Back to the 90's, in de woonkamer hoort een lampenkap

Misschien heb je op Instagram mijn verticale strepen op de muur al voorbij zien komen, maar zoals je begrijpt, ik ben fan en hou van de jaren ‘90. Denk aan de muziek die we nu keihard meezingen tijdens 90’s-feestjes, maar ook in het interieur zijn deze jaren welkom. Wat ik zo leuk vind is dat er inspiratie wordt gehaald uit die tijd en dat we die dan weer combineren met kleuren die we nu dan weer leuk vinden. Dan ontstaat er toch weer een eclectisch interieur.

Bij Flinders zijn ze ook op de trend en ik als liefhebben van mooie verlichting koos meteen voor deze prachtige lamp van het merk HK Living. In deze collectie zie je echt de jaren ‘90 terugkomen. De inspiratie komt ook van Romeinse/Griekse invloeden en dat zie je terug bij de bureau’s tot kussens, beelden, tot spiegels en deze tafellampen.

Weet je wat zo leuk is aan de lampenkap? Het maakt meteen sfeer in huis. Je kijkt er niet meteen in wanneer de lamp aan staat, want we gebruiken veel losse peertjes in huis, waar je direct in de bron kijkt. Wat stiekem niet altijd handig is en daarnaast creëer je een stijl van klassiek en modern bij elkaar.

 

“Terug de tijd in, maar in detail weer net anders dan toen, ik kan hier geen genoeg van krijgen”

 

Het mooie is dat de lampenkap vertaalt wordt naar nu, denk aan linnen materialen voor de kap zelf of het toevoegen van een mooie lijn illustratie. Naast de lampenkap krijgt de lampenvoet ook de nodige aandacht, want denk aan nude/roze kleur en je maakt de “ouderwetse” tafellamp weer vernieuwend!

EEN PLEK GEVEN IN HUIS
Een tafellamp als deze kan je perfect gebruiken voor naast de bank of een heerlijke fauteuil, maar is ook goed te combineren op je werkplek. Zet deze lamp op een bureau en je maakt van je bureau een soort dressoir, mocht je thuis werken dan is dat wel zo leuk! Ik heb deze lamp ook gebruikt voor een make-over die ik deed van een woonkamer en hij stond erg leuk. Het is meteen een eye-catcher, prettige sfeer en werklicht in een en dat is wat je nodig hebt in huis. Ga je mee in de trend van de jaren ‘90?

Ben je nu ook geïnspireerd geraakt om een mooie tafellamp te bestellen, kijk dan op de site van Flinders en klik hier. En vergeet niet mee te doen aan de strepen he? In welke kleur dan ook, heerlijk om met kleur of behang jezelf te verrassen en items in huis nog meer aandacht te geven. Op een mooi najaar!