Deze schaal vs. een kunstwerk aan de muur

THEOBERT_POT_1305_RAAWI_-2.jpg

Ik hoef geloof ik alleen maar te zeggen het woord ‘kleur’ en dan hoor ik direct al: Theo-Bert dat past precies bij je. En dat is ook zo. Ik ben dol op kleur en combineer het liefste zoveel mogelijk met elkaar. De ontwerpers Raawii en Kvium hebben de handen in één geslagen voor een mooie samenwerking. Raawii stuurde mij deze schaal op, en kijk wat een pracht exemplaar.

 

Een schaal hoef je tegenwoordig natuurlijk niet perse te gebruiken om fruit in te leggen of als je een grote salade maakt daarvoor te gebruiken. Maar juist het ophangen of het neerzetten van schalen werkt heel decoratief. Deze schaal die gemaakt is door Raawii en Kvium geeft extra het gevoel van een speciaal kunstwerk wat je neer kan zetten op je dressior of juist aan de muur kunt ophangen. Ik wil je daarom graag wat meer vertellen over deze samenwerking én hoe je ‘m kunst stylen in huis. Te gek toch?

THEOBERT_POT_1305_RAAWI_-7.jpg
 
THEOBERT_POT_1305_RAAWI_-9.jpg

Raawii is bekend geworden met een prachtige kleurrijke serie van vazen, kannen en schalen die ik thuis ook heb staan in roze, wit, blauw en oranje. Als keramiek liefhebben werd ik hier zo blij van, prachtig uitgevoerd en items die je gewoon wilt hebben in huis. Al zet je in een vaas geen bloemen, dan is het nog steeds een mooi object. Na het succes van deze serie is ontwerper en oprichter van Raawii Nicholai Wiig Hansen op het idee gekomen om de kunstenaar Michael Kvium te benaderen en te kijken om een goede samenwerking op te zetten. Kvium reisde naar Portugal om te zien hoe Raawii werkt met materialen en bleek onder de indruk. Het doel van de samenwerking is dan ook om hedendaagse kunstenaars te verbinden met elkaar en de kwaliteit van elk exemplaar hoog te houden. En dat lukt!

De twee zijn van plan om een serie van drie ontwerpen te maken wat uiteraard altijd start met experimenten en even helemaal los te komen van de huidige collecties. Dit bleek een schot in de roos te zijn, want de experimenten bleken goed te zijn om mee verder te gaan als definitieve ontwerpen. Hieruit is vaas en schaal ontstaan. Het idee achter deze werken geeft een sculpturale verbondenheid weer met de toekomst van leven en de aarde. Een spoor van ideologische strijdt tussen heftige vormen, aanwezige kleuren en de robuuste afwerking. En kijk… hoe tof ze zijn geworden. Een lijnenspel die alles met elkaar en door elkaar verweeft, werkelijk een spannend spel wat dit oplevert.

Ben je nieuwsgierig naar de andere items en kleuren? Raawii is o.a. verkrijgbaar bij Groen+Akker in Amsterdam, Just Haasnoot in Wassenaar en bij Carlos in Huis in Deventer.

Deze blog schreef ik i.s.m. Raawi


Theo-Bert Pot

Interior blog of Theo-Bert Pot - The Nice Stuff Collector - Instagram @theobert_pot Interieur blog

http://www.thenicestuffcollector.com
Vorige
Vorige

Binnenkijker van ons huis in Libelle deze week

Volgende
Volgende

Column #1: “Verboden is kleur RAL9010, maar wat dan wel op je plafonds?”