Onze houten tuintafel en poortdeur in een nieuwe frisse kleur voor deze zomer

Deze week met het mooie weer hebben we allemaal weer zin om naar buiten te gaan. Lekker naar het strand, de tuin in, lange avonden buiten zijn, volop genieten van het mooie weer. Deze zonnige week heb ik dat zelf ook zeker gedaan. Afgelopen week ben ik de tuin ingegaan om de tuin zomer klaar te maken. Nieuwe planten, de blaadjes opruimen én onze picknicktafel een nieuwe kleur geven.

Voor de onze houten picknicktafel gebruik ik deze beits van CetaBever die speciaal voor tuinhout geschikt is. Omdat ik geen standaard kleur wilde hebben voor onze picknicktafel heb ik deze beits laten mengen in diepe oranje kleur. De kleur vind ik echt heel mooi, naast dat we binnen een aantal meubels in het oranje hebben staan dacht ik... waarom buiten ook niet! Met veel groen in de tuin en een zwarte schutting werkt dit prachtig bij elkaar.
De foto hiernaast is de kleur hoe we de tafel vorig jaar zomer in de tuin hadden staan, een lichte kleur. Ook erg mooi, maar ik wilde toch iets meer pit... en dat lukt wel met deze oranje-beits toch? :-)

Omdat onze houten picknicktafel al een beitslaag had van afgelopen jaar heb ik deze als eerste de tafel schoongemaakt, vetvrij gemaakt en daarna geschuurd. Na het stofvrij maken van de tafel heb ik de eerste beitslaag met een lakroller aangebracht en voor de hoekjes een kwast. Deze eerste beitslaag is bijna dekkend, maar heeft zeker nog een tweede beitslaag nodig. Deze tweede laag is niet alleen voor de mooi en de kleurechtheid, maar ook voor het sterk maken van de beits en geeft tot drie jaar bescherming aan het hout en waterafstotend. Voordat ik de tweede beitslaag schuur ik de tafel licht op, waardoor deze tweede laag goed pakt en kijkt het resultaat! :-)

 

TIP:
EERST ONTVETTEN, 
SCHUREN, STOFVRIJ
MAKEN EN DAN PAS BEITSEN. en bij warm weer al met 2 uur over te beitsen voor de tweede laag!

TUINONTWERP VERVEN BEITS CETABEVER BLOG BLOGGER THEO BERT POT THE NICE STUFF COLLECTOR 7.jpg

Naast de tafel heb ik in de donkere groene kleur van CetaBever onze poortdeur ook gebeitst in een donker groene beits en precies op dezelfde manier als ik ook heb gedaan bij de tafel. Schoonmaken, vetvrij maken, schuren, eerste beitslaag aanbrengen, licht opschuren en vervolgens de tweede beitslaag aanbrengen en goed laten uitharden. Ik ben er ontzettend blij mee! Wat zou jij willen gaan beitsen in je tuin?

Deze blauwe kleur op de schutting van het schuurtje heb ik vorig jaar gebeitst. Ik wilde de klimop er tegenaan hebben als contrast en kijk hoe tof het resultaat is nu naar één jaar! Het idee is dat de klimop niet nog dichter wordt, dus dat wordt goed bijhouden en snoeien, maar het contrast met de blauwe kleur en het groen van de plant vind ik prachtig.

De kleur oranje die ik heb laten mengen is kleurnummer E0.62.53 (uit de AkzoNobel waaier, waar CetaBever onderdeel van is).
De donkergroene kleur is kant-en-klaar gemengd in het CetaBever beitsschap te vinden onder donkergroen (CetaBever Tuinhout Beits)
De donkerblauwe kleur is kant-en-klaar gemengd in het CetaBever beitsschap te vinden onder Gelders blauw (CetaBever Snelbeits).
Wil je zelf ook aan de slag met deze beits van CetaBever voor in de tuin? Kijk dan gauw op de site en klik hier!

TUINONTWERP VERVEN BEITS CETABEVER BLOG BLOGGER THEO BERT POT THE NICE STUFF COLLECTOR 0.jpg

Deze blog maakte ik i.s.m. CetaBever.