Bakken en braden met een echte gietijzeren braadpan deze kerstdagen

 

De feestmaand is begonnen! Dit jaar misschien op een andere manier dan we gewend zijn. Maar een feit blijft: we gaan het extra gezellig maken in huis. Vele hebben de kerstboom staan en mooi versierd. Aangezien we dit jaar niet uit eten kunnen gaan we natuurlijk zelf aan de slag in de keuken. Daarom wil ik graag een anti-stress recept met je delen voor de dagen vóór of ná kerst, namelijk een heerlijke Haagse snack: een broodje bal! Ideaal om de dagen voor de kerstdagen even niet te hoeven nadenken over wat je gaat eten.. maar ohwww ze zijn zo lekker en ideaal gegaard in deze gietijzeren braadpan die ik kreeg van deze braadpan die ik kreeg van fonQ.

 

Design by…
Deze braadpan gemaakt van gietijzer houdt extra lang de warmte vast en is perfect om vlees in te garen. Deze pan is ontworpen door kok Sergio Herman by Serax en de inspiratie hiervoor was “zijn” gebied Zeeland. Deze duurzame braadpan heb je echt voor jaren en simpel met een sopje schoon te maken als alles uit de pan gelikt is. Lekker genieten!

 

Waarom een braadpan van gietijzer?
Ten eerste zijn de gietijzeren pannen geweldig om in de keuken te hebben staan, een lust voor het oog. Ik zou ‘m gewoon steevast als sierraad op het fornuis een plek geven. Ze zijn er ook in verschillende kleuren, maar ik vind zwart altijd een goed idee.
Wat zo fijn is aan gietijzer je hebt de pan levenslang, lekker zwaar van gewicht voor zodat de pan niet zomaar omvalt en is handig in onderhoudt. Het enige waar je voor moet opletten zijn zure ingrediënten. Daar kan de pan wat minder goed tegen. Het is een investering, maar je krijgt er zo machtig veel plezier voor terug én gaat dus heeeeel lang mee.

 

TIP! De pannen op tafel geeft dé homemade touch aan het kerstdiner. Lekker zelf opscheppen zoveel je maar wilt, heerlijk!

 

Mijn kerstgevoel is…
Genieten!! Helemaal in deze tijd van Covid waar we juist extra aandacht kunnen besteden aan het stylen van je kersttafel, maak het jezelf gemakkelijk en zet de pan gewoon op tafel (helemaal met een van deze parels van pannen) en lach veel! Dat is waar het om draait deze maand, er voor elkaar zijn (dan wel op afstand) en genieten!
Bestel zo’n heerlijke plan nu via fonQ.nl en laat je cadeau voor jezelf of voor iemand die je lief is thuisbezorgen. En mocht je in de keuken lekker willen napraten, bekijk ook dan ook deze toffe theedoeken van HAY in nieuwe dessins, een lust voor het oog in de keuken. P.s. meteen een leuk cadeau als je lootjes hebt getrokken ;-)

Lieve mensen, cheers op een mooie kerst met elkaar!


RECEPT:
TB’S GEHAKTBALLEN in een half uurtje

• 500 gram half-om-half gehakt
• Broodkruim
• 1 ei
• Halve ui goed klein hakken
• 1 flinke lepel kerriepoeder
• Peper en zout
• Verse koriander goed fijn gesneden
(of verse peterselie als je koriander niet lekker vind)
• Flinke scheut sweet chili saus
• 100 gram roomboter
• 0,5 liter kraanwater
• Mayo
• Broodje


MAKEN: Gooi alle ingrediënten bij elkaar in een bak en kneed dit goed door elkaar zodat het niet meer plakt aan je handen. Plakt het geheel nog? Gebruik dan extra broodkruim. Verdeel het gehakt in ballen zo groot je wilt. Hoe kleiner hoe sneller ze gaar zijn. Ik bak de ballen met roomboter tot ze allemaal een lekker krokant korstje hebben en blus dit af met een halve liter water en laat ze 20 minuutjes pruttelen tot de balletjes gaar zijn. Met een bouillon blokje erbij heb je meteen een lekker jus en kan je de ballen gebruiken bij een stampot, maar ohww zo lekker op een broodje met een dot mayo erbij. Enjoy!


Deze blog schreef ik i.s.m. fonQ

Theo-Bert Pot

Interior blog of Theo-Bert Pot - The Nice Stuff Collector - Instagram @theobert_pot Interieur blog

http://www.thenicestuffcollector.com
Vorige
Vorige

Laat je inspireren door mooie interieur boeken

Volgende
Volgende

Bestel nu The Collector agenda, door mij ontworpen!