Welke bloem ben jij? Style je woonkamer met kleurrijke verse bloemen

 

 

Elk seizoen verheug ik mij weer op kleuren in huis, het frisser of juist donkerder maken, het ligt aan het seizoen. Mijn voorliefde voor verse bloemen blijft groot, eigenlijk ook voor planten, maar bloemen kan je echt mee decoreren. Jelle en ik hebben een mooie bos bloemen (cadeaubon) gekregen voor onze verjaardag van de familie die we deze week hebben verzilverd. Je kan mij eigenlijk niet blijer maken met heerlijke geuren in huis, waar bloemen goed aan mee doen. 

Vroeger dacht ik altijd: wordt mijn moeder echt blij van bloemen? Is het niet saai om te geven als we weer een bos mee nemen? Als ik dan bij een bloemist was in Harderwijk (waar ik ben geboren en ben opgegroeid) keek ik altijd mijn ogen uit naar de mooie vazen die ze hadden staan of hoe de bloemist zelf met de boeketten in de weer was. Misschien begon daar ook al mijn kijk op bloemen, vazen en keramiek. Zelfs voor mijn eerste studentenkamer in Den Haag (dat was in 2005) heb ik twee enorm grote glazen vazen gekocht (in de vorm van een bloempot) die ik heb meegenomen. En ik heb er nu nog steeds één van in de tuin staan. De andere was vrij snel gesneuveld moet ik zeggen, want ik dacht hier een vissenkom van te maken wat leuk stond. Maar na een week moest die vaas/vissenkom natuurlijk schoongemaakt worden, en je raad het al, bij het optillen hiervan viel de bodem uit de vaas… Mijn hele kamer lag vol water en twee bibberende goudvissen op de houten vloer… Die twee goudvissen hebben het gelukkig gered, maar de vloer moest even drogen zoals je begrijpt, aiiii. 

Wat ik altijd leuk vind is als we ergens gaan eten om iets mee te nemen. Vroeger met etentjes bij ons thuis kregen mijn ouders ook bloemen of wijntjes van de gasten die kwamen. Ik moest altijd wel lachen om die boeketten die ze kregen, want stiekem geeft het wel weer wie je bent. Met bloemen kan je zoveel stijlen en kanten op, dat je het heel tuttig kunt maken of juist heel fris. Och vooral die ronde boeketten en vooral heel kortgeknipt, hoezo? De oplossing was: de tuttige boeketten werden ontleed met alle mooie bloemen en verdeelden we vaak in kleine vaasjes en de andere boeketten konden meteen de vaas in. Is dit herkenbaar?

Zelf herken ik dit ook en de trend tegenwoordig is toch wel de lossere boeketten, de pluk/veldboeketten, of juist de over the top boeketten met grote bloemen, volume en veel kleur. Als ik mijn bloemen bij de bloemist haar vind ik het prettig om deze per stuk te kunnen uitzoeken, hierdoor kan je precies combinaties maken die ik mooi vind en vind passen bij de stijl die ik deze week in huis wil halen. En als ik zelf bloemen mee neem voor vrienden of familie, ik vraag altijd of ze de stelen niet willen afknippen, zo kan men zelf kijken wat voor een bos er op tafel komt te staan, ik word daar namelijk ook blij van :) En dit boeket wat nu op tafel staan is ook perfect voor mij, zegt dat dan iets over mij?