Eten, werken, gezelligheid: de eettafel, op maat, is deze tijd extra belangrijk

Herken je het ook dat wanneer vrienden en familie langskomen dat iedereen altijd in de keuken staat of aan de eettafel? Gezellige plek om te borrelen met elkaar. In deze tijd van thuiswerken gebruiken we de eettafel nog meer in huis. Daarom is comfort belangrijk op verschillende punten waarbij Table du Sud je kan helpen met een tafel op maat!

THE NICE STUFF COLLECTOR - TABLE DU SUD INTERVIEW.png
 

Ik had een leuk interview met oprichters en broers Teun en Evert Antonissen. Wat als hobby begon om vanuit de garage tafels te verkopen via Marktplaats groeide in korte tijd uit tot een mooi bedrijf Table du Sud. Lees mee en raak geïnspireerd door trends, ambitie en deze prachtige tafels. 

Wat is dé trend op dit moment voor je eettafel? Er wordt momenteel veel gekozen voor subtiele, luxe, moderne tafels. Onze ovale tafels zijn daardoor heel erg populair. Recent is deze vorm uitgebreid met een extra variant: Deens ovaal (zie de foto hieronder bij mij thuis in huis staan). Hierbij kan er toch iemand op de kop zitten, maar wordt de organische vorm wel behouden. Een ovale tafel breekt een ruimte en is toch wat moderner dan de klassieke rechte tafel. Daarnaast merken we dat klanten steeds vaker kiezen voor een subtiel, slank onderstel zoals de Mads, Lachaud en Pomm. Dit past weer perfect bij de ovale tafelbladen. Om de tafel nog een extra strakke finish te geven wordt er veel gekozen voor de facet 12 mm 60 graden randafwerking, waarbij het blad slankt oogt maar zijn dikte toch behoudt. 

Bij Table du Sud kun je kiezen uit wel dertien verschillende kleuren, maar we merken dat er voornamelijk wordt gekozen voor de ultra matte lak (transparant) of de donkerdere kleuren zoals black smoke light, black smoke intense of Deep Black. Daarnaast hebben we recent onze keramische tafels geïntroduceerd. Deze tafels hebben een marmerlook, maar zijn een stuk gebruiksvriendelijker. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld mensen met kleine kinderen toch die mooie marmerlook in huis halen zonder bang te zijn voor vlekken o.i.d.

‘Anything is possible!
Wij maken wat jij mooi vindt’

THEOBERTPOT_TABLEDUSUD-BURO_-10.jpg

De tafels worden gemaakt van massief hout als basis voor alle tafels, hoe starten jullie het met ontwerpen van nieuwe tafels? Iedere week mogen we weer een groot aantal klanten ontvangen, verspreid over drie showrooms. Onze verkopers ontvangen dus doorlopend feedback/wensen van onze (potentiële) klanten. Aangezien we graag ieders droomtafel aanbieden spelen we hier graag op in. Als we merken dat er naar een bepaald type onderstel of tafel veel vraag is gaan we daarmee aan de slag. Aan de hand van klantwensen wordt er een ontwerp uitgewerkt. Daarna wordt er al vrij snel een prototype gemaakt in onze eigen werkplaats, waarna we het ontwerp eventueel nog een beetje aanpassen alvorens hij in productie wordt genomen. 

Verschillende stoelen aan de eettafel of juist één type stoel? Anything is possible! Wij maken wat jij mooi vindt. Vind je het leuk om een speelse setting te creëren? Ga dan voor een combinatie van kleuren. Je kunt zelfs kiezen voor verschillende stoffen én kleuren en ook nog afwisselen met stoelen zonder en met armleuning. Al onze stoelen zijn te customizen. Hierdoor hoef je voor een spannende setting niet perse te kiezen voor een andere stoel, maar kun je ook variëren met de afwerkingen van de stoel. Als je kiest voor echt andere stoelen heb je dan weer echt een unieke eetkamerset. Liever wat rustiger? Dan zijn dezelfde stoelen wel heel tijdloos. 

Maatwerk zie je de afgelopen jaren steeds meer in huizen, welke producten maken jullie nog meer op maat naast de tafels? “Tafels” is voor ons al een vrij brede term, aangezien we naast eettafels ook bartafels, salontafels, sidetables en tuintafels op maat maken. 

Daarnaast kun je bij Table du Sud ook terecht voor tv-meubels, (wand)planken, kasten en thuiswerkplekken op maat uit eigen werkplaats. Om klanten een totaalplaatje te kunnen bieden vind je in onze showrooms ook een uitgebreid scala aan modulaire banken en stoelen die op maat kunnen worden besteld. 

Waar komt de passie voor meubels vandaan? Die is eigenlijk gegroeid haha! We zijn Table du Sud gestart vanuit mijn eigen wens naar een bartafel op maat. Het is vooral echt leuk om met het hele team aan een gemeenschappelijk doel te werken. En ja, dan is het natuurlijk heel leuk als het eindresultaat er super mooi uitziet dankzij onze meubels.

Hoe is Table du Sud gestart? Ik (Teun) ging op mezelf wonen en had een bartafel op maat nodig. Na even zoeken bleek al snel dat een tafel op maat, zeker voor een student, te duur is. Toen zijn ik en mijn broertje Evert hem zelf gaan maken. Veel mensen vonden de tafel heel tof, waarna we er eens eentje op Marktplaats.nl hebben gezet. Dit werden er steeds meer en we constateerde dat er echt vraag was naar redelijk geprijsde tafels op maat. Toen is het balletje eigenlijk gaan rollen. We begonnen Table du Sud in het schuurtje van mijn ouders in 2015 en zijn daarna gestaag doorgegroeid. Inmiddels hebben we 95 mensen in dienst, 3 showrooms en is het assortiment flink uitgebreid. Doordat we de tafels direct vanuit onze werkplaats aanbieden aan de klant slaan we de tussenpersoon over. Hierdoor heb jij als klant een voordeliger geprijsde tafel voor een super goede kwaliteit. Die kwaliteit van de tafels is overigens in die 6 jaar ook enorm verbeterd. Mijn bartafel heb ik wel bewaard. Is toch een mooi aandenken!

‘Mijn bartafel heb ik wel bewaard. Is toch een mooi aandenken!’

Wat is jou favoriet van dit moment? En waarom? Mijn persoonlijke favoriet is de ovale visgraat Elegance eettafel Eqone in Deep Black. Dat onderstel is een echte eyecatcher en het Elegance blad maakt hem extra speciaal.

Wat is een product waarvan je nog droomt binnen Table Du Sud of wat is een droomproject? Ik zou het wel cool vinden om tafels te leveren voor het kantoor van Apple. Wij werken weliswaar in een hele andere branche dan Apple, maar proberen op onze eigen manier net zo innovatief en creatief te zijn. Je kunt wel zeggen dat op dat gebied Apple voor mij een voorbeeld bedrijf is. Hoe gaaf zou het dan zijn als in een van hun kantoren Table du Sud tafels zouden staan! 


Ik heb thuis ook prachtige wandplanken laten maken op maat, deze worden binnenkort bevestigd en deze laat ik zien op mijn Instagram account :-) Wordt ook te gek én wederom maatwerk van Table du Sud.

Wil je ook een tafel op maat of een van de andere mooie producten van Table du Sud? Kijk dan op de site en klik hier of ga naar de showroom.


Deze blog schreef ik in samenwerking met Table du Sud.

Theo-Bert Pot

Interior blog of Theo-Bert Pot - The Nice Stuff Collector - Instagram @theobert_pot Interieur blog

http://www.thenicestuffcollector.com
Vorige
Vorige

Verzin alles wat je wilt met deze kast, alles wordt nog mooier!

Volgende
Volgende

Laat je inspireren door mooie interieur boeken