Ik krijg vaak de vraag: wat zijn de leuke hotspots in Den Haag? De stad waar ik woon en waar het inmiddels barst van leuke adresjes om te eten en te shoppen die ik graag wil delen. Mijn favorieten:


WOONWINKELS

 

Sprinkel + Hop
Sinds het voorjaar is er bij mij in de buurt een leuke vintage winkel geopend genaamd Sprinkel + Hop. Je moet hier zeker gaan kijken, want de winkel staat vol met mooie schatten die eigenares Joké vind op vele plekken. Zondag t/m woensdag is ze onderweg om nieuwe vondsten te zoeken en donderdag t/m zaterdag is haar winkel geopend. Kortom elke week nieuwe items, elke keer weer anders en verrassend. 
Weimarstraat 19

THE-NICE-STUFF-COLLECTOR-HOTSPOTS-DEN-HAAG-ETEN-DRINKEN-WINKELS-SHOPPEN-DEN-HAAG-THEO-BERT-POT-INTERIOR9.jpg
THE-NICE-STUFF-COLLECTOR-HOTSPOTS-DEN-HAAG-ETEN-DRINKEN-WINKELS-SHOPPEN-DEN-HAAG-THEO-BERT-POT-INTERIOR.jpg
THE-NICE-STUFF-COLLECTOR-HOTSPOTS-DEN-HAAG-ETEN-DRINKEN-WINKELS-SHOPPEN-DEN-HAAG-THEO-BERT-POT-INTERIOR7.jpg

Edwin Pelser & Muuto
Een mooie designstore van eigenaar Edwin Pelser die als eerste woonwinkel in de Prins Hendrikstraat jaren geleden is gevestigd. Inmiddels heeft Edwin naast zijn eigen zaak die vol staat met mooie (jonge) merken ook een Muuto Brandstore geopend en is hij mede oprichtinger van het Festival Designkwartier dat eens per jaar wordt georganiseerd in Den Haag. Zijn winkels zijn scandinavisch ingesteld, van leuke cadeautjes tot meubels en verlichting. Zeker gaan kijken.
Piet Heinstraat 123-125

Yurt Store
Het uitgangspunt is een collectie presenteren in de winkel met de herkomst langs de Zijderoute, maar dan het moderne design de hoofdrol speelt maar een knipoog heeft naar de herkomst het product. Yurt betekend dan ook niet voor niets ‘thuis’ in het Turks. Eigenaresse Güler Berk is haar winkel begonnen, en wellicht ken je haar ook van het tv programma ‘Hart voor de Zaak’ waar ze al haar energie laat zien om deze winkel te openen. Wat een inspiratie en wat een eigenheid, producten die soms misschien zelfs niet bekend is verkoopt zij. Haar collectie weerspiegelt de goede smaak van Güler en is daarom een pareltje in het Zeehelden kwartier naast de andere mooie winkels in de Piet Heinstraat. Aanrader!
Zoutmanstraat 43a

DOK cookware
Fijne kookwinkel van kookboeken, tot fijne serviezen van o.a. Serax, mooie koperen pannen of gewoon een aardappelschilmesje, je kan er voor heel veel dingen langs en je blijft snuffelen. En als je gelukt hebt… er wordt soms gekookt in de winkel en dan kan je genieten van het lekkers wat wordt bereid. 
De Passage 19

Dille & Kamille
Wie kent deze winkel nou niet, altijd klassieke muziek op de achtergrond en veel mooie (woon)spullen of als je iets bijzonders wilt kopen voor olijfoliën, jam of anders lekkers. 
Plaats 16

THE-NICE-STUFF-COLLECTOR-HOTSPOTS-DEN-HAAG-ETEN-DRINKEN-WINKELS-SHOPPEN-DEN-HAAG-THEO-BERT-POT-INTERIOR6.jpg

La Vie Bohème
Net buiten de stad zit de ‘Fred’ zo noemen wij deze wijk als bewonders. De Frederik Hendriklaan is een straat met veel zelfstandig ondernemers vol met modezaken en lekkere bakkers en slagers. Maar aan het begin van deze laan is La Vie Bohème gevestigd. Toen zij net geopend was ben ik langs gegaan en dan kom je binnen in de mix van stijlen van het fijne Ibiza tot klassiek. Deze unieke mix van stijlen geeft een heel fris gevoel en echt eigen is dat zij zelf lampenkappen maken en van vaasjes ook weer lampen. Zo ben ik toen geslaagd voor een mooi groen vaasjes, wat nu lampje is, met daarop een heel leuk schatting blauw kapje. Ik word hier blij van.
Aert van der Goesstraat 27

Sissy Boy Homeland
Wie kent deze winkel nu niet. Kleding, kaartjes, sierraden en natuurlijk veel woonspullen: ik word hier toch elke keer weer blij van om te kijken naar leuke items. De laatste jaren zijn de winkels echt omgetoverd tot inspirerende warenhuizen en ik denk dat ze Merci in Parijs voorbij zijn, dit bied stiekem meer inspiratie omdat ik bij Merci toch weer steeds tegen dezelfde dingen aan loop… en wanneer ben ik nou in Parijs… dat zegt al veel. Bij Sissy is dat niet en blijf ik me toch elke keer weer verrassen. 
Venestraat 11-13

Magasin Horaz
Deze winkel in de Molenstraat is een aanwinst. Een geheel eigen karakter van unieke (woon)spullen, theesoorten, een kleine maar mooie selectie van herenkleding en marokaans servies gecombineerd met een kleine galerie en je kan er wat drinken. Leuk om naar toe te gaan en met een volle tas naar buiten te kopen, althans zo zag mijn eerste bezoek eruit aan deze winkel ;-)
Molenstraat 19

H&M Home
In het pand waar Maison de Bonnetterie was gevestigd is nu plaats gemaakt voor een enorme H&M. Veel kleding, maar gelukkig ook een home afdeling, altijd fijn om even te kijken.
Gravenstraat 2

Things
Producten met een verhaal en herkomst, dat staat centraal in deze winkel. Leuk om rond te kijken voor cadeau's, je vind er zeker wat leuks!
Noordeinde 75

Minty
ls je van stoffen houdt dan even kijken bij Minty. In de Frederikstraat zijn meerdere antiek/stoffen zaakjes en die kan je allemaal af. Leuk om te kijken en soms een metertje mee te nemen en bijvoorbeeld een fijn kussentje van te maken. Dat idee heb ik trouwens van mijn moeder, echt een aanrader want je krijgt hierdoor unieke kussens en af en toe delen we ook stoffen. Hoe leuk!
Frederikstraat

Oriëntique
Deze Aziatische winkel… je zou het misschien niet meteen bij mij verwachten dat ik deze als tip zou meegeven, maar stiekem vind ik hier wel eens leuke bordjes of houten accessoires. Deze winkel is gevestigd in het Haagse Chinatown achter de Bijenkof, dus hartje stad en even koekeloeren kan geen kwaad.
Wagenstraat 79

THE-NICE-STUFF-COLLECTOR-HOTSPOTS-DEN-HAAG-ETEN-DRINKEN-WINKELS-SHOPPEN-DEN-HAAG-THEO-BERT-POT-INTERIOR2.jpg

The Fine Store
Het leuke aan de Piet Heinstraat is dat er meerdere interieurwinkels zijn gevestigd. Eigenaresse Evelien is The Fine Store begonnen en heeft een compleet eigen stijl. Mooie natuurlijke materialen, eerlijk gemaakt en bijvoorkeur producten in Europa gemaakt en heeft daarom een heel eigen collectie. Merken als &Tradition, Ferm Living en By Mölle (prachtige linnen stoffen voor dekbedden, tafelkleden en kussen) tot mooie woon- en lifestyle boeken van één van mijn favoriete uitgevers Gestalten of het magazine Cereal. Mooie winkel en de gunfactor is ook hier groot.
Piet Heinstraat 64

THE-NICE-STUFF-COLLECTOR-HOTSPOTS-DEN-HAAG-ETEN-DRINKEN-WINKELS-SHOPPEN-DEN-HAAG-THEO-BERT-POT-INTERIOR3.jpg

Wauw!
Tegenover The Fine Store is conceptstore Wauw! gevestigd. Een winkel die je kan vergelijken met een kleinere versie van Merci in Parijs maar dan gecombineerd met veel planten en leuke unieke hebbedingen. Waanzinnig om cadeau’s te kopen, maar het liefst voor jezelf, want elke keer als ik deze winkel binnenkom wordt je weer verrast door nieuwe ideeën, spullen of fijne planten. Hier kan je niet weg zonder dat je wat mee gaat nemen wat je nergens anders kunt vinden.
Hoekje van de Piet Heinstraat /
Jacob van der Doesstraat 2

 

THE-NICE-STUFF-COLLECTOR-HOTSPOTS-DEN-HAAG-ETEN-DRINKEN-WINKELS-SHOPPEN-DEN-HAAG-THEO-BERT-POT-INTERIOR4.jpg

Bar &zo
Een leuk initiatief, woonaccessoires, koffie, kleding en planten. Erg leuke winkel wat wordt gerund door leuke mensen. Je kan genieten van een lekkere kop koffie, maar ik word ook altijd blij van de fijne spullen die ze elke keer weer vinden. Zo ben ik één keer na het zien van een Instagram-post van nieuwe lading leuke lepels en bakjes naar hen toe gefietst en heb het complete plaatje gekocht, oeps! Kijk dat gebeurt als er veel unieke items te koop zijn.
Prins Hendrikstraat 103
 

THE-NICE-STUFF-COLLECTOR-HOTSPOTS-DEN-HAAG-ETEN-DRINKEN-WINKELS-SHOPPEN-DEN-HAAG-THEO-BERT-POT-INTERIOR5.jpg

Just Haasnoot
Als je zegt Design, dan is het Just Haasnoot. Net buiten de stad in Wassenaar maar echt de moeite waard. Just heeft het jaren oude familiebedrijf al enige tijd in eigen handen en vormt daarmee een geheel eigen collectie. Design klassiekers zoals de Togo van Ligne Roset kom je er tegen, maar ook nieuw design en stoffen vinden hier een mooie plek zoals stoffelen collecties van Kvadrat by Raf Simons. Onze bank heeft ook een bekleding van Raf Simons, als je de kleuren ziet en de stoffen voelt, echt waanzinnig mooi. De winkel is een verrassende ruimte waarbij verschillende levels/kamers elke keer weer nieuwe dingen kunt bekijken. Naast grote meubels en verlichting worden er ook cadeauartikelen verkocht. En mocht je trek hebben of zin hebben in taart: Café Zebedeus heeft naast de vestiging in Den Haag daar ook een cafe geopend, heerlijk! 
Langstraat 29, Wassenaar

Bolia
Deze winkel is in meerdere steden gevestigd, dus wellicht ken je deze al wel. Hiervoor zat in het pand waar Bolia nu is gevestigd Studio 40. Ook een woonwinkel en hoe verder je naar boven ging in de winkel hoe kaler en ongezelliger het werd. Dat hebben ze nu totaal anders gedaan, het pand is namelijk echt heel mooi en je blijft op elke etage nieuwe hoekjes ontdekken.
Noordeinde 85

Byron & Jones
De etalages zijn statig en luxe maar erg leuk om te gaan kijken. Een mix van rijke, klassieke, moderne stoffen en meubels vind je hier terug. Bekende merken als Cole & Son en Gubi komen hier terug en het pand is verrassend door de split-levels en de verrassende diepte van het pand. 
Noordeinde 132

Wempe & Wempe
Als je van klassieke, oude serviezen houdt dan moet je hier naar toe, ze zijn open van donderdag t/m zaterdag en er staat alleen maar servies. Echt leuk om eens te kijken!
Buitenom 4

THE-NICE-STUFF-COLLECTOR-HOTSPOTS-DEN-HAAG-ETEN-DRINKEN-WINKELS-SHOPPEN-DEN-HAAG-THEO-BERT-POT-INTERIOR8.jpg

Designkwartier & WOTH
Eéns per jaar wordt het Haagse Festival Designkwartier georganiseerd. Een lang weekend dat in het teken staat van design, ontwerpers, verhalen, lezingen en binnenkijken. Vooral het laatste moet je niet vergeten, want het huis van hoofdredacteur van WOTH magazine Mary Hessing is geopend als een mini-warenhuis. Haar huis is een oud melkfabriek van een enorm oppervlakte waar ik zelf bij elke hoek denk: wauw! Wat een inspiratie!
www.festivaldesignkwartier.nl

Collectiv
Een conceptstore met veel leuke kleine spullen om jezelf te verwennen of om cadeau te geven. En als je door al het struinen zin hebt in wat te drinken er is ook een café gevestigd in deze store, je kan er heerlij bij zitten en daarna door winkelen. Het leuke aan deze store is dat ze ook producten/ontwerpen verkopen gemaakt door (jonge/Haagse) ontwerpers. 
Prinstestraat 3

Mooi Muf
Mocht je met de auto zijn en je wilt opzoek gaan naar vintage meubels kan je zeker even gaan kijken bij Mooi Muf. Voorheen zaten ze op de Beeklaan, maar helaas verhuist naar Rijswijk. Zoek je stoelen, lampen of een goede kast, dan heb je kans dat je die daar gaat vinden. Wij hebben bijvoorbeeld onze vintage daybed hier gevonden en onze berkentak. De ene keer vind je meer leuks dan de andere keer, maar dat is vintage… elke keer weer een verrassing.
In Rijswijk


LEKKER ETEN & DRINKEN

 
the-nice-stuff-collector-shoppen-hotspots-denhaag-mama-kelly-den-haag.jpg

Mama Kelly
Industrieel restaurant, echt een aanrader om te eten. Ze zijn bekend geworden door de twee favorieten die worden geserveerd, namelijk kip of kreeft. Ik ben groot fan van dit mooi restaurant waar het eten heerlijk smaak (zowel lunch als diner) en het personeel onwijs prettig en attent is. 
Saturnusstraat 100

Walter Benedict
En opeens werd de Denneweg klassiek hip met het komen van dit restaurant. Je kan er ontbijten, lunchen, borrelen en lekker eten, het is ook altijd druk en de sfeer en het eten is een aanrader. Eén van mijn favoriete tentjes.
Denneweg 69a

the nice stuff collector

South of Houston
Lekker vlees, hamburgers of een goede steak, als je in dit restaurant zit waan je je gewoon een beetje in New York. Het restaurant is mooi ontworpen en de wijn is heerlijk! Kortom zeker gaat eten.
Lange Houtstraat 3

Room
All time favorite. Ik werkte voorheen vlak in de buurt van het Anna Paulownaplein en kwamen we hier bij regelmaat om lekker even te lunchen of einde dag te borrelen. Leuke mensen, heerlijk plein waar je kan zitten met prachtig uitzicht over de mooie panden. Als ik hier zit heb ik altijd het gevoel dat het onnederlands is. 
Anna Paulownaplein

Grapes & Olives
Tapas en wijntjes: dat zegt genoeg. Heerlijk! Echt een fijne plek, maar let op, zelfs voor borrel moet je eigenlijk even reserveren, het is hier namelijk altijd druk.
Veenkade 1

BøG
Wil je echt even speciaal uit eten gaan en verrast worden door de Scandinavische keuken dan moet je hier gaan dineren. Mooi eten, vele gangen verder en het restaurant is eenvoudig maar mooi ingericht. Aanrader!
Prinsestraat

De Schlemmer (de tuin)
Als je lekker in een wilde tuin wilt eten of wilt borrelen is de Schlemmer altijd een goed idee. 
Lange Houstraat

the nice stuff collector hotel des indes den haag

Hotel des Indes
Op de chique tour, maar laat je niet weerhouden. Je kan een high-tea bestellen in het hotel (op reservering) en je kijkt je ogen uit. Uiteraard klassiek, maar echt een mix van stijlen waardoor het hotel eigentijds is maar heel bijzonder blijft. En mocht je nou een nachtje willen logeren in het Haagse, boek hier dan een kamer, dit laatste staat bij mij ook nog op mijn wishlist: lekker logeren in eigen stad, ook best leuk!
Lange Voorhout

Barlow
Plein

Leuk
Dit is vanaf de tijd dat ik op de Kunstacademie zat een van mijn favoriete tentjes geworden. Het eten is heel simpel, grote porties, maar de sfeer is goed en het eten is ook lekker. Ik bestel hier standaard de hamburger met friet, daarna kan echt niks meer op, want het is een enorm bord vol. Heerlijk!
Kettingstraat

the nice stuff collector de cortenaer den haag

De Cortenear
Als je hier naar binnen loopt dat ben je echt even in New York. Wat is het interieur hier ontzettend mooi gedaan, veel licht door de enorme glaspartijen en wat kan je hier leuk borrelen. In de zomer hebben ze een fijn terras buiten waar je overdag zelfs nog lekker in de zon zit. En zoek je een plek waar je even lekker kunt werken tussen afspraken door? Dan kan je hier prima zitten en genieten van veel moois om je heen!
Piet Heinplein

Frites Atelier
Lekkere frieten, het is een trend op dit moment. Er poppen allemaal leuke friettenten op in Den Haag, waaronder deze bekende van Sergio Herman.
Venestraat

De Frietwinkel Dapp
Nog zo’n fijne friettent in de buurt van het NS station. Eigenlijk is hier alles lekker en snacken voelt dan toch meteen iets gezonder aan dan bij een reguliere snackbar ;-)
Korte Poten

the nice stuff collector interieur blog Lola biks & coffee hotspot den haag

Lola Biks & Coffee
Mooie (race)fietsen en koffies. Ook al ben ik geen koffiedrinker, het ruikt hier lekker en de sfeer is perfect! Ook weer een Berlijn gevoel bij deze tent. Ik ben geen race-fietser, maar ze verkopen gelukkig ook “normale” fietsen en die heb ik hier ook gekocht. En iets meer richting het werkpaleis zit nog een cafe, van dezelfde eigenaar als Lola, en die heeft ook nog eens een leuk terras aan de voorzijde en een fijne wilde tuin. 
Noordeinde

Proef Haver
Leuke ontbijt- lunchzaakje bij mij in de buurt. Lekker eten, biologisch en het ziet er allemaal leuk en gezellig uit.
Reinkenstraat 103

Sucré Salé
De lekkere franse stokbroden, croissants en gebakjes in Den Haag. Oh ja en dan vergeet ik de homemade frambozen jam, heerlijk!
Reinkenstraat 18

Eef
In de Weimarstraat is een leuke nieuwe koffie/ontbijt/lunchtent geopend. Schuin tegenover lunchtent Lolapalooza, erg leuk voor de straat, in de buurt waar ik zelf woon. Elke dag zit het lekker gevuld en het weekend zelfs vol. Kortom, aanrader voor een lunch of als je lekker even wilt werken.
Hoek Weimarstraat/Van Bylandtstraat 92

The Hague Bookstore
Een verrassing op Noordeinde, schuin tegenover het Paleis, zit deze “bookstore”, waar je in een onwijs leuk interieur lekker koffie kan doen met iets lekkers. De ruimte is zo'n verrassing, ik denk één van mijn favorieten in de stad!
Noordeinde 39

Juni
Waarschijnlijk is het wel bekend dat ik heel veel van taart houd, dan moet je ze even gaan proeven bij Juni. Heerlijk! Ze hebben een heel klein terras voor de deur wat erg leuk is want je kan lekker mensen kijken en binnen is de ruimte hoog en voelt als een oud klaslokaal aan wat echt weer een eigen gevoel geeft. Leuke tent!
Molenstraat

the-nice-stuff-collector-shoppen-hotspots-denhaag-capriole.jpg

Capriole
Vlakbij Mama Kelly is dit restaurant geopend, hiermee wordt de Binkhorst (industrieterrein van Den Haag) gewoon hip & happening. Lekker eten voor lunch of diner en Capriole staat bekend om het branden van eigen koffies. Aanrader.
Fokkerkade

the nice stuff collector cafe franklin den haag blogger

Café Franklin
Dit café is het broertje van Walter Benedict, maar dan buiten de stad (wel op fietsafstand). Aanrader om lekker biertjes te doen of lekker te eten. Leuk publiek, fijne bediening en het ziet er mooi uit.
Beeklaan

Bleyenburg
Totaal nieuw in de stad, een oud pand wat al jaren anti-kraak werd gebruikt is omgetoverd tot een hotspot. Het interieur beneden op de begane grond vind ik mooi gelukt door de enorme bar die erin is geplaatst en de tegels op de vloer zijn fantastisch! Je kan ook op het dak zitten met uitzicht over de stad.
Grote Markt

De Boterwaag
Wie al langere tijd in Den Haag woont of komt die kent de Grote Markt. Veel leuke tentjes waar je ’s avonds lekker een biertje kan doen. Ik weet nog wel toen ik voor het eerste in Den Haag kwam, mijn broer woonde vanaf 1998 al in Den Haag, gingen we borrelen bij De Boterwaag. Prachtig van binnen, een soort mini-kerkje waar ik stiekem altijd over droom over dat het ons huis zou kunnen worden. Een prachtig loft gevoel waar wonen en werken bij elkaar komt. Ik kan stiekem nog even blijven doordromen, maar lekker eten of drankjes doen is hier een feest.
Grote Markt

Restaurant Ñ
Tapas, tapas, tapas, dat klink al goed en helemaal bij dit restaurant. Als het mooi weer is reserveer een tafeltje buiten, want het is zo gezellig! Een klein terras wat lijkt op een eilandje met leuke verlichting, wat een sfeer!
Nobelstraat

Jamey Bennett
Een lekker koffietje of wijntje doen? Dan gaan we regelmatig even buurten bij dit grand-café. Leuk ingericht, met name het voorste gedeelte van het restaurant, en je kan buiten zitten. Stiekem vind ik dit een van de mooiste plekjes in de stad om buiten op het terras te zitten want het meubilair is gewoon erg mooi!
Plaats

Pasta Kantine
Pasta, pizza, anti-pasta en ook nog een inspirerende ruimte: vanuit Rotterdam overgewaaid naar Den Haag. Een sfeervolle kantine waar je een lekkere pasta kan eten.
Prins Hendrikplein

the nice stuff collector blog interieur hotspots little V Den haag

Little V
Heerlijk!! Als ik aan Little V denk denk ik aan cocktails, klinkt gek want het restaurant is een Vietnamees restaurant. Maar die cocktails (zeker ook alcohol vrij) zijn hier waanzinnig lekker! Gezellig eten, maar het is wel altijd heel druk! Dus reserveren en hou ook rekening mee dat het echt druk is.
Rabbijn Maarsenplein

zebedeus den haag the nice stuff collector hotspots den haag travel

Restaurant Zebedeus
Lekker eten dat doe je hier. Ooit ben ik hier met mijn ouders voor het eerst gaan eten en dat was erg lekker. Het restaurant zit aan de Kerk vast en heeft een mooi terras naast een grote boom wat enorm vele sfeer geeft. Soms is een simpele lunch ook al lekker, heerlijk buiten mensen kijken of binnen genieten van het eten.
Rond de Grote Kerk

Curry & Cocos
Niet zo zeer om te er te zitten, maar meer om eten mee te nemen: dat doen wij ook wel eens. Lekker eten en de naam zegt het al ‘curry & cocos’ en dan ook echt goed!
Prins Hendrikstraat

Ich Bin Eind Hamburger
De perfecte hamburger in Den Haag, maar het voelt als Antwerpen of Berlijn. Leuke tent.
Prins Hendrikstraat

De Sushimeisjes
De naam alleen al is leuk! En als je van sushi houdt dan is dit een goede aanrader. Lekker eten en leuk publiek.
Prins Hendrikstraat

John & Junes
Ontbijten of lunchen zeker een aanrader, lekker en aardige bediening. Zomers zelfs een klein terrasje, maar zeker fijn.
Prins Hendrikstraat

Sierkan
De beste hamburger ever!! Ik vind ze niet lekkerder dan hier. Net buiten het centrum zit Sierkan en de hamburgers hier maken het speciaal vanwege de pulled-bork en de zoete spek die eraan toegevoegd is. En als je dan toch bezig bent bestel dan ook een wortel-perentaartje als dessert, echt wel lekker! Oh ja… een een witte wijn graag!
Koningin Emmaplein

Hometown
Ik bestel hier standaard de smoothie die ijs-en-ijs koud en onwijs groot is. Heerlijk en het citroentaartje kan je hier ook niet weerstaan, zo lekker!
Buitenhof

the-nice-stuff-collector-shoppen-hotspots-denhaag-vanmaanen.png

Bakkerij van Maanen
Heerlijke bakkerij en je kan er gezellig zitten, maar net buiten het centrum op “de Fred” zoals we in Den Haag zeggen. Mocht je onderweg zijn met de fiets naar het strand? Kijk hier even en combineer dit met een bezoekje aan woonwinkel La Vie Boheme, want die zit in het begin van deze straat.
Frederik Hendrikstraat 150

Pistache Café
Leuke plek in de stad, schuin tegen over Graphes en Olives en de Paleistuin. Leuke tent om lekker te ontbijten of te lunchen, het is er ook vaak druk, helemaal bij mooi weer want het terras staat pal in de zon.
Prinsestraat


Strandtenten Scheveningen
Even weg van de drukte van Scheveningen, en kiezen voor lekker eten op het strand. Dat doe je bijvoorbeeld op het Zuiderstrand waar deze drie mijn favoriet zijn: Zuid, De Staat en Pier32


KLEDING & LIFESTYLE

 
the-nice-stuff-collector-shoppen-hotspots-denhaag-uptown.png

Uptown 
Mooie winkel met fijne merken waar ik o.a. een winterjas heb gekocht, nog steeds zo blij mee. Mannen, dit is de winkel waar je moet zijn voor mooie (Scandinavische/Franse) merken en Marie-Stella geuren!
Prinsestraat 2c

Listed (dames/lifestyle)
Conceptstore met kleine woonaccesoires en dameskleding. Leuk om te kijken.
Molenstraat 36

Cos
Venestraat 17

Celeste Parfums
Zoek je bijzondere geuren, geurkaarten, zeep en meer ga dan langs bij Celeste want je vind er o.a. Diptyique en Hermes, favorieten geuren van mij.
Frederikstraat 963

Skins (in de Bijenkof)
Overgewaaid uit Amsterdam en heeft nu meerdere vestigingen door het land waaronder een shop-in-shop in de Bijenkorf. Heerlijke (onbekende) geuren, ik ben er dol op en haal hier of bij Celeste mijn geuren. Net meer bijzonder dan de regulieren modehuizen die parfums lanceren en meer random zijn geworden. Iets speciaals? Dan even hier gaan kijken.
Grote Marktstraat

House of Poems (dames)
Prinsestraat 9

Baretta (heren)
Prinsestraat 2d


Black (dames) & White (heren)
Denneweg 110a & 116

the-nice-stuff-collector-shoppen-hotspots-denhaag-inproc.jpg

Inproc Koffie & Thee
Deze koffie en thee winkel en branderij is speciaal voor mij. Ik heb er zelf gewerkt vanaf 2005 - 2009 tijdens mij studietijd aan de Kunstacademie. Deze winkel heeft van oudsher altijd op de Denneweg gezeten en toen ik in 2005 kwam was het overgedaan aan Wijs & Zonen uit Amsterdam, maar het bleef Inproc heten. Een begrip in de stad en de meest heerlijke koffies en thees vind je hier. Inmiddels is de nieuwe eigenaresse weer familie van de oprichters, namelijk de dochter van meneer en mevrouw Buis. Een enorme gunfactor en kwaliteit & eigenheid.
Denneweg 63

DonnaTienda (dames)
Denneweg 13