Laat je inspireren door mooie interieur boeken

Een droom is om zelf ook een interieur boek te gaan maken, wie weet ;-) Zou toch te gek zijn om alle inspiratie te bundelen in een boek? Ik ben al lang fan van mooie boeken over kunst, kleur, interieur, fotografie koken en leesboeken, waardoor mijn boekenkast aardig groot begint te worden. Maar toch zie ik altijd weer dat ik mijn oudere boeken er net zo veel bij pak als de nieuwste.
Ik laat mij inspireren door veel verschillende dingen. Soms is het fijn om voor een interieur project juist helemaal niet te kijken naar andere interieurs, maar naar kunst of zelfs de kleuren uit een gerecht van een kookboek. Mijn ogen staan altijd open, daarom is inspiratie in de breedste zin zo belangrijk. Ik laat je deze keer vier mooie boeken zien die stuk voor stuk aanraders zijn om te verzamelen, lees je mee?

BOEK 1
GERT VOORJANS

Collectibles


In dit boek vind je kleuren, patronen, een mix van wel/niet bij elkaar passende items, stijlen en kleuren, waardoor je geprikkeld raakt. Een heerlijk boek om in te dwalen en elke keer als je ‘m doorkijkt vallen er andere dingen op. Het lijkt erop dat je in een dummy/schetsboek kijkt van Voorjans zelf, wat het boek interessant maakt en echt een aanrader is als je houd van uitgesproken kleuren en combinaties.
Bestel ‘m hier: Lannoo uitgevers ISBN 978 940146 9739 € 55,-

 
 

Paars, oranje, rood, lila, blauw, goud, geel, bruin, alles mixen, heerlijk!

 

BOEK 2
ATELIER ZELF AAN DE SLAG

VTWONEN


Sinds de vtwonen een restyling heeft gehad is de DIY-katern in het magazine een must. Ik ben zelf soms handig en soms niet (hahahaha, lekker duidelijk weer), maar ik moet zeggen met deze ‘small’ DIY ideeën tot de XXL DIY’s kan je alle kanten op. De bundeling van de meest fijne, handige en mooie ontwerpen die je zelf kunt maken maakt je huis misschien wel extra persoonlijk. Het maken van je eigen ombouw, kastje, leuk accessoire voor in huis of als cadeautje om weg te geven is wel echt te gek!
Dit boek bestel je hier: Lannoo uitgevers, ISBN 9789463055123 € 22,50

 
 

Dit boek met deze mooie typografische pagina’s, heerlijk!


BOEK 3
THINK

ULTIMATE INTERIORS


De serie ‘Think’, wie kent ‘m niet als je van interieur boeken houdt. Wat een fijne reeks van kleur, vintage tot nu het nieuwe deel ‘Ultimate Interiors’. Of je nu houdt van eclectisch , sober of natuurlijk interieur? Je vind het allemaal. En juist door de mix van stylen wordt je door alle interieur geïnspireerd. Wil je je huis verbouwen is dit een tof boek om door te kijken, maar als je nieuwe kleuren of van stijl wilt veranderen in huis of aanvullen? Dan is het een perfect boek, ik bladeren hier continu doorheen. Zo fijn! Aanrader!
Bestel dit boek via: Lannoo uitgevers ISBN 9789401469753 € 25,-

 
 

Mooie mix van het vel blauwe met oker en lila met een donker plafond, prachtige en uitgesproken combinatie

 

BOEK 4
ULTIMATE WONDERPLANTS

YOUR URBAN INTERIOR


Wie kent deze ‘Wonderplants’ serie van Irene Schapaert en Judith Baehner nou niet… de vorige delen waren al een groot succes en toen ik de cover al zag van dit nieuwe boek maakte ik een sprongetje van geluk. Een heerlijk dik boek vol mooie interieurs en planten, gedrukt op mooi papier, leuke teksten en een cadeau voor jezelf of om te geven. Planten waren een trend dachten we, maar al jaren is het dé basis van een fijn interieur. Het hoort er gewoon bij of je nu een kleurrijk interieur hebt of niet… planten geven in beide gevallen een aanvulling door de steeds weer veranderende kleuren van het groen. Dit boek geeft je inspiratie om straks in het voorjaar weer lekker aan de slag te gaan thuis met het interieur.
Dit boek bestel je via Lannoo uitgevers ISBN 9789401472050 € 29,99

 
 

Overal planten in huis van groot tot klein, ik word hierdoor zo geïnspireerd, jij ook?

 
 

Enjoy!


Theo-Bert Pot

Interior blog of Theo-Bert Pot - The Nice Stuff Collector - Instagram @theobert_pot Interieur blog

http://www.thenicestuffcollector.com
Vorige
Vorige

Eten, werken, gezelligheid: de eettafel, op maat, is deze tijd extra belangrijk

Volgende
Volgende

Bakken en braden met een echte gietijzeren braadpan deze kerstdagen