Thuiswerken is de standaard: 3x anders met hetzelfde bureau.

 

Deze tijd betekent veel vanuit huis werken. Ik kan mij best voorstellen wanneer je vanaf het voorjaar al thuis werkt, dat je gedachte uitgaan naar de werkvloer met collega’s om je heen. Maar we moeten nog even volhouden. Daarom wil ik je graag inspiratie geven om een werkplek thuis zo aangenaam mogelijk te maken, zodat je straks eigenlijk niet meer naar kantoor terug wilt gaan. Samen met MisterDesign geef ik je inspiratie om in huis drie plekken te creëeren om fijn te werken. Een plek waar je ná het werken ook van kan genieten. Lees je mee?

THEOBERTPOT_MRDESIGN-PALETTE_-15LR.jpg
 
THEOBERTPOT_MRDESIGN-PALETTE_-19LR.jpg
 

Ik hou enorm van veranderen in huis en dat gegeven is juist fijn in het kader van thuiswerken. Ik kan mij voorstellen dat het lastig is om altijd aan de eettafel te gaan zitten om te werken. Alles moet je weer opruimen voor het eten of de kinderen die huiswerk gaan maken. Daarom is een eigen plek erg prettig. Centraal staat dit prachtige bureau van &Tradition dat MisterDesign in de collectie heeft. Het bureau draagt de naam Palette omdat het net een schilderspalet lijkt door de hoogte verschillen van het plateau en het werkblad, plus de organische vorm van de bladen.

TIP: Let op bij het maken van een thuiswerkplek dat je een bureau kiest, zoals deze ‘Palette’, wat in de avond of weekend ook een dressoir kan zijn. Zo zorg je ervoor dat in je vrije tijd je werkplek ook een lust voor het oog is.

ACCESSOIRES:
Combineer je bureau met een mooie en functionele tafellamp i.p.v. een bureaulamp, hierdoor creëer je meer huiselijkheid. Daar helpt een kaarsje en een mooie vaas bloemen altijd mee.

 

HET ONTWERP
Dit bureau/dressoir is geïnspireerd op de Kinetische sculpturen van kunstenaar Alexander Calder. Ontwerper Jaime Hayon maakte vanuit deze inspiratie een mobiele, transparante op metalen armatuur gedragen serie voor het merk &Tradition. Hayon zijn visie vervaagt de lijnen tussen kunst, decoratie en design. Hierdoor is hij een van de meest invloedrijke designers van de laatste eeuw en werkt hij voor verschillende designmerken zoals Moooi en Fritz Hansen.
Naast dit bureau zijn er ook salontafels in verschillende formaten verkrijgbaar uit deze serie, waar het palet idee met de niveauverschillen in terug komt. En uiteraard kan je kiezen bij dit bureau en de salontafels uit verschillende materialen en kleuren. Het is en blijft een kunstenaars-palet.

THEOBERTPOT_MISTERDESIGN-BURO-SERRE_-8LR.jpg
 

COMBINEREN:
Het mooie aan kleur, vormen en materialen is dat je ze juist met elkaar kunst combineren en soms de ronde vormen in dit geval kan versterken. Het bureau heeft hier een plek gekregen in onze serre, hierdoor creëer je al een soort van ‘werkkamer’ in de woonkamer. Dat was bij de eerste setting ook het geval omdat het bureau tussen de schouw en de boekenkast stond. Door hier naar te kijken maakt het dat je werkplek meteen logisch is in de ruimte en ook lekker is om aan te werken. Uiteraard laat ik je in de derde versie zien hoe je ook midden in de ruimte een fijne plek kunt creëeren.

 
 

MIX MET KLEUR, VORMEN EN STIJLEN:
Wist je dat je juist verschillende kleuren met elkaar kunt combineren? Zie het geel op de muur dat prachtig combineert met het bureau. Het wordt wat klassieker, maar tegelijkertijd kan het ook een Scandinavische kant op gaan. Verander je namelijk de tafellamp op het plateau in een moderne lamp? Dan zie je meteen dat de stijl veranderd. Door gebruik te maken van het roze hoogglans met rotan bekleed stoeltje, ontworpen door Sebastian Herkner voor Thonet, hou je de transparantie in de werkplek.
Ontwerper Seabastian Herkner was vorig jaar te gast in de adembenemend mooie winkel van MisterDesign in Den Bosch waar hij sprak over zijn ontwerpproces en het uiteindelijke ontwerp. Zeer inspirerend! Dit ontwerp van de Thonet ‘118’ chair kwam ik twee jaar geleden tegen op de beurs in Keulen waar deze werd gepresenteerd. Sinds die tijd ben ik verliefd geworden op deze stoel en nu kan ik eraan werken. Yes!!

 
THEOBERTPOT_MRDESIGN-PALETTE_-28LR.jpg
 
 

En dan werkplek setting 3. Eigenlijk kan ik zelf niet kiezen, want het is heerlijk om te veranderen in huis. Iets wat je op je werk niet snel kunt doen, maar nu thuis juist wel. Zo kan je op deze manier toch het gevoel van afwisseling creëeren omdat we de komende tijd nog wel vanuit huis zullen werken.
Al zet je de Palette midden in de ruimte, het werkt! Dat is zo fijn aan dit ontwerp, je kan er alle kanten mee op. In deze setting heb ik ervoor gekozen om deze midden in de ruimte tegen de muur te plaatsen. In de eerste twee settings zal je dat ik keek naar een nisje of de serre, waardoor het een aparte ruimte wordt. Hier leg ik juist de focus op het bureau en het werkt. Kleed het aan met een mooi kunstwerk erboven, groen van planten en je werkspullen. Al laat je al je werkspullen avond-na-avond liggen, het kan en het blijft gezelllig.

TIP:
Woon je in een studio of wat kleiner?
Dan is het juist prettig om dit bureau een plek te geven in de ruimte. Is het thuiswerken klaar? Dan heb je een tijdloos dressoir die je bij een ander huis weer kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld als kaptafel in de slaapkamer, een luxe dressoir in de hal of gewoon voor waar die bedoelt is… een bureau om aan te werken. Want als je hier eenmaal aan hebt gezeten? Dan wil je stiekem niet meer anders

Ik zou zeggen: geniet van thuiswerken en maak het allemaal net wat mooier in huis en blijf mixen en wisselen. Dat geeft energie én je laat jezelf verrassen.

WAAR?
Wil je dit bureau ook in huis? De uitvoering die ik thuis heb staan is ook bij MisterDesign verkrijgbaar, kijk op de site van MisterDesign.nl of kijk HIER voor meer bureau’s!


Deze blog schreef ik i.s.m. Mister Design, Vughterstraat 27, Den Bosch

Theo-Bert Pot

Interior blog of Theo-Bert Pot - The Nice Stuff Collector - Instagram @theobert_pot Interieur blog

http://www.thenicestuffcollector.com
Vorige
Vorige

“Ik laat deze televisie alle hoeken van de kamer zien!”

Volgende
Volgende

Kleurrijke orchideeën als een groene jungle in huis