Interieur boek over styling, tips en natuurlijk met prachtige fotografie: boekentip!

 

Sinds ik me kan heugen ben ik verzot op boeken en magazines. Als kind maakte ik al soort van magazines en boekjes voor het kinder tv programma Telekids om op te sturen en wellicht dat het wel op tv zou komen. Dit deed ik regelmatig samen met een vriendinnetje. Het verzamelen van goede boeken, inspiratie, het doorlezen van magazines is eigenlijk altijd gebleven en misschien nog wel meer gegroeit en als grafisch ontwerper mag ik ook regelmatig een mooi magazine ontwerpen en vormgeven.

Ik denk als ik al mijn tijdschriftenstapels qua stukprijs zou optellen… ik denk dat ik stiekem gek word hahaha, veel te veel! Maar aan de andere kant, ik blijf er continu mijn inspiratie vandaan halen. Het idee dat je even een blad kan pakken en kan bladeren en dat is toch de perfecte afwisseling op het scrollen via Pinterest of Instagram? Heerlijk!

Afgelopen april was de Salone del Mobile in Milaan, dé designbeurs waar dé ontwerpers en kunstenaars tentoon staan gesteld, een walhalla aan inspiratie. Tijdens deze beurs werd het boek van blogger Patrick Kooiman gepresenteerd. Helaas kon ik bij deze presentatie niet aanwezig zijn, omdat ik pas later deze designweek in Milaan was, maar gelukkig heb ik een prachtig exemplaar ontvangen. Zijn boek ‘Volume’ is een mooie verzameling van verhalen, interieurs en fotografie met heel veel smaak. Waar ik van hou is om kleuren te mixen, patronen te kiezen die niet voor de hand liggen, klassiek- en moderne stijlen te combineren, vernieuwende materialen gebruiken en daardoor allemaal heel “eigen”. Ik ben er dol op! Ik hou er ook van als er over styling wordt nagedacht of is ontstaan door de smaak van bewoners waardoor echt een eigen stijl wordt laten zien, het zegt namelijk veel over de bewoners/stylist/ontwerper zelf. Met dit boek krijg je inspiratie om zelf ook weer heerlijk aan de slag te gaan.

Als ik dit soort boeken zie vol met mooie binnenkijkers zou het een droom zijn van mij om ooit ook een prachtig boek te kunnen maken en uitgeven. Hoe tof zou dat zijn… maar eerst dit boek lekker doorlezen en kijken. Kortom een aanrader om ook in jou verzameling boeken op te nemen.
Ben je ook nieuwsgierig naar dit boek? Bestel ‘Volume’ hier via de webshop van uitgeverij Lannoo voor € 39,99