Wild Wonder, de kleur van het jaar voor in huis

 

Wanneer de Flexa Kleur van het Jaar bekend wordt gemaakt geeft dat bij mij meteen het gevoel van een nieuw seizoen. Ik vind het heerlijk als de herfst weer voor de deur staat. En hoe fijn is het om dit met een nieuwe kleur in huis in te luiden. Let’s go 'Wild Wonder’.

 

Kleur in huis
Ik vind het zo fijn om te schilderen in huis, want kleur maakt zoveel uit en maakt het verschil. Ik zeg altijd, maak zachte contrasten en dat kan met kleur heel goed. Waarom zou je een donker kader tegen een witte muur aanzetten, dan kan het zo hard overkomen. Daarom werk ik altijd met kleur op de muren ,want alles wat je ervoor zet komt veel zachter over en soms nog mooier uit. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik de kleur wit niks vind. Er zijn namelijk zoveel wit tonen waardoor je ook met een zachte wit-groen, wit-roze of wit-grijze een zacht contrast kunt maken.

 

En als je dan met kleur aan de slag gaat dan zoek je frisheid, rust en warmte. Ik mocht voor Flexa aan de slag met de nieuwe kleur, de Kleur van het Jaar 2023 ‘Wild Wonder’ genaamd. Wat een heerlijke kleur is dit! Een mooie graan, groen, gele kleur die wordt gecombineerd met een prachtig kleurpalet waar je zoveel kanten mee op kunt gaan. Om de kleur te laten zien heb ik in onze woonkamer een drietal opties geschilderd om te laten zien wat je met deze kleur kunt doen! Kijk je mee?

Alles in één kleur
Op de foto’s hierboven zie je hoe het werkt wanneer je de muren, de schouw en een stukje van het plafond (kader rond het ornament) een kleur geeft. De Flexa kleur ‘Wild Wonder’ straalt rust uit en combineert heel goed met een donker petrol blauw en zacht lila als accentkleuren op de schildersdoeken. Daarnaast ga ik natuurlijk los met kleur van meubels, accessoires, kaarsen en een vloerkleed. Kijk hoe fijn je met de kleur kan combineren!

 

De schouw wordt een statement
Maar wat als we juist een antraciete kleur op de schouw eraan toevoegen en de twee schildersdoeken elders een plek geven aan de hoge wand met andere styling in meubels en accessoires maakt het echt een zonnetje in huis! Kijk hoe de Flexa kleur Wild Wonder zich mee gaat bewegen met deze frisse accent kleuren als roze, oranje en donker blauw in de accessoires. Daarnaast maak ik hiermee echt een statement van de schouw en waarom schuin? Dit geeft optisch een hoger effect aan de muur.

 

Laat Wild Wonder shinen door contrast
De basis is hiervan gelijk, de muren en het plafond hebben dezelfde kleur als de vorige twee opties, alleen de schouw heeft nu een volledige kleur gekregen waardoor de speelsheid van optie 2 hier rust uitstraalt. Deze grijs-groene mos kleur knalt hier echt uit en pakt de hoofdrol. Accentkleuren van donkerblauw en lila zijn hier ook echt een toevoeging. Het is ideaal om bijvoorbeeld op linnen schildersdoeken te verven. Op deze manier kan je eenvoudig je interieur een nieuwe touch-up geven met kleur en kan je eindeloos experimenten. Daarvoor leent zich de nieuwe groen/gele/graan kleur ‘Wild Wonder’ zich ontzettend goed. Welke vind versie van deze opties spreekt jou het meeste aan?

Aan de slag!

Wil je nog meer inspiratie en zelf aan de slag gaan met de Flexa kleur ‘Wild Wonder’? Klik hier voor nog meer informatie over deze nieuwe kleur, dé trend kleur van het komend seizoen!

Deze kleuren heb ik gebruikt van Flexa:
GROEN/GELE KLEUR: WILD WONDER
DONKER BLAUWE PETROL KLEUR: BLUE GRAZE
LILA KLEUR: VIOLET WHIFF
DONKER GROEN/GRIJS: SOOTHING MOSS


Deze blog schreef ik in samenwerking met Flexa

Theo-Bert Pot

Interior blog of Theo-Bert Pot - The Nice Stuff Collector - Instagram @theobert_pot Interieur blog

http://www.thenicestuffcollector.com
Vorige
Vorige

Stijlvolle Hanglamp, de perfecte toevoeging aan je slaapkamer

Volgende
Volgende

Verzin alles wat je wilt met deze kast, alles wordt nog mooier!