Uitpakken met bloemen, stylen, combineren en sfeer brengen in huis... de orchidee!

 

Bloemen bij de bloemist halen is altijd een feestje en voor mij het perfecte begin van het weekend. Je laten verrassen door de kleuren, vormen en geuren van deze bloemen, heerlijk. “Mijn” bloemist heeft bloemen per stuk, hierdoor kan je je eigen boeket samenstellen of aanvullen als er nog een paar bloemen of takken goed zijn uit het vorige boeket. Dat werkt echt ideaal, want het soms echt zonde om de hele bos weg te gooien terwijl er nog bloemen tussen zitten die nog goed zijn. 

 
 

Voor het samenstellen van een bos bloemen hou ik rekening met verschillende hoogtes van de bloemen, kleuren, herhalen en structuren. Hierdoor wordt je boeket spannend. Ik werd door orchideeën kweker Sion gevraagd om de orchidee bij ons thuis te fotograferen. De combinatie van de orchidee als snijbloem vind ik mooi om te combineren met de vaste orchidee als plant. In verschillende settings heb ik de bloemen en planten gefotografeerd, waardoor het soms schilderij achtige stillevens worden en sfeer in huis geven. De fotografie was zo mooi om te doen, naast het traditionele gebruik van orchideeën is het ook leuk om eens verder kijken als je een hele tafel vol zet met deze kleurrijke bloemen of het boeket extra feestelijk maakt om de orchideeën te combineren in het boeket en te kijken in welke bloempotten je de orchideeën neerzet. Hoe tof!

 
 

Wat ik bij het stylen van deze foto's achter kwam is dat het ontzettend leuk is om de orchideeën te gebruiken tijdens een diner. Je eettafel stylen met deze plant erop geeft een mooi doorkijkje naar mensen die tegenover je zitten aan tafel. In plaats van bossen bloemen die vaak in de weg staan is dit wel een leuke oplossing :-) Ben je nu ook geïnspireerd geraakt om de orchidee te gebruiken in je boeket of in leuke bloempotten in huis te zetten, lekker doen want combineren van groene planten en een kleurtje in huis vind ik zelf erg mooi werken.

 
 

Deze foto's worden gepresenteerd vanaf maandag a.s. bij Sion in De Lier tijdens de Flower Trials. Hou mijn Instagram stories in de gaten om meer te zien van de Trials.