Verzin alles wat je wilt met deze kast, alles wordt nog mooier!

THEOBERTPOT_STRING-SERRE_-9-2LR.jpg
 

Misschien herken jij het ook wel in huis. Kasten in de woonkamer zijn vaak groot, pompeus en altijd hetzelfde qua look. Maar ja, we moeten natuurlijk wel onze spullen kwijt, maar stiekem willen we natuurlijk altijd dat het mooi is om te zien. Althans ik ben er zo één, wat in de woonkamer staat moet ook goed werken in het geheel. Nou, ik heb de oplossing gevonden :-)

 

Is het je wel eens opgevallen dat wij in de woonkamer geen kasten hebben staan? Nu hebben we natuurlijk het geluk met de en-suite kasten waar best veel spullen kwijt kunnen en volgestouwd zijn zodat de deuren nog net dicht kunnen. Lekker uit het zicht. Maar naast praktische items heb ik ook een tal van vazen, boeken en andere accessoires die ik niet kwijt kan in de ruimte. En toen kwam deze kast… De altijd populaire en tijdloze String Furniture kast. Het String systeem is in 1949 ontworpen door de Zweedse architect Nisse Strinning. Deze kast kan je helemaal naar eigen wens samenstellen zoals je het wilt hebben. Zo tof!! Ik had deze uiteraard wel eens gezien in woonwinkels, bladen en laatst heb ik ‘m als dressoir voorgesteld in een interieurontwerp die ik heb gemaakt, maar voor thuis… niet eerder aan gedacht.

 

ALL TIME FAVORITE
In Zweden lag in de jaren ‘40 niet de focus op het creëeren van kasten of planken voor boeken en verzamelingen, maar de bibliotheek van Bonnier dacht dit moet veranderen! Daarom gaven ze een wedstrijd uit om dit ‘probleem’ op te lossen en inzenders moesten aan drie eisen voldoen: betaalbaar, makkelijk te verzenden en makkelijk monteerbaar. En je raad het al… String won! Vanaf de jaren ‘50 gingen ze als een trein omdat het totaal nieuw was en wonnen prijs naar prijs, gingen van tentoonstelling in Milaan door naar New York, het was een hit!

In 2004 werd het design vernieuwd en gemaakt naar ‘deze’ tijd, ontwerper Nils Strinning leefde toen nog en was nog net zo’n creatieve man als in de jaren ‘40. Hij kwam met het idee om de kasten uit te breiden met o.a. de String Pocket serie en uiteraard in verschillende kleuren en materialen. Dit was wederom een hit en we zien ze nog steeds overal verschijnen!

COMBINEREN
Wat ik nu zo leuk vind aan deze prachtige kast is dat je ‘m helemaal naar je eigen zin kunt samenstellen. De hoogte kan worden bepaald, de breedte kan eindeloos lang worden gemaakt en natuurlijk kan je je behoefte die soms ook veranderd aanpassen. Denk aan het thuiswerken zodat je heel makkelijk er een bureau van kunst maken of juist kastruimte met deurtjes kan toevoegen, je boeken de ruimte kan geven of mooi kan presenteren.

Het systeem kan ook functies hebben in verschillende ruimtes zoals de keuken voor mooie schappen, een laag dressoir in de woonkamer, kasten voor in de slaapkamer, leuke schap in de hal of zoals mij een fijne boekenkast in de woonkamer of serre. Te gek!

 

‘Kijk eens naar een donkerbruine basis van het staal, net zachter dan zwart én het is de nieuwe kleur van String Furniture, zo tof’

 

KLEUREN EN MATERIALEN
En dan is er ook keuze in kleuren, wij hebben gekozen voor walnoten hout in combinatie met een donkerbruin systeem die je eenvoudig aan de muur bevestigd. Ik zat te twijfelen met zwart, maar het donkere bruine maakt de kast minder hard en sluit zo mooi aan bij de kleur van het walnoten hout.

En dan richtingen, heerlijk om te doen, een groot feest en alle dierbare dingen komen extra mooi naar voren en boeken geven kleur aan de ruimte. Heerlijk!

OOK ÉÉN IN HUIS? Ben je ook nieuwsgierig en wil je je eigen systeem tekenen? Dit kan heel eenvoudig op de site van String Furniture.
Meer informatie over bestellen van de kast of waar je deze kasten kunt bekijken, ga naar de site van String Furniture of mail naar Poehaa Agency.


Deze blog schreef ik i.s.m. String Furniture en Poehaa agency

Theo-Bert Pot

Interior blog of Theo-Bert Pot - The Nice Stuff Collector - Instagram @theobert_pot Interieur blog

http://www.thenicestuffcollector.com
Vorige
Vorige

Wild Wonder, de kleur van het jaar voor in huis

Volgende
Volgende

Eten, werken, gezelligheid: de eettafel, op maat, is deze tijd extra belangrijk