Heerlijke cake, fijn bakken en snel klaar!

Ik ben dol op bakken van taartjes en cake. Maar als je snel iets wilt bakken en je bent ook zo dol op cake, dan is deze cake een aanrader. Je maakt ‘m als volgt:

Zet de oven aan op 180 graden en vet een cake-blik in met boter. Doe de boter, suiker, vanille suiker (één zakje) in een schaal en mix deze. Ik gebruik zelf een keuken machine, net wat handiger. Voeg één voor één de eieren toe aan het beginnende beslag en voeg de kokosrasp en een snufje zout toe. Laat dit 3 minuten ronddraaien en voeg daarna het zelfrijzend meel toe en laat de machine nog even goed doordraaien. Ik vind het lekker om citroenrasp en citroensap door het beslag te doen voor een frisse touch en drie eetlepels kwark om het extra luchtig te maken.

Als alles goed is gemixt kan je het beslag in het blik doen en strooi wat (vanille)suiker over het beslag heen, dit karameliseert zo lekker bij het bakken. Laat de oven 35 minuten bakken en prik met een houten stokje in de cake, als deze er enig sinds droog uit komt is die gaar. Zo niet? Laat ‘m dan nog 3 tot 5 minuten in de oven staan.

En als je dan toch bezig bent, maak glazuur van poedersuiker en water gereed of eventueel wat citroensap. Deze mix kan je over de cake heen gieten, ook erg lekker. Of als je geen glazuur wilt maken is een schepje frambozenjam en wat room natuurlijk ook heel fijn. Geniet ervan!

Ingrediënten:
• 200 gram ongezouten roomboter + een beetje extra voor het invetten van het bakblik
• 220 gram suiker + 2 zakjes vanille suiker
• 3 grote eieren of anders 4 kleinere eieren
• 1 citroen
• 40 gram kokosrasp
• 200 gram zelfrijzend bakmeel