en het eerst een eettafel werd in onze oude huis. Maar in onze keuken nu is deze tafel al jaren lang een sidetable met daarop mijn serviezen, keukenspullen en soms zelfs een tafel om aan te werken. 
Deze tafel is dan ook perfect geschikt om serviezen tentoon te stellen en met deze nieuwe fruitschaal wordt het prachtig. Ook hier let ik op de combinaties van kleuren zoals het goud van de fruitschaal die terug komt in de lamp. En wat ik zo mooi vind aan het glas van de schaal, het donkere, is dat het fruit zo mooi uit komt. Het voordeel van deze plek is dat ik veel in de keuken ben te vinden en zo extra kan genieten van deze beauty.

— TAFEL 3:
Ik kon het natuurlijk niet laten om deze beauty van een fruitschaal ook uit te proberen op onze grote eettafel. Gecombineerd met mijn magazines en boeken die ik continu lees in huis, maar aan de andere zijde lekker kan eten of werken. Ideaal om je tafel gezellig vol te zetten. Combineer verschillende stapelhoogtes van de magazines, zorg voor een fijne bos bloemen en een aantal stukken die je verzameld zoals een kaarsenstandaard, kaarsen, fruit en bijzondere bakjes of items. Zet deze bij elkaar en het levert een verrassende tafel op. Het huis is om in te leven en dan mag je soms best wat laten slingeren en met een fruitschaal op tafel kan je meteen lekker wat eten ;-)

Deze blog i.s.m. gemaakt met Flinders. Wil je ook deze Menu fruitschaal bestellen of het opbergbakje van het merk Ferm Living, neem een kijkje op de site van Flinders.