De lampenkap is de trend van dit jaar: intiem en fris klassiek, mijn top 5!

Dit jaar begon goed voor ons met een fijne vakantie samen met Jelle en vrienden, perfect om de jaarwisseling te vieren! We hebben geluk want deze vrienden hebben een familiehuis op een berg in de buurt van Florence. Het was weer zo fijn dat Jel en ik onze tickets voor april al weer hebben geboekt, even het voorjaar proeven in Italië. Maar tot die tijd is het ook weer fijn om thuis te zijn. De komende maanden houden we nog donkere maanden in Nederland en kan het nog echt winter gaan worden en zoals je weet ben ik dol op lampen in huis.

 
 

TAFELLAMP TREND
Wat mij opvalt is dat de tafellamp weer helemaal terug is, je ziet deze lampen terug in veel verschillende modellen. Maar dan is de lampenkap weer eentje die echt van nu is. Je weet wel de klassieke lampen, maar dan van nu. Denk aan lampenkappen met zes- of achthoeken, of natuurlijk de ronde kappen. Kappen in kleuren, met prachtige (stoffen)dessins of in effen stoffen in kleur of juist in naturellen. Deze nieuwe mooie lamp die we thuis hebben staan via Flinders van het merk Gubi staat prachtig op de schouw of juist op een leuk tafeltje naast de bank. Het mooie is dat de kap is gemaakt van een linnenstof en zowel de boven- als de onderzijde van de kap niet open is, dit geeft qua licht een mooi effect en je kijkt daardoor ook niet meteen in de lamp. Ik word hier zo blij van!

Als je in met name buitenlandse films of magazines kijkt zie je vaak een tafellamp op het aanrecht in de keuken staan. Niet zozeer functioneel voor het koken, maar wel gezellig als je aan het (na)tafelen bent of als je een lampje aanlaat in de keuken, mooie plek om een tafellamp te plaatsen. Maar denk ook aan licht op het bureau, tafeltje naast de bank zoals bij ons thuis of als nachtkast lamp. Ik heb laatst ook twee tafellampen met een glazen voet aan mijn moeder gegeven, ook zo leuk!

MILAAN DESIGNBEURS
De tafellamp die we thuis hebben staan heet de ‘Gravitiy’ en kwamen we tegen vorig jaar tijdens de beurs in Milaan. Het merk Gubi had op de beurs ook een prachtig oud pand omgetoverd tot “Casa Gubi” en we kregen alleen nog maar meer inspiratie. Een prachtig Italiaans gebouw met design, prachtige combinatie.


TREND top 5 tafellampen

 
STYLIST LAMP FLINDERS NL STYLING INTERIOR THEOBERT POT THE NICE STUFF COLLECTOR GUBI DESIGN WONEN TOP 5.jpg
 
  1. Oluce Atollo lamp van glas en is makkelijk dimbaar. Geeft prachtig licht, ideaal voor op het bureau of als sfeerlamp in de woonkamer. 2. Flos IC lamp als bureaulamp werkt heel goed en naast de gouden versie is deze lamp nu ook in het zwart leverbaar, zo mooi! 3. Gubi Gravitiy tafellamp met een marmeren voet, hoe tof ook. Mijn blog gaat over de zwarte versie, maar deze variant is ook prachtig, echt een trend van dit jaar! 4. HK Living Triangle tafellamp geeft meteen een knaller van een kleur in huis. Hoe mooi het cobalt blauw, ik word hier heel vrolijk van. En als kleuraccent in huis past deze lamp in een kleurrijk en rustig interieur. 5. Menu JWDA tafallamp is goud en ideaal dimbaar. Het witte melkglas is ook echt een trend van nu en je ziet het veel in hanglampen terugkomen.


De ‘Gravity’ lamp van Gubi is verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Ben je nu ook benieuwd naar een tafellamp met een toffe kap, ik heb nog een aantal andere trends in tafellampen op een rijtje gezet die verkrijgbaar zijn via Flinders.be

Deze blog heb ik gemaakt  i.s.m. Flinders.