Knock knock, open voor inspiratie

LENOVONEDERLAND THEOBERT POT THE NICE STUFF COLLECTOR ONTWERP STYLING BLOG STAAND 2.jpg
 
LENOVONEDERLAND THEOBERT POT THE NICE STUFF COLLECTOR ONTWERP STYLING BLOG STAAND 4.jpg

Sinds ik met mijn blog ben gestart, en dat is inmiddels al weer 4 jaar geleden, rij ik stad en land af om inspiratie op te doen om over te schrijven, inspirerende ontwerpers en bedrijven te ontmoeten, kortom, ik heb altijd mijn ogen open. Wat kan ik gebruiken van de inspiratie die ik op doe om in ons eigen huis toe te passen, hoe werken mooie kleuren combinaties die ik elders heb gezien in huis?, of zie ik iets waardoor je weer op een nieuw idee komt. De afgelopen tijd heeft dit door verschillende projecten een sprong genomen om opdrachten vorm te geven met alle inspiratie. Ik krijg via Instagram steeds vaker de vraag, maar hoe doe je dan zoiets, hoe ga je te werk als je je woonkamer aanpakt en wilt veranderen van kleur, indeling en meer. Daarover gaat deze blog en daarvoor heb ik ook een nieuwe handige tool waarmee ik werk en waardoor mijn ideeën nog sneller weergegeven kunnen worden. Voor deze blog werk ik samen met Lenovo en deze prachtige Yoga Book C930. Ik wil jullie ook graag laten zien hoe deze device werkt. Met de “knock-knock” (letterlijk kloppen) functie opent de Yoga book en je hebt klaar om te beginnen, te leuk! De '“knock-knock” manier van openen van de device is een nieuw ontwikkelde technologie om makkelijker je laptop open te krijgen. De device is zo dun dat je ‘m moeilijk kunt openen met je handen, laatste staan je nagels, hoe tof deze manier van openen :)

 
 

Inspiratie zoeken uit bladen en online
Ik geloof dat ik wel elk woonblad wel in mijn handen heb als ze verschijnen, de stapels goeien dan ook snel bij ons thuis. Het blijft fijn om te bladeren, maar ook om te combineren met online inspiratie. Instagram is daarvoor natuurlijk groots, maar ook Pinterest is ook zeker favoriet! Wanneer ik in ons eigen huis iets wil veranderen bedenk ik eerst waar ik wat wil aanpakken, wat ik precies anders wil en welke sfeer krijgt de hoofdrol in de ruimte. Daarvoor ga ik aan de slag met mijn Yoga Book waarbij ik terwijl ik Pinterest open heb staan meteen een plattegrond kan schetsen wat ideaal werkt als je thuis zit te werken of onderweg bent. De twee schermen werken apart van elkaar, waardoor je snel kunt schakelen en ideeën meteen kunt uitwerken in schetsvorm. Met de speciale pen die erbij hoort word het schetsen ideaal en maak ik notes op de tekening waar dit nodig is. De muur krijgt die kleur of behang, de deur is 90 cm breed, gordijnen in twee lagen, etc, etc. Deze fase van inspiratie zoeken en tekenen is voor mij essentieel om een ontwerp te maken. Op deze manier werk ik zowel voor het vormgeven van ons eigen huis of voor een nieuw project. Juist met schetsen kom ik sneller tot een resultaat door het zien of het werkt of niet.

 

‘Het tweede scherm en de pen is een grote pré van deze device, werkt namelijk snel en makkelijk’

 

Multifunctioneel toetsen/schetsbord
Wat zo handig is om met de Yoga Book te werken is dat je verschillende kanten op kunt. Terwijl ik zit te tekenen of aantekeningen aan het maken ben kan je een serie kijken op het “tweede” scherm, maar wil ik typen om een presentatie gereed te maken verwissel ik de schermen naar een digitaal toetsenbord en beeldscherm met Word, maar het toetsenbord verwissel ik dan net zo snel weer tot een schetsblok waarbij ik de tekening die ik heb gemaakt meteen kan intergeren in mijn presentatie. Ideaal, want dit maakt dit apparaat zo multifunctioneel. Ditzelfde geldt voor handige notities die je kan toevoegen aan bestanden die je opent, dat werkt ideaal. 

 
 

Ontwerpen
Ik kijk bij het ontwerpen vaak eerst naar de basis waarbij de eerste vraag is: hoe wordt de ruimte gebruikt en door wie. Is het een gezin met jonge kinderen of iemand die alleen woont en veel vrienden thuis ontvangt. Dat is essentieel voor de keuze die je maakt voor je interieur: bij de één moet er voldoende opbergruimte zijn om speelgoed op te bergen en bij de ander is juist een grote eettafel gewenst om een groep vrienden kwijt te kunnen. Grote elementen in de ruimte en verlichting zijn dan ook twee punten waar ik mee starten samen met het toepassen van kleuren en/of behang. Dit vormt de basis van de ruimte die je vervolgens kunt aankleden met accessoires en kleinere meubels. Mijn handschrift laat daarin natuurlijk wel veel kleur zien, maar ook de mogelijkheid dat je de indeling kunt aanpassen om een beetje variatie te hebben in huis. Het is ook mogelijk om bij het tekenen met kleur te werken zoals een aquarel effect.

Gereed voor presentatie
Als ik een beeld heb van hoe de indeling gaat worden van het project wil ik mijn moodboard met gevonden inspiratiebeelden gereed maken om op deze manier alles bij elkaar te verzamelen. Door te te bundelen zul je zien dat de sfeer, producten en kleuren bij elkaar komen. Dit is altijd leuk om te zien, want ongemerkt zoek je dus toch naar items of beelden die bij elkaar kunnen passen. En dit zit ‘m deels in smaak, eigenheid wat heel belangrijk is en natuurlijk de uitgangspunten die je als vertrekpunt hebt bedacht.

Weet je waar ik altijd zo blij van word? Als ik dan het plan heb gemaakt, je ziet hoe beelden uit tijdschriften, boeken en online bij elkaar komen tot één geheel en dit kan presenteren. Met deze mooierd kan dit makkelijk want het beeldscherm kan je totaal open leggen zodat deze plat is, hierdoor kan de hele tafel zien wat je doet, maar je kan het scherm op inklappen en daarmee kan je handig werk bekijken. 

Samengevat:
   • denk na over welke ruimte het gaat en hoe die wordt gebruikt;
   • hou altijd je ogen open waar je ook bent, alles kan inspiratie zijn;
   • zoek inspiratie bij elkaar;
   • creëer een eigen stijl;
  • maak schetsen van de ruimte om te zien wat wel en niet werkt;
• maak een moodboard van beelden die je hebt gevonden;
   • kies je favoriete ontwerp en presenteren maar.

 

‘Bij het typen op het digitale toetsenbord voel je de toetsen door het nabootsen van een echt toetsenbord, dit werkt heel actief!’

 


Zelf ben ik dan ook erg blij om met de Yoga Book C930 deze blog te kunnen maken, want het laat mij ook zien dat een device die zo multifunctioneel is een handige tool kan zijn om een plan te maken en te presenteren. Tja… en als ik even iets heel anders wil gaan doen zoals een filmpje kijken, dan kan dit ook perfect. Want er moet natuurlijk wel een balans blijven tussen werken en relaxen he? Eens?

Ben je ook nieuwsgierig naar de Yoga Book C930 van Lenovo, klik hier voor meer informatie.

Deze blog maakte ik i.s.m. Lenovo Nederland.