Verven, klussen en stylen: meten is weten... en stiekem veel sneller

De trends vliegen je om de oren, van kleur tot stoffen in velours of mooie patronen, alles kan en mag in de tijdsgeest van nu. Zelfs het witte Scandinavische interieur begint kleur in huis te integreren. Zo fijn om te zien. Maar dat is tevens ook het leuke, lekker mixen van items die al in huis hebt staan met nieuwe items die je vind in leuke winkeltjes, kringlopen of straks op vakantie bij een leuke markt. Ik ben er zelf ook dol op.

Ik weet maar al te goed dat wanneer je gaat verven of klussen in huis, dat het goed is om te werken met de juiste materialen en tools. Op TV lijkt het bijvoorbeeld altijd veel makkelijker dan het in werkelijk soms is als je naar een klus programma kijkt. Zelf ben ik dan ook zo dierbaar met mijn vaste klusser in het programma BinnensteBuiten, waardoor alle ideeën goed uitgevoerd kan worden. Maar waar ik mij thuis veel mee bezig houd is natuurlijk het verven in huis. Dat zijn natuurlijk hele muren of een leuk meubel, maar de trend is ook om te werken met colour blocking. Tja… en dat is wel een volgende stap in het klussen. Want daarbij gaat het vaak om het maken van de perfecte vormen op de muur zoals een mooi recht kader. En daarvoor heb je dus ook tools om mee te werken en deze test ik meteen uit voor deze blog: namelijk de handige Bosch Quigo Green Kruis- en lijnlaser.

Meten is weten
Bij het stylen gaat het vaak om verhoudingen, een gevoel en optische vormgeving. Maar bij recht of schuine lijnen draait het om feiten, daarom is het zo handig om met een tool te werken die voor jou de lijnen uitzet. Daarom is deze kruis- en lijnlaser zo handig om te gebruiken. Je plaatst de kruis- en lijnlaser op een muurtje of je kan met de handige klem die erbij geleverd wordt ook het apparaat eenvoudig bevestigen aan een deur of meubel waardoor je precies kan zien waar je moet afplakken om een kader te verven. Dit scheelt zoveel meetwerk en wat eigenlijk ook niet in één keer goed gaat. Ik wil een kader maken op een stuk muur waarbij ik het apparaat klem onderaan de deur en voor de bovenste lijnen verstel en boven aan de deur plaats. In een mum van tijd heb ik de lijnen afgetapt waardoor ik meteen kan gaan schilderen.

Stylen en posters ophangen
Na het opdrogen van de verf en het kader staat wil ik een aantal lijsten ophangen en hier komt in eerste instantie het optische gevoel naar boven. Ik vind het mooi dat het grafische kader mee gaat doen in de compositie, daarom kies ik ervoor om de drie lijsten die ik ophang uit het kader te hangen. Op deze manier ontstaat er een balans tussen de achtergrondkleur, het kader kleur en de drie lijsten die ik op hang.

Maar dan komt de volgende stap: de lijst met de poster in het geel wil ik laten uitlijnen met de bovenkant van de groene poster… en daar kan je dus ook deze kruis- en lijnlaser voor gebruiken. Zodat je precies weet waar die spijker in de muur moet. Ook dit is zo gedaan en gaat veel sneller dan het uitrekenen waar de spijker precies moet komen.

Tadaa: het resultaat!
Ik ben ontzettend enthousiast over deze Bosch kruis- en lijnlaser, want op deze manier kan ik nog veel sneller kaders maken in huis of voor projecten. In Roermond heb ik voor Loft76 een loft ontwerp gemaakt waar ook diverse kleurkaders op de muur zijn geverfd en daar was dit apparaat ook ideaal voor.

Wil je deze nu ook bestellen om thuis ook aan de slag te gaan met de Bosch Quigo Green? Klik hier voor meer informatie over deze handige vondst van Bosch.


Deze blog schreef ik i.s.m. Bosch.