Fries geluk in een prachtig boek over styling en leuke DIY ideeën

Tijdens de vtwonen Designbeurs afgelopen jaar mocht ik voor Flexa de woonkamer inrichten op de stand van Flexa. Samen met drie andere bloggers hebben we met elkaar eigenlijk een totale woning ingericht met een eetkamer, slaapkamer en kinderkamer op deze stand. Deze drie andere ruimtes werden ingericht door Souraya (Binti Home), Marije (Enter My Attic) en Wimke (wimke.nl).
Daar ontmoette ik voor het eerste Wimke Tolsma en we hebben veel gelachen. Niet omdat we volop aan het verven waren en het zweet overal uitbrak, maar ook omdat ik ongeveer drieduizend boeken in mijn woonkamertje plaatste voor die week, waarop Wimke zei: “Nou volgend jaar verschijnt mijn eigen boek, die kan er mooi bij”, en zo is haar nieuwe boek verschenen 'Smûk’ genaamd. Een prachtig boek vol met Fries-geluk zoals schrijft en Smûk ook betekend. Het boek laat zien hoe je met kleine dingen weer iets mooi kan maken, eigenlijk met hoe je een stukje meer aandacht iets nieuws kan creëren voor thuis om als cadeau te geven. En dat maakt het boek heel “eigen” voor Wimke en daardoor extra leuk om door heen te bladeren en ideeën op te doen. Zelf heb ik een absolute favoriet, het kleuren van stoffen op basis van groentes. Denk aan rood-roze kleur van bietjes, zo mooi! Naast de vele ideeën is het boek mooi vormgegeven en raak je ook zeker geïnspireerd door de fotografie.
Deze zomer weet ik wat ik ga doen, linnen stoffen kopen en verven maar voor een perfect picknicktafelkleed. Waar ga jij als eerste mee aan de slag?
SMÛK is o.a. te koop via wimke.nl

 

‘Een perfect cadeau dit boek voor jezelf, maar ook om te geven. Je kan van zoveel dingen in huis weer nieuwe dingen maken en daar word ik echt gelukkig van’