Tevree nazomeren binnen- en buitenshuis

 

Lekker nazomeren, de kleuren veranderen buiten naar de trend kleuren van dit moment. Die mooie herfstkleuren zien we nu echt terug in de natuur. Bij ons in de straat staan heel veel bomen en al die bladeren moeten de komende weken naar beneden komen. Zo zonde, maar eigenlijk ook zo mooi!

Ik vind aan het einde van de zomer het heerlijk dat het najaar weer komt, maar dan moeten we wel die lange avonden buiten missen… het is weer even wennen, maar ook de herfst geeft soms nog van die heerlijke zomerse dagen waar je buiten van kan genieten.

 

Binnen & buiten
Voor het merk Weltevree heb ik een leuke fotoshoot gedaan bij ons in de tuin, waar je de producten van Weltevree meteen zou verwachten. Maar ik wil je ook graag laten zien dat deze binnen ook een mooie plek kunnen krijgen. Deze prachtige Patiobench bijvoorbeeld ontwerpen door Bert-Jan Pot (geen familie). Door de kleur die groen gebeitst is geeft dit zo’n leuk effect voor in huis. In onze serre zitten we vaak met de deuren open. Het voelt voor ons altijd als een soort veranda achtig idee, de serre is een verlengstuk van het huis, maar ook zeker van de tuin. Hiermee combineer ik eigenlijk beide met elkaar.

‘Kijk nou hoe gezellig in het begin van de avond met nog een beetje licht van buiten, deze mooie gekleurde glazen lichtslinger en onze tuinmeubels, dat is toch genieten en vooral relaxen?’

 

‘Buurtborrels of even bijkletsen, hoe leuk om deze halve Weltevree tafel (tablebench) in de straat te plaatsen, ideaal plekje om even te borrelen’

Zoals ik binnen altijd de tafel dek, doe ik dat ook graag buiten. Wanneer er familieleden of vrienden komen eten wil ik dit altijd gezellig hebben gedekt. Buiten in de tuin, heerlijk toch? Nazonnetje erbij, voor de lunch kan het nog goed met deze temperaturen van de herfst. Als de zon schijnt, heerlijk! Deze tablebench van Weltevree zag ik en dacht ik: waarom is dit niet eerder bedacht? Een picknicktafel die uit twee delen bestaat, zodat je die A makkelijk kan verplaatsen en B je kan er op verschillende manieren aan zitten. Zet ‘m voor het raam aan de voorkant van je huis of zoals wij hebben gedaan tegen de muur van de tuin en je hebt een tafel en bank in één! Toch super leuk! Deze tafel is ontwerpen door Jair Straschnow en werd geïnspireerd door de beperking van de grote logge picknicktafels… waarom niet in tweeën? Deze tafel heb ik nu alleen buiten geplaatst in de tuin en op straat, maar kan je natuurlijk ook in een Scandinavische stijl goed binnes huis gebruiken.

Verlichting
Verlichting in je tuin zijn sfeermakers voor de avond. Maar zelf zit ik altijd moeilijk te doen met stroom in de tuin. Weltevree heeft de oplossing met de Guidelight, want deze kan je opladen met een USB kabel en is voorzien van een accu die lang mee gaat. Het leuke is dat je deze lamp kunt richten en er echt een spotlight van kunt maken. Het licht is dan ook heel mooi! Ideaal dus en easy peasy om te installeren in je tuin, binnen als nachtkast lampje of op de eettafel buiten als lamp die je kunt dimmen van hardheid in licht. En heb je toch een stroompunt gevonden dan is de Stringlight zeker een uitkomst. Van prachtig dik glas gemaakte lichtslinger in verschillende kleuren die te gek licht geeft in de tuin. Maar ik kan mij ook zo voorstellen dat je ‘m ophangt in de hal of bij je kinderen op de slaapkamer. Te gek!

Lekker vrij zitten
In huis ben ik op dit moment aan het experimenten met het indelen van de woonkamer, met name het zitgedeelte. De laatste tijd als Jelle en ik een citytrip maken proberen we bij zoveel mogelijk hotels naar binnen te gaan om bijvoorbeeld te ontbijten, lunchen of even te borrelen. Hierdoor kunnen we inspiratie op doen hoe ze daar met meubels om gaan. Denk aan de hotel lobby, maar ook het restaurant, je ziet steeds meer fauteuils bij het zitgedeelte dan banken. En als er wordt gecombineerd dan staat er één bank met meerdere fauteuils en het liefst zo los mogelijk neer gezet. Ik vind dat prachtig!

Daarom heb ik voor onze tuin gekozen voor deze set van meubels. De Patiobench uiteraard in het groen, maar ook twee Fieldchairs van Weltevree. Deze combinatie is niet 1-2-3 gewoon, want de Patiobench heeft ook fauteuils in deze stijl. Maar zelf vind ik het dan net spannender om andere ontwerpen met elkaar te combineren. Zo hebben we ook nog twee zwarte draadstoelen in de tuin staan… die ga ik hier zeker eens mee combineren. Spannend! Dus doe die enorme loungebanken met chaise lounges de tuin uit en kies voor flexibiliteit en ander soort meubels. En als ik het dan heb over comfort… dan moet je hier echt zijn. Het zit, ligt , hangt echt geweldig!! Dus als je voor binnen of buiten meubels wilt kiezen? Kijk gauw op de site van Weltevree en laat je verrassen door veel moois én veel comfort.


Deze blog maakte ik i.s.m. Weltevree.