Lekker blauw!

THEO BERT POT STYLING FLEXA INTERIEURSTYLIST DEN HAAG AMSTERDAM AKZO NOBEL BLOG LIGGEND 4.jpg

‘Ik ben dol op blauwtinten en deze kleur blauw is geïnspireerd op het blauwe lampenkapje wat we thuis hebben staan’

BENODIGDHEDEN

THEO BERT POT STYLING FLEXA INTERIEURSTYLIST DEN HAAG AMSTERDAM AKZO NOBEL BLOG 10B.jpg
THEO BERT POT STYLING FLEXA INTERIEURSTYLIST DEN HAAG AMSTERDAM AKZO NOBEL BLOG 12.jpg

PROCES

‘De naam zegt het al: “Mooi Makkelijk Meubelverf” in 10 kleuren verkrijgbaar en je hebt geen grondverf nodig!’

THEO BERT POT STYLING FLEXA INTERIEURSTYLIST DEN HAAG AMSTERDAM AKZO NOBEL BLOG LIGGEND 1.jpg

Dit voorjaar heb ik ook weer fijne nieuwe verf projecten in gedachte en één daarvan ben ik deze week gaan uitvoeren, namelijk het verven van mijn favoriete bureau. Soms staat deze in de slaapkamer en anders staat het bureau in de serre of woonkamer. Het bureau is van hout en daarom zo makkelijk te veranderen van kleur, waardoor je echt een ander idee krijgt bij dit bureau. Jelle is het tafeltje een beetje zat, maar met deze nieuwe kleuren probeer ik hem ervan te overtuigen dat het bureau toch nog even mag blijven staan ;-)

THEO BERT POT STYLING FLEXA INTERIEURSTYLIST DEN HAAG AMSTERDAM AKZO NOBEL BLOG 14.jpg

‘Zorg voor een goede lakroller die ook echt voor lakverf geschikt is. Dan krijg je geen strepen in het verfwerk’

VAN OUD NAAR NIEUW:
Bij hout is natuurlijk dé regel: vetvrij maken én schuren, dat is dan ook het eerste wat ik ben gaan doen. Eerst vetvrij maken van het gehele bureau, even wachten tot het droog is en dan schuren. In dit geval zit er al een verflaag op dus kan ik deze licht schuren. Als je nu een onbehandelde houtsoort hebt of als je juist de vorige verflaag eraf wilt hebben, dan kan je werken met een grof stukje schuurpapier. In mijn geval ben ik voor een medium variant gegaan voor het schuren en daarna met een vochtige doek al het stof weggehaald. Het mooie is aan deze Mooi Makkelijk Meubelverf dat het ook echt makkelijk is, want je hebt geen grondverf nodig! Echt iets voor mij, want ik wil altijd zo snel mogelijk resultaat :-)

Het bureau bestaat uit twee gedeeltes, het blad en de poten wil ik in twee verschillende kleuren verven. Ik begin met het blad die ik blauw maak. Deze Flexa kleur heet ‘100% Golvend’, deze gemengde kleur kan je dus ook bestellen op Mooi Makkelijk Meubelverf. De eerste laag is al goed dekkend, maar na een paar uur droogtijd heb het blad een tweede laag gegeven om de kleur optimaal te krijgen. Hoe tof deze blauwe kleur!

Voor de poten geldt eigenlijk het zelfde als het blad, twee lagen lakken zodat de kleur echt naar voren komt. De poten heb ik eerst met een kwast geverfd bij de randen die ik op afdekfolie stonden en daarna heb ik met de verfroller de poten gelakt. Hierdoor krijg je geen strepen en worden de verflagen mooi glad. Voor de poten heb ik gekozen voor de kleur ‘Mooi olijfgroen’.

HET RESULTAAT:
Zoals je weet ben ik natuurlijk dol op kleur. In onze serre hebben we de muren in een groen/gele kleur geverfd (ook van Flexa) en als we deze twee nieuwe kleuren combineren knalt het aan alle kanten. De diepe kleur blauw werkt zo mooi vind ik, eens?.
De trend dit seizoen is deze kleur cobalt blauw, dit komt ook terug in collecties van HK Living of bijzettafels van Karwei. Zo leuk even knallen met kleur. Op deze manier heb je eenvoudig een kleur die je als trend kan toevoegen aan je interieur. En voor dit geldt dan ook, als ik deze kleur volgend jaar zat ben dan verf ik het bureau weer in een andere kleur. Bijvoorbeeld de kleur van de poten, want die verf heb ik nog over ;-)

HET COMBINEREN VAN KLEUREN:
Ik hoor vaak dat men het moeilijk vind om kleuren te combineren met elkaar, maar kijk hoe mooi blauw, oranje, geel, groene en de accessoires met elkaar combineert. Maar ook met donker blauwe kleur van de muur zoals de foto’s hieronder. Onze voorkamer is in de kleur Royal Blue ‘ geverfd van Flexa en kijk hoe deze fellere kleur goed werkt met elkaar. Ook hier combineer ik het groen van planten en een grafische kleurrijke poster met elkaar. Ik word hier blij zo van, want het is een tikje eigenwijs.

THEO BERT POT STYLING FLEXA INTERIEURSTYLIST DEN HAAG AMSTERDAM AKZO NOBEL BLOG LIGGEND 3.jpg

Ik kon het natuurlijk niet laten om de serre een tweede keer te stylen met een meer Scandinavisch uitgangspunt. Leuk om te zien dat je met kleine aanpassingen in accessoires, de stoel en een vloerkleed een heel ander effect kan creëren. Van een klassiek accent naar een Scandinavisch gevoel met als eye-catcher de nieuwe blauwe kleur van het bureau.

Enne… ik heb Jelle overtuigd met deze nieuwe kleuren, het bureau mag nog even blijven in huis, blij mee! :-) Wil je nu ook aan de slag met deze handige Mooi Makkelijk Meubelverf van Flexa? Kijk dan op de site, kies uit de tien standaard kleuren en je kan ook vele lichte en donkere kleuren laten mengen. Bestel deze voor in je huis.

Deze blog maakte ik in samenwerking met Flexa, AkzoNobel.