INTERVIEW XVI — DRENT & VAN DIJK

Deze zomer werden we op uitnodiging ontvangen in het bijna noordelijkste stadje van Nederland, namelijk in Dokkum door interieurstudio Drent & van Dijk. Opgericht door Anita Drent & Martin van Dijk en sinds dit jaar is Martin zijn vrouw Hillie ook in de zaak gekomen. Het ziet er naar uit dat dit gouden trio het Noorden én Nederland aan het veroveren is met hun eigenzinnige en kleurrijke collecties van mooie merken. De hoogste tijd om langs te gaan en ze het hemd van het lijf te vragen over interieur, kleur en design.


INTERVIEW XV — BY MÖLLE

Linnen is niet meer weg te denken uit de slaapkamer, eetkamer of op de bank met een fijn linnen kussen, ik ben groot fan van deze stof. Ik ging langs bij Marianne Maat, die samen met Lucienne Dunnewijk het merk By Mölle heeft opgericht. Het bedrijf is gevestigd in Dalfsen net boven Zwolle. Een heerlijke winkel en atelier waar linnen de hoofdrol speelt samen met andere producten en merken wat geheel past bij de visie van By Mölle, een walhalla om rond te kijken en te blijven kijken. 


INTERVIEW XIV — Yara francken

Vorig jaar nam illustrator Yara Francken contact met mij op via Instagram met de vraag of ze mijn interieur mocht tekenen. Het grappige was: ze woonde ongeveer achter mij! Na afgesproken te hebben heeft ze onze woonkamer waanzinnig mooi getekend en heeft meteen een publicatie gekregen in de vtwonen blogspecial van afgelopen jaar. Illustraties van interieurs vol met details, je blijft dus kijken en ontdekken en dat lees je in dit interview wat ik met haar had.


INTERVIEW XIII — YURT STORE

 
 

Blijf dicht bij jezelf, het motto van Guler Berk die ruim twee jaar geleden de YurtStore opende in de Zoutmanstraat in Den Haag. Een prachtige interieurwinkel waar zij werkt met meer dan dertig verschillende ontwerpers wat een geheel eigen en unieke collectie oplevert. Haar Turkse roots gaf haar het idee om haar te laten inspireren door de Zijderoute. Lees haar inspirerende start en keuzes in dit interview wat ik met haar had. Je wilt eigenlijk meteen zelf een winkel gaan starten!


INTERVIEW XII — VACHT VAN VILT

 
 

Zomer, winter, lente of de herfst het maakt mij niet uit... ik heb altijd vachtjes in huis en zomers gezellig buiten in de tuin. Het idee van een vacht van een dier is eigenlijk niet meer aan de orde, maar Vacht van Vilt speelt hier goed op in. Twee jaar geleden startte Manouk haar webshop met succes en nu werd het tijd dat ik meer wilde weten over haar inspiratie en wat haar ideeën zijn bij haar webshop en creaties! En natuurlijk zitten we allemaal ook weer heerlijk binnen op de bank met zo’n mooie vacht!


INTERVIEW XI — WERA JANE

 
 

Ik ben altijd opzoek naar nieuwe ontwerpen, nieuwe ontwerpers voor in huis en mijn blog. Inga Wera Jane Heymann ontwerpt lampen die volledig zelf door haar gemaakt. Per lamp is zij ongeveer twintig uur bezig en uniek door het gebruik van haar kleurencombinaties. Deze jonge ontwerper is twee jaaar geleden gestart en heeft haar eigen webshop. Ben je ook zo benieuwd naar verhaal? Lees dit mooie interview en bekijk deze geweldig lamp die nu bij mij thuis hangt :-)


INTERVIEW X — MARIEKKE VINTAGE

 
 

Een walhalla voor vintage lovers: dan ben je bij Marieke Jansen van Mariekke Vintage aan het juiste adres. Ik mocht haar winkel bezoeken in het Brabantse Sint-Oedenrode en ik keek mijn ogen uit en het voelde gelijk als thuis! Een echte verzameling met o.a. vintage Ligne Roset Togo banken tot de Herman Miller Eames kuipstoeltjes. In elke hoek van haar enorme winkel blijft ze verrassen. Ik hoop je mee te nemen in de wereld van Mariekke Vintage (winkelnaam met dubbel ‘K’) voor inspiratie!


INTERVIEW IX — TONONE BY ANTON DE GROOF

 
 

Verlichting in huis vind ik uitdagend en iets waar ik in huis veel mee bezig ben. De uitnodiging om bij Anton de Groof langs te komen voor een bezoek aan zijn studio liet ik mij niet een tweede keer vragen. Hij is vier jaar geleden het designlabel Tonone begonnen in Den Bosch, een plek vol inspiratie en te gek om de ideeën en werkwijze van Anton te weten te komen. Een prachtige bron van inspiratie en licht en dat ervaar ik nu ook thuis met de prachtige Bolt lamp die ik koos in de kleur flux green.


INTERVIEW VIII — JUST HAASNOOT

 
 

Een prachtige grote woonwinkel in Wassenaar, Just Haasnoot. Als ik in zijn winkel ben dan is overal wat te zien met de meest uiteenlopende designs en designklassiekers. De collectie van de winkel wordt door Just zelf bij elkaar uitgekozen en op elkaar afgestemd en ik mocht een aantal van zijn meubels fotograferen in ons huis en in zijn winkel. Zin in inspiratie? Bekijk de foto's die ik maakte hierboven.


INTERVIEW VII — WORLD OF BLENDS

 
 

In onze woonkamer thuis vind ik het erg mooi om een kleed neer te leggen omdat het een knus gevoel geeft en daarnaast maakt dit het zitgedeelte meteen duidelijk. Edith Sterk is eind vorig jaar begonnen met haar webshop World of Blends en ze verkoopt de meest mooie en originele (berber)tapijten die ze overal ter wereld bij elkaar verzamelt. Lees het interview wat ik met haar had over tapijten en haar webshop.


BINNENKIJKER VI — MUUTO & EDWIN PELSER

 
 

Eén van mijn favoriete winkels in Den Haag is Edwin Pelser, een woonwinkel boordevol met mooie ontwerpen voor thuis. Daarnaast is hij co-founder van het Haagse Designkwartier en heeft hij twee jaar geleden de eerste Muuto store geopend die naast zijn huidige winkel in de Piet Heinstraat is gevestigd. Én ik mag een te gekke Muuto Fiber stoel weggeven!


BINNENKIJKER V — DROOG DESIGN

 
 

Binnenkijken bij Droog Design in Amsterdam, van ontwerpers, tot winkel tot restaurant en nog veel meer. Ik heb mijn ogen uitgekeken tijdens mijn verblijf op deze waanzinnige plek in de Staalstraat wat ooit een GGD-onderkomen was. En inmiddels is omgetoverd tot een sfeervolle plek waar design, kunst, mensen, eten en slapen bij elkaar komen. 


INTERVIEW IV — NIELS ALEXANDER

 
 

1O vragen aan Niels Alexander van Oene die ik al enige tijd volg via Instagram. Hij is student en laat de meest mooie inspiratie zien op zijn account. Reden genoeg om meer over hem te weten te komen.


INTERVIEW III — MARRIT

 
 

Marrit de Lang (blogger & fotograaf) volg ik al enige tijd via haar inspirerende account op Instagram en zij vroeg mij vorig jaar om een interview met haar te doen voor haar eigen blog. Het eerste contact was gelegd en ik vond het zo leuk! Nu ben ik mijn blog The Nice Stuff Collector (TNSC) gestart en vind ik het een eer dat Marrit ‘ja’ zei op de vraag: “Mag ik jou interviewen voor mijn blog?”. En zo geschiedde...


INTERVIEW II — ALEXANDER

 
 

Ik volg Alexander Johanson al enige tijd via Instagram en elke keer ben ik verrast door zijn foto's die hij maakt van zijn interieur. Via dit blog kan ik juist meer te weten komen over hoe hij dit interieur bij elkaar heeft verzameld, waar hij meubels koopt, in welke type huis hij woont, etc. Lees en kijk en volg hem via Instagram.


INTERVIEW I — FORM MAKERS

 
 

Studio Form Makers is opgericht door Jelle Van de Schoor. Met het huis van Jelle en mij wat wij samen hebben gemaakt tot wat het nu is staan we regelmatig in o.a. magazines. Dus de hoogste tijd om een bezoek te brengen aan zijn studio die ook in Den Haag is gevestigd. Het interview met Jelle is binnenkort online.


 
the nice stuff collector interior blog interieur theo-bert pot