Hallo najaar! Ik heb zin in warme vachten & win een vacht!

Ik mag het misschien niet zeggen, maar ik heb stiekem best wel weer zin in het najaar. Aan het eind van elk seizoen verlang ik weer naar het volgende seizoen. Na de heftige warmte van 40°C waarin alles plakt en doet ben ik ook weer klaar voor het mooie najaar. Blauwe luchten, maar lagere temperaturen waar het ook weer sneller donkerder wordt… heerlijk knus in huis! Herkenbaar?

HET IS FEEST!
Zoals jullie weten ben ik groot fan van verschillende materialen en structuren en daarvoor kan je zowel in de zomer als de winter plezier van hebben. Vandaag bestaat Vacht van Vilt vier jaar! Hoe leuk is dat. Vacht van Vilt maakt van schapenwol op een diervriendelijke manier met vilt de mooiste vachten. Deze heb ik dan ook in de zomer heerlijk buiten liggen op de stoelen wat ontzettend gezellig staat!

Manouk, mede-eigenaresse van Vacht van Vilt, kwam met het idee om een mooi groot vloerkleed voor mij te maken van 100% biologisch wol. En kijk het resultaat hierboven op de foto liggen in onze serre thuis. Bijna een soort “zwembad” aan wol, het is zoveel en zo mooi! Hier wil ik die stapel boeken wel in lezen op de grond terwijl de regen tegen het raam tikt, zie jij het ook al voor je? Heerlijk! En als klapper, ik mag een mooie vacht weggeven t.w.v. € 200,- Lees hieronder snel verder.

 

“Vacht van Vilt bestaat vandaag vier jaar! En dat moet gevierd worden met een mooie Instagram give-a-way actie”

 

Manouk is in 2015 begonnen met Vacht van Vilt, ze is getrouwd met haar grote liefde Anke en werken samen aan dit mooie merk. Ze begonnen met het maken van een paar vachten op hun eigen wijze en met een eigen ontwerp. Dit sloeg aan en het werd snel duidelijk dat er grootte behoefte was aan diervriendelijke en biologische vachten. Vacht van Vilt kon beginnen!

HET PROCES: hoe worden deze vachten gemaakt?
Ik sprak Manouk over deze samenwerking en ik vroeg me af hoe maak je nu deze schapen kleden. Op mijn verzoek hebben ze een serie foto’s gemaakt van het proces en zie de ambacht en liefde voor het product. Een blik achter de schermen bij Manouk en Anke.

Stap voor stap: De basis is ruw wol in verschillende soorten en kleuren, deze wordt zorgvuldig gesorteerd en klaargelegd met de juiste hoeveelheid per vacht of vloerkleed. Bij deze selectie wordt ook meteen de vorm bepaald van het kleed, waardoor dit zoveel mogelijk een natuurlijke vorm krijgt. Het mooie aan dit proces is dat je alleen de wol gebruikt en niet letterlijk de vacht van een schaap, dus volgend jaar komt er gewoon weer nieuwe wol van dezelfde schaap die gebruikt kan worden. Na het leggen van een mooi patroon begint het uitpluizen van het ruwe wol en kan het vilten gaan beginnen. Dat begint met het nat maken en schoonmaken van het wol en door middel van het vilten worden de twee lagen aan elkaar verbonden. Als dit proces is afgerond en de wol gedroogd is kunnen de delen aan elkaar worden genaaid. Omdat dit vloerkleed zo groot is moeten de verschillende delen goed aan elkaar worden bevestigd en als deze klus erop zit dan komt er zo’n mooie herkenbare oranje Vacht van Vilt stempel op. 100% wol, 100% diervriendelijk, 100% een must voor in huis dit najaar!

 

“En zie het resultaat, hoe mooi staat dit!! Ik kan niet wachten om straks het kleed ook in een andere ruimte te gebruiken in huis, heerlijk om af te wisselen”

 

WIN WIN WIN
Wie jarig is trakteert! En daar dacht Manouk ook meteen aan. Daarom verloten we via Instagram een prachtige vacht t.w.v. € 200,- Zo kan jij ook genieten van een schapenvacht bij jou in de stoel of op de bank.
Hoe doe je mee? Check mijn Instagram account, volgt Vacht van Vilt en geef een reactie op mijn post waarom jij een vacht nodig hebt dit najaar in huis. Leuk als je mee doet!

 
 

Dit vloerkleed wat bij mij thuis ligt bestaat uit maar liefst dertien schapenvachten en is 260 x 190 cm groot. Omdat het kleed zo groot zijn er eerst drie kleden gemaakt die vervolgens aan elkaar zijn bevestigd. Wat een werk, maar wat een resultaat!

Deze win-actie op Instagram begint op zondag 1 september 2019 en de winnaar wordt op vrijdag 6 september bekend gemaakt op mijn Instagram stories. Over deze uitslag is geen correspondentie mogelijk. Deze blog schreef ik in samenwerking met Vacht van Vilt.