Industriële verlichting combineren in een klassiek huis met deze designklassieker

 
 

Dit voorjaar heb ik een lezing gegeven over interieurstyling en Instagram bij Pot Interieur in Axel, een waanzinnig grote woonwinkel vol met merken zoals Flos, Vitra, Moroso, Artifort, Arco, Nemo en veel meer. De match met deze samenwerking is natuurlijk extra passend aangezien we dezelfde achternaam delen, maar helaas geen familie. Als je in Axel bent kijk je je ogen uit, zoveel moois is er te zien.

Op de foto staan twee prachtige vloerlampen naast elkaar van Flos, de Toio genaamd. Toen we zes jaar geleden in dit huis kwamen wonen hebben we er een gekocht en nu is er een twee bijgekomen. Toen ik deze tweede lamp bestelde bij Pot Interieur hadden Jelle en ik het gevoel, deze inspiratie van twee Toio's naast elkaar kwamen we altijd in bladen tegen, zo tof! En nu staan ze naast elkaar in onze woonkamer.

De Toio van Flos is ontworpen door de Italiaanse ontwerpers Achille en Pier Giacomo Castiglioni in 1962. De bron en inspiratie van deze lamp is een auto koplamp die gebruikt, schijnt omhoog en is heel handig dimbaar. Door de industriële vormgeving van de lamp wordt de lamp iets rauwer en ik vind dit zo leuk te combineren in ons wat klassiek/moderne interieur. Ook weer het contrast op zoeken. De woondroom van Jelle en mij is om ooit een oude garage te kopen en op te knappen en daar zou deze Toio ook weer perfect passen in die stijl en sfeer. Leuk is dat om te combineren :) Wat is jou favoriete lamp?

Pot Interieur is onderdeel van Berden interieur. Berden heeft meerdere woon/kledingwinkels in Limburg.