Kleurrijke orchideeën als een groene jungle in huis

 

Elke keer wanneer ik bloemen en planten in huis haal word ik blij, het is de standaard van een interieur: groen in huis. Voor Intratuin deed ik een fotoshoot bij mij thuis met deze prachtige orchideeën, een plant die op dit moment veel te weinig aandacht krijgt naar mijn idee in eigentijdse interieurs. Ik laat je zien dat je kunt uitpakken met kleur, overdaad en de prachtige details van deze bloemen, de orchideeën.

 

We kennen natuurlijk de orchideeën die je simpel kunt vinden bij de supermarkt of tankstation in een wit potje met één witte orchidee. Ik moet zeggen als basis gegeven kan dit goed werken, maar er is zoveel meer. Ik werd ook enorm verrast door alle soorten die er zijn in de orchideeën wereld. De verschillen in grootte, hoeveelheid kleuren, maar voornamelijk de details van de bloemetjes zelf van de orchideeën. Ik laat je een drietal stylen zien waarin aan de slag ben gegaan met een groene en kleurrijke oase met deze bloemen én te leuke potjes en mandjes. Want dat maakt het natuurlijk net af in een compleet geheel.

 
THEOBERTPOT_INTRATUIN_4_-8B.jpg
THEOBERTPOT_INTRATUIN_1-9.jpg
THEOBERTPOT_INTRATUIN_1-1.jpg

TIP: Combineer materialen en de orchideeën met elkaar. En probeer ook niet voor één kleur te kiezen in zowel de plant als de bloempotten of manden. Dat maakt het spannend!

 

STIJL 1:
De combinatie van patronen en rust zoek ik hierop. In deze combinatie maakt de orchideeën klassiek en eigentijds tegelijk. Door de planten te combineren met het behang wat een klassieke uitstraling heeft maakt dit een contrast met bijvoorbeeld de accessoires. Ik heb hier gekozen voor grotendeels bamboe en rieten manden waar de orchideeën in staan. Juist dit natuurlijke gevoel en losse styling maakt het contrast zo fijn. Wanneer je hier zou kiezen om de orchideeën in strakke robuuste bloempotten te plaatsen, dan wordt het veel te klassieke en misschien nog wel ouderwets.

 

Beelden hierboven: The making of… Snapshots tijdens de shoot :-)

 
 

STIJL 2
In deze stijl gaan we met extra kleur aan de slag. In mijn geval is de basis van deze ruimte een demin blauwe kleur die ik combineer met een patroon van een behang tegen de muur. Juist met deze combinatie wil ik laten zien dat kleuren heel goed met elkaar kunnen worden gecombineerd. Hiervoor moet je wel wat lef hebben uiteraard, maar zie je hoe ton-sur-ton kleurtonen zich mooi weten te combineren van het paarse en de roze kleuren in de bloemen? Of juist het roze met geel te combineren, dit is echt een kleurencombinatie die we nu heel veel gaan zien. Bij elkaar een heerlijke gekte en je waant je in een jungle.
TIP: Zet de orchideeën altijd in daglicht, maar niet vol in de zon. Als je ze om de vijf dagen een slok water geeft, dan kan je er heel lang van genieten.

 

Beelden hierboven: The making of… Snapshots tijdens de shoot.

THEOBERTPOT_INTRATUIN_3-8.jpg
 
 

STIJL 3
Jelle en ik wonen nu midden in de stad, Den Haag is een fijne plek om te wonen en we hebben het geluk dat we tussen stad en strand inwonen. In 10 minuten fietsen zijn we midden in het centrum en in 10 minuten staan we op het Zuiderstrand van Den Haag, heerlijk! Maar toen ik deze setting aan het maken was sloeg mijn fantasie op hol. Want de combinatie van een oud houten werkbank, oude originele tegeltjes aan de muren en de donkere kleur op de muur geeft dit voor mij ook het gevoel van een oude boerderij of een toffe ruwe garage die omgetoverd is tot een heerlijk huis. Soms is even wegdromen zo fijn, dat geeft mij ook altijd weer nieuwe inspiratie voor mijn werk. Zo ook deze setting. Juist het robuuste met het fragile te combineren. De basis is stevig van kleur en materiaal en deze combinatie met de gedetailleerde en zachte vormen van de orchidee, dit werkt voor mij perfect.
TIP: Laat je bij Intratuin ook verrassen door de leuke bloemenpotten en manden waarin je je orchideeën nog extra kan laten knallen in jou interieur.

Geniet van een mooi najaar in kleur en vrolijkheid van deze prachtige bloemen.


Deze blog schreef ik i.sm. Intratuin

Theo-Bert Pot

Interior blog of Theo-Bert Pot - The Nice Stuff Collector - Instagram @theobert_pot Interieur blog

http://www.thenicestuffcollector.com
Vorige
Vorige

Thuiswerken is de standaard: 3x anders met hetzelfde bureau.

Volgende
Volgende

Hal make-over met dit geweldige behang