Interview: Dieren, planten en bloemen aan de muur in een handomdraai!

 

Als er iemand gepassioneerd is over zijn werk als posterontwerper is het Wouter Rikken, die een paar jaar geleden zijn online store PosterJunkie startte. En niet zonder resultaat! Met zijn passie voor de natuur en dieren maakt hij eigenhandig de meest kleurrijke posters en behangdessins voor in huis. Ik interviewde Wouter over zijn werk, trends, zijn inspiratie en natuurlijk wil ik alles weten over de nieuwe collectie. What’s hot this summer?

POSTERJUNKIE-WOUTER-PORTRET.jpg

Wouter: “Ik vind het fascinerend wat je met een zwart-wit ontwerp of een donkere achtergrond kunt creëren als het aankomt op sfeer in een ontwerp”

 

Wanneer en hoe ben je met PosterJunkie gestart? Ik heb altijd een creatieve inslag gehad van jongs af aan en heb een achtergrond in webdesign en grafisch ontwerp. Ik had enkele jaren geleden al sommige zelfgemaakte posters thuis aan de muur hangen, waarop ik opmerkingen van vrienden kreeg waarom ik deze ontwerpen niet ging verkopen. Zo was het idee geboren en ben ik gestart met PosterJunkie.

Hoe zoek jij de inspiratie om de posters te ontwerpen? Hoe omschrijf je jouw stijl? Ik speur online naar inspirerende fotografie voor een volgend ontwerp. Ook haal ik inspiratie uit het dagelijkse leven wanneer ik in de natuur ben. Ook krijg ik ideeën door ontwerpen van anderen. 

Het samenstellen van een poster, hoe maak je de ultieme mix voor bijvoorbeeld de posters die ik nu thuis nu heb hangen? Het begint bij het vinden van het juiste beeldmateriaal, hier gaat veel tijd in zitten. Wanneer ik dit heb gevonden begin ik vaak met de basis van een ontwerp, dit is dan meestal het hoofdonderwerp, bijv. een persoon of dier. Ik bedenk welke sfeer ik mijn ontwerp mee wil geven en welke andere elementen zoals dieren, bloemen, planten of andere objecten ik in het ontwerp wil verwerken. Wanneer de compositie klopt maak ik aanpassingen in de kleurstellingen en belichting net zo lang tot er een resultaat is ontstaan wat voldoet aan mijn eisen.

 

Tip van Theo-Bert:

Wanneer je een kunstwerk aan de muur wilt ophangen, kies ervoor om een groot werk op te hangen of laat je verrassen door meerdere posters met elkaar te combineren.

 

Jouw nieuwe collectie bestaat veel uit dieren en groen, eigenlijk de jungle trend. Waarom heeft dit jouw voorkeur? Dieren zijn een ontzettend dankbaar onderwerp voor de posters. Ze stralen vaak bepaalde emoties uit, zoals rust of agressie en komen in alle mogelijke vormen en kleuren. Ik denk dat dit ook de reden is waarom veel mensen van dieren houden, als huisdier of als ontwerp aan de muur. Daarnaast vind ik het mooi om deze dieren in een natuurlijke en soms surrealistische omgeving te plaatsen, vandaar dat ik vaak kies voor een jungle, bos of ander landschap. 

Toen ik de shop bekeek dacht ik meteen, dit is ook tof als behang! Maar het mooie is dat je dit ook verkoopt. Wat vind je het leukste om te ontwerpen? Ik ben inderdaad een tijdje terug begonnen met het verkopen van mijn ontwerpen op behang en dit is goed aangeslagen. Je kunt een ruimte met een ontwerp op behang een heel bepalende sfeer geven.
Ik heb geen duidelijke voorkeur voor wat ik het liefste ontwerp, ik laat me leiden door de inspiratie die ik krijg. Het ontwerp waar ik als laatste aan gewerkt heb is daarom ook vaak mijn favoriete ontwerp. 

Kleur of zwart? Dit is een hele lastige. Ik vind het fascinerend wat je met een zwart-wit ontwerp of een donkere achtergrond kunt creëren als het aankomt op sfeer in een ontwerp. Daarnaast is het ook gemakkelijk om details te verhullen en met belichting te spelen wanneer je met een donkere achtergrond werkt. Desondanks spreken kleuren wel erg tot de verbeelding, zeker wanneer je een mooi pallet binnen een ontwerp gebruikt. Ik denk dat ik, een favoriete optie zou moeten kiezen dan ga voor een ontwerp in kleur tegen een zwarte achtergrond.

Ben je een verzamelaar? Ik ben geen verzamelaar in de fysieke vorm, maar ik heb wel een gigantische digitale verzameling met beeldmateriaal waar ik inspiratie uit kan putten. Dus met betrekking tot ideeën ben ik zeker een verzamelaar.

 

Tip van Theo-Bert:
“Juist een kleur op de muur kan je poster versterken. Zo combineer ik een groene muur met deze botanische posters. Kijk hoe tof!”

Hoe ziet jouw interieur eruit en vind je dit belangrijk? Mijn persoonlijke stijl voor mijn interieur thuis neigt heel erg naar het industriële. Ik heb in mijn woning veel vintage woonitems staan met een geschiedenis, dit spreekt me vaak meer aan dan ‘nieuwe’ meubels. Deze items komen overal vandaan, ik heb een favoriete winkel in Wijchen (waar ik woon) genaamd ‘Het Erfgoed’, hier komt mijn halve huisraad vandaan. 

Wat staat er hoog op jouw verlanglijstje voor een item in huis? Ik moet eerlijk bekennen dat ik momenteel geen wensen meer heb. Wel ben ik aan het kijken voor een andere woning, dus mocht ik verhuizen zal dit zeker veranderen. 

Absolute must have in huis? Een ontwerp van PosterJunkie!

Wat doe je het liefst als je niet bezig bent met ontwerpen? Ik probeer zo vaak als mogelijk sportief bezig te zijn, het liefste ga ik dan tennissen. Af en toe een rondje hardlopen of skeeleren, maar dit vind ik beduidend saaier. Ook ben ik een fan van series en films, die ik graag met vrienden of familie bekijk. 

Bestel hier jouw poster/behang van PosterJunkie: www.posterjunkie.eu

 

Wouter:“Ik heb geen duidelijke voorkeur voor wat ik het liefste ontwerp, ik laat me leiden door de inspiratie die ik krijg”

 

Dit interview schreef ik i.s.m. PosterJunkie

Theo-Bert Pot

Interior blog of Theo-Bert Pot - The Nice Stuff Collector - Instagram @theobert_pot Interieur blog

http://www.thenicestuffcollector.com
Vorige
Vorige

Hal make-over met dit geweldige behang

Volgende
Volgende

Binnenkijker van ons huis in Libelle deze week