voorjaar in een POTJE

 

Een paar weken geleden kwam onze lindeboom uit in de tuin, voor mij het teken dat het voorjaar echt is begonnen. Heerlijk deze boom die volop in de bloesem stond met prachtige roze kleuren, echt genieten. Maar waarom deze bloesem tijd zo kort is begrijp ik niet, wat zou het mooi zijn om er langer van te kunnen genieten.
Inmiddels is de lindeboom groen in de tuin, de “witlofjes“, zoals ik de bloesem noem, liggen op de grond, dus de tuin hoef ik mij geen zorgen meer over te maken, die is groen. Maar dan willen we ook het huis voorjaars-klaar hebben, klinkt dat bij jou ook bekend in de oren? Lekker schoonmaken, alles even anders neerzetten in huis of de kwast pakken voor een mooie nieuwe kleur op de muur?

Voorjaar betekend voor mij ook genieten van seizoensbloemen in huis. Ik kreeg een gele mimosa-tak die inmiddels prachtig is ingedroogd en blijft staan. Ik vul deze elke week weer aan met nieuwe bloemen, maar deze gele tak blijft mijn basis. Bij fonQ heb ik een aantal mooie vazen uitgekozen die nu onze schouw versiert waar o.a. de mimosa-tak een plekje heeft gerkegen en die ik combineer met andere mooie kleurrijke bloemen. Wat een knallers zo! “Mijn voorjaar in huis”.

Ik vind het erg mooi om te mixen met kleuren en soorten keramiek- en glazen vazen, dit maakt de combinatie juist spannend! In de nieuwe collectie van HK Living is ook de leverkleurige vaas verschenen waarbij je de ambacht nog ziet van de mal waarin de vaas is gemaakt. Dit combineer ik met een knal blauwe vaas als accent en verrassende kleur waarvan je zou denken dat het onnatuurlijk is, maar zie de blauwe Delphinium in de vaas en zie je dan ook de natuurlijke match? ;-) Prachtig als de kleuren uit de natuur die we vertalen in ons interieur, en zelfs deze kleur blauwe kleur die trendkleur is voor dit voorjaar. Ben jij ook klaar om te experimenten met mooie accessoires waardoor je jou woonkamer voorjaars-klaar kan maken? Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om lekker te shoppen en te combineren met wat je hebt staan. Geniet van een mooi voorjaar en durf kleur te bekennen! :-)

 

Deze blog heb ik gemaakt i.s.m. fonQ